Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096
@Кеплер во врска со децата и религијата.Ако сакаат да најдат решение ќе најдат.Доколку не се договорат меѓу себе сопружниците на која религија сакаат да припаѓаат децата едноставно можат да ги остават сами да одлучат на 18 години или порано кога би биле свесни и запознаени доволно со двете религии.Едноставно ќе го запознаваш со двете религии постепено па ако сака нека прифати една ако не нека си се пише атеист.Ова ми е едно нешто што ми држи вода во такви бракови колку е корисно и возможно ај донт ноу
лесно е во теорија, во пракса не е така

Член од
9 август 2014
Мислења
518
Поени од реакции
1.750
@Agda Beata Чупо, тебе изгледа ти прија вниманието од форумот, па затоа секој прилика која ќе ја добиеш тупиш за нашето балканско затуцано опшество кое не ги прифаќа Албанците, имигрантите и сите други кутри мањини за кои ти од Sverige се залагаш. Ама факт е дека ти не си воопшто крива, такво е опшеството во кое живееш. Поентата која сите овде сакаат да ти ја докажат е дека ,,браќата" колку и да сакаш, никогаш нема да може да ги сметаме за блиски. И тоа е заради многу причини - нивниот секојдневен стремеж да не направат трета нивна држава на Балканот, самата нивна затуцана култура, но најмногу од се фактот што никогаш не се потрудиле и нема да се подрудат да се вклопат во нашето опшество. Во секоја нормална држава секој доселен мора да се прилагоди на тамошната состојба со цел да се вклопи во опшеството. Еве ти си типичен пример како една ,,потчинета и кутра " жена во затуцана балканска Македонија доаѓа во Sweden и ги поприма тамошните профеминистички и ултралиберални ставови и преминува во модерна жена ала Хилари, која се залага за мањините, за потчинетите, за правото на секоја жена да се плеска со Арапи (и други сечени) егзотични видови и се разбира, пропагатор на супериорноста на шведскиот маж над балканскиот неaндарталец. Разбери дека за една ваква работа може да зборува некој кој секојдневно ја искусува реалноста на рамковна Македонија, а не некој кој од 3000 километри пропагира ,, братска љубов".

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096
Ти го цитирав она мислење каде што го поправи членот дека она затуцани 95% се однесува на нас, Македонците, а не на шиптариве. Носам диоптер, али мислам дека убаво прочитав.

Мојот став си го кажав. Мене лично од Албанциве не ми сметаат овие од постари генерации што се доселени во земјава. Па дури и тие фамозни неколку проценти од шиптариве што се културни и не се однесуваат ко бесни кучиња, со нив можам да комуницирам и можам да се разберам. Но, ни нив никогаш не би ги гледала за блиски особи.
Тоа си е мој став. Ти ако можеш да ги разграничиш толку добро тие фините од тие закоравените религиозни фанатици, и да си ги прифатиш за пријатели, тогаш честитки, поарен човек си од многумина од нас на темава.
особата која ја цитираш е малце збуњена и уверена во лажен либерализам кој може да постои на нашиве простори, носи танга во шведска,а низ провинција се шета во ѓаштите од баба и:popce: не вреди да се објаснува.............

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
Ти го цитирав она мислење каде што го поправи членот дека она затуцани 95% се однесува на нас, Македонците, а не на шиптариве. Носам диоптер, али мислам дека убаво прочитав.
Не си прочитала убаво, или не си разбрала, не знам зошто така... :icon_lol:

И кај нас Македонците имаш затуцани но поголемиот број се понормални.
Смени го муабетот за Македонците, обратно е.
Сега појасно е? Никаде не спомнав Албанци, посочив само за Македонците и тоа е мојот став. Јасно ми е какви се голем дел од Албанците, ни мене не ми одат во прилог.

Ти ако можеш да ги разграничиш толку добро тие фините од тие закоравените религиозни фанатици, и да си ги прифатиш за пријатели, тогаш честитки, поарен човек си од многумина од нас на темава.
Знам, затоа и избегав од таму. Фала! :pipi::backa:[DOUBLEPOST=1470146168][/DOUBLEPOST]
@Agda Beata Чупо, тебе изгледа ти прија вниманието од форумот, па затоа секој прилика која ќе ја добиеш тупиш за нашето балканско затуцано опшество кое не ги прифаќа Албанците, имигрантите и сите други кутри мањини за кои ти од Sverige се залагаш. Ама факт е дека ти не си воопшто крива, такво е опшеството во кое живееш. Поентата која сите овде сакаат да ти ја докажат е дека ,,браќата" колку и да сакаш, никогаш нема да може да ги сметаме за блиски. И тоа е заради многу причини - нивниот секојдневен стремеж да не направат трета нивна држава на Балканот, самата нивна затуцана култура, но најмногу од се фактот што никогаш не се потрудиле и нема да се подрудат да се вклопат во нашето опшество. Во секоја нормална држава секој доселен мора да се прилагоди на тамошната состојба со цел да се вклопи во опшеството. Еве ти си типичен пример како една ,,потчинета и кутра " жена во затуцана балканска Македонија доаѓа во Sweden и ги поприма тамошните профеминистички и ултралиберални ставови и преминува во модерна жена ала Хилари, која се залага за мањините, за потчинетите, за правото на секоја жена да се плеска со Арапи (и други сечени) егзотични видови и се разбира, пропагатор на супериорноста на шведскиот маж над балканскиот неaндарталец. Разбери дека за една ваква работа може да зборува некој кој секојдневно ја искусува реалноста на рамковна Македонија, а не некој кој од 3000 километри пропагира ,, братска љубов".
Ништо од ова што го пиша не е така. Апсолутно ништо! Не знам што муабет очекуваш од мене после ова...[DOUBLEPOST=1470146352][/DOUBLEPOST]
особата која ја цитираш е малце збуњена и уверена во лажен либерализам кој може да постои на нашиве простори, носи танга во шведска,а низ провинција се шета во ѓаштите од баба и:popce: не вреди да се објаснува.............
Еве типично Македонско размислување. Не знам зошто се навредувате кога ви го посочувам тоа. :icon_lol:
Не, не верувам во либерализам во тие простори, немате вие умствен капацитет за такво нешто. Либералното општество бара голема одговорност и самонтрола. Вие си го залсужувате Грујо.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.293
Поени од реакции
84.416
a ti zivees u mojot kur. nikako da mi se skinis iz kurca ...
Па стварно, замиси си сеа твојон стопан тамо, некја дебела салафистичка свиња, што би рекол кога би знаел дека ти овде брбљаш за љубов со каурки? А и други харами читам по форумов беседиш. Немој ради глупост тамо у Арабија да ми ти исечат раче или некој друг дел. Ќе бидеме тажни :(
Чувај се и памет у глава.
pozz

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Па стварно, замиси си сеа твојон стопан тамо, некја дебела салафистичка свиња, што би рекол кога би знаел дека ти овде брбљаш за љубов со каурки? А и други харами читам по форумов беседиш. Немој ради глупост тамо у Арабија да ми ти исечат раче или некој друг дел. Ќе бидеме тажни :(
Чувај се и памет у глава.
pozz
Izgleda premnogu ga volis...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096
Не си прочитала убаво, или не си разбрала, не знам зошто така... :icon_lol:

Сега појасно е? Никаде не спомнав Албанци, посочив само за Македонците и тоа е мојот став. Јасно ми е какви се голем дел од Албанците, ни мене не ми одат во прилог.

Знам, затоа и избегав од таму. Фала! :pipi::backa:[DOUBLEPOST=1470146168][/DOUBLEPOST]

Ништо од ова што го пиша не е така. Апсолутно ништо! Не знам што муабет очекуваш од мене после ова...[DOUBLEPOST=1470146352][/DOUBLEPOST]

Еве типично Македонско размислување. Не знам зошто се навредувате кога ви го посочувам тоа. :icon_lol:
Не, не верувам во либерализам во тие простори, немате вие умствен капацитет за такво нешто. Либералното општество бара голема одговорност и самонтрола. Вие си го залсужувате Грујо.
додека цела Европа се мобилизира пред нови Париз,Ница,Руен,Минхен,Мадрид,Истанбул итн итн ти шириш небулози и лажни видувања по форуми :icon_lol:

својата несвест подалеку од јавноста ве молам

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Не прајме муабет за Македонци на темава и колку сме ние затуцани или ненормални, а го знаеме твоето мислење за нас од 18653023489 други теми и мислења. :D

Само ако не сме ти на умствено ниво и што ти ја знам што, зашто се обидуваш да дискутираш со нас, што уопште бараш на македонски форум, јас барем со луѓе со кои гледам дека не можам да се разберам, не ни пробувам, нити ги тагнувам, нити ги замарам.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
Не прајме муабет за Македонци на темава и колку сме ние затуцани или ненормални, а го знаеме твоето мислење за нас од 18653023489 други теми и мислења. :D

Само ако не сме ти на умствено ниво и што ти ја знам што, зашто се обидуваш да дискутираш со нас, што уопште бараш на македонски форум, јас барем со луѓе со кои гледам дека не можам да се разберам, не ни пробувам, нити ги тагнувам, нити ги замарам.
Кажав бе Маја, затоа што не сте сите исти. :icon_lol:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
@Кеплер во врска со децата и религијата.Ако сакаат да најдат решение ќе најдат.Доколку не се договорат меѓу себе сопружниците на која религија сакаат да припаѓаат децата едноставно можат да ги остават сами да одлучат на 18 години или порано кога би биле свесни и запознаени доволно со двете религии.Едноставно ќе го запознаваш со двете религии постепено па ако сака нека прифати една ако не нека си се пише атеист.Ова ми е едно нешто што ми држи вода во такви бракови колку е корисно и возможно ај донт ноу
Често гледаш бајки или розеви ти се ѕидовите во собата па се ти изгледа розево?

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Често гледаш бајки или розеви ти се ѕидовите во собата па се ти изгледа розево?
Ех колку си грешка.Мразам розева
Тоа што го пишав не е воопшто розево но барем има процент можност да успее

Sent from my SM-J200H using Tapatalk

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Такви како Маја не можат да го сватат тоа. Треба да си надвор од Македонија а да си роден таму за да ја воочиш разликата. Таму повекето се хендикепирани во тој поглед.
И јас поради такви како Маја се иселив а не поради тоа што ми фалеа пари.
Едноставно не сакав да бидам повеке дел од балканскиот стереотип. Имам жена од Кина и супер ми е погодена. Знаат како да го отфрлат феминизмот затоа што се способни жени.:boksix:
Да ти средам за топли оброк и кревет со понов душев во Демир Хисар? Ако сакаш поблиску до метрополата ќе се потрудам и за во Бардовци, за доброто на сите вери и религии на форумов.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ех колку си грешка.Мразам розева
Тоа што го пишав не е воопшто розево но барем има процент можност да успее

Sent from my SM-J200H using Tapatalk
Абе тоа во теорија не го бива, а не во пракса.
Одма да ја исфарбаш розево, има на пазарче и розеви цвикери за ефтини пари да си земиш од нив, без такви нема еуропа.

Kajgana Shop

На врв Bottom