Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
А извинете вака , патриоти, смее со Грци, Бугари, Срби или политичари и нивното потомство нешто да се расплодува или...? Оти и тие убиваа, и тоа на велико...

Инаку , некој муж у СДК си пишал како може Македонската курва ( т.е. сестра му ) да се ебе со Албанци, кои курва ја викале...Па како уопште може и со Македонец, коа не пропушта прилика ( или цела тема ) за било што курва да ја нарече, а он го фатил Господ за муда као демек ?

Поентата ми е дека Албанци, Македонци - не се можете оти сте исти ( Балканци ). Мажите оти по дифолт мрзите жени ( ,, али како можам ја да мрзам жени, па не сум педер, сакам пиче! ,, ), а жените ми се уште по гревови, оти сметаат дека тоа што се малтретирани , било грижа и знак на пажња .

Мене за мене, и за моите деца ми е најбитно да си најдат партнер кој ќе ги сака и почитува. Ма ме заболе шо мислеле комшиите, роднините...
Слободно нека си живеат во совршените семејства и јакото морално општество каде ќе ги убијат ако се заљубат у некој кој не и одговара на фамилијата ( особено ако си жена, пардон курва ).
Ама немој така, не ги викаат сите жени курви, само оние кои се ебат со странци и не размислуваат како нив.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.582
Поени од реакции
11.596
Домките доста се ебаваат со шипци, од љубов нели
прочитав неколку страни од темава и заклучокот е дека женскиве шо се праат либерални се коваат или се ковале со шпон па нешо као пробуваат да ги убедат другите како све е розево, земи кока бе еееј много е добро
Да не се лажеме нит не сакаат нит ги сакаме шипциве па и дека е забрането ова исловно кажано мешањето, кога некој ке ќари шпонка или македонка му е као трофеј, успех у животот

Sent from my iPhone using Tapatalk

D

Daedalus

Гостин
Како беше муабетот, ако те стават тебе, Супермен, Спајдермен и таква Албанка во круг во чиј центар има 100 долари, кои ќе ги земе тие пари? Ти се разбира, останатите се фиктивни карактери.

Друго сакав да ве прашам, вас либералните. Дали слушнавте во Македонија барем 1 (еден) Албанец јавно да го осуди масакрот кај Смилковско Езеро?

Еден единствен еманипиран интелектуалец, со став во животот, кој излегол во некој медиум и рекол дека тоа го направија зверови, а не луѓе.
Зошто бе фиктивни? Јас има 3-4 ца другари панкери Албанци коишто се атеисти. Истиот (Харис), го тепаа на Бит Пазар вахабистите пошто има долга коса и носеше гитара за на проба. Овие константно серат и религии (ислам, христијанство итн...) на фб и национализам и хомофобија и бутур.
Кога беше Смилковско, сереа цело време за тоа колку затуцан народ се повеќето Албанци и јавно го осудуваа ова.

Еден друг лик кога сме кај тоа, што се вика Џенк од кај мене у маало е геј и го јадеше курот цело време, го млатеа у маало други Албанци, дома му вршеа притисок и кидна у Финска мислам со овие организацииве за згрижување маргинализирани групи.
Друг пример, имам другар којшто иде со Албанка 4 години, нејзините се хипстери и рокери, немаат проблем со него, пијат алкохол и кур не им чуе за религија. Девојка му Агнеса сеа е магистер на Машински и прави некои проекти за странство.

Е сеа, можеби ликовиве што ги знам многу добро и со години, длабоко у себе чекаат прилика за да убиваат каури и јаделе ќутек од други Албанци за да се маскираат.

Иначе нема везе, повеќето се ретоси, живеам со нив цел живот и лично познавам ликови од секаков калибар.
Само нема никаква логика во тоа некој да осудува врска помеѓу Албанец/ка и Македонец/ка земено дека станува збор за еманципирани ликови.
Дај ми една објективна причина зошто Билгин, Харис, Висар, Агнеса итн... би требало да бидат омразени кога отворено осудуваат религија, се образовани, се дружат со Македонци цело време и се коректни како другари?

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.170
Зошто бе фиктивни? Јас има 3-4 ца другари панкери Албанци коишто се атеисти. Истиот (Харис), го тепаа на Бит Пазар вахабистите пошто има долга коса и носеше гитара за на проба. Овие константно серат и религии (ислам, христијанство итн...) на фб и национализам и хомофобија и бутур.
Кога беше Смилковско, сереа цело време за тоа колку затуцан народ се повеќето Албанци и јавно го осудуваа ова.

Еден друг лик кога сме кај тоа, што се вика Џенк од кај мене у маало е геј и го јадеше курот цело време, го млатеа у маало други Албанци, дома му вршеа притисок и кидна у Финска мислам со овие организацииве за згрижување маргинализирани групи.
Друг пример, имам другар којшто иде со Албанка 4 години, нејзините се хипстери и рокери, немаат проблем со него, пијат алкохол и кур не им чуе за религија. Девојка му Агнеса сеа е магистер на Машински и прави некои проекти за странство.

Е сеа, можеби ликовиве што ги знам многу добро и со години, длабоко у себе чекаат прилика за да убиваат каури и јаделе ќутек од други Албанци за да се маскираат.

Иначе нема везе, повеќето се ретоси, живеам со нив цел живот и лично познавам ликови од секаков калибар.
Само нема никаква логика во тоа некој да осудува врска помеѓу Албанец/ка и Македонец/ка земено дека станува збор за еманципирани ликови.
Дај ми една објективна причина зошто Билгин, Харис, Висар, Агнеса итн... би требало да бидат омразени кога отворено осудуваат религија, се образовани, се дружат со Македонци цело време и се коректни како другари?
Доволна ли причина ќе ти биде ако хипотетички претпоставиме дека омразата кон Албанците што ја чувствува се темели на тоа што на истиот му е опустошен домот во 2001 и крајно е иселен од своето место на живеење, или пак дека братучед му го загубил животот во војната? Или пак не ти е тоа доволно па да претпоставиме дека брат му е еден од мавровските работници, или пак дека Ставро е еден од родителите на децата загинати кај Смилковското езеро?
Ама сега кога му кажа дека постоел некој металец Харис кој ги серел убијците јавно на фб и за тоа јадел ќотек од своите и за некоја Агнеса што одела 4 години со наш, која патем завршува на мфс, му олесна и еве сега ќе бара зет за ќерка му Албанец.

B

Bafra

Гостин
Затоа што таквите се 5% од севкупното шЌиптарско население во МКД.
И кај нас Македонците имаш затуцани но поголемиот број се понормални.
Значи збориме за мнозинство не за исклучоци.
Има еманципирани Шќиптарки кои се во свои 30+ и несакаат да се мажат за Шќиптар.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
Затоа што таквите се 5% од севкупното шЌиптарско население во МКД.
И кај нас Македонците имаш затуцани но поголемиот број се понормални.
Значи збориме за мнозинство не за исклучоци.
Има еманципирани Шќиптарки кои се во свои 30+ и несакаат да се мажат за Шќиптар.
Смени го муабетот за Македонците, обратно е.

D

Daedalus

Гостин
Доволна ли причина ќе ти биде ако хипотетички претпоставиме дека омразата кон Албанците што ја чувствува се темели на тоа што на истиот му е опустошен домот во 2001 и крајно е иселен од своето место на живеење, или пак дека братучед му го загубил животот во војната? Или пак не ти е тоа доволно па да претпоставиме дека брат му е еден од мавровските работници, или пак дека Ставро е еден од родителите на децата загинати кај Смилковското езеро?
Ама сега кога му кажа дека постоел некој металец Харис кој ги серел убијците јавно на фб и за тоа јадел ќотек од своите и за некоја Агнеса што одела 4 години со наш, која патем завршува на мфс, му олесна и еве сега ќе бара зет за ќерка му Албанец.
Ти ја утињаш поентата на цел муабет. Јас не тврдам дека повеќето не се такви, ти кажуем живеам со нив цел живот, подобро од тебе знам милион пути за какви мутанти станува збор.
Мојот исказ е прост, не знам зошто се буниш. Јас тврдам дека тој металец Харис и таа некоја Агнеса, не треба да бидат мразени бидејќи они ЛИЧНО како индивидуи, се супер луѓе и покрај тоа што се Албанци.
Ова со родители на децата загинати во Смилковско ти е обид да добиеш аргумент со емоции. Ако некој е родител на децата во Смилковско, тој со право ќе ги презира убијците на тие деца, со право ќе ги презира сите 99% од Албанците кои ги поддржуваат, ама ако тој родител го презира Харис, Ведат или Аги кои се исто така против сето тоа и се супер луѓе, тој човек е морон.

Муабетот е дали некој треба да презира ЕМАНЦИПИРАН Албанец, а не ретардиран Албанец. Описот „еманципиран“ укажува на Албанец кој не спаѓа у категоријата на луѓе кои ги опишуваш.
Или намерно го водиш муабетот во друга насока (колку се еманципирани, а колку не се) или не разбираш што е муабетот.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Emancipirana albanka pankerka metalka auf braco moja mila, uste pa i da znae paricki da vrte na stomak auf :drk:

A

Antigona

Гостин
Никој не ви ставил нож на шија за да се дружите со албанци и било која друга националност - јас имам пријатели и мене ми е интересно дружење со други култури и нивни сфаќања и општо менталитет.

Туку гледам сум ја утнала темата пишувам за дружење ,а темава е за секс и врски па затоа нема што да се мешам - суша е и кај мене , море само нека ми пукне филмот па има да легнам и тоа што треба и што не треба - нема да бирам женско било -машко било :lut: се изебаа сите а јас као ајде ке се контролирам , седи мирна на страна ....морееее еби док си млад у пичку матер веќе !!!

И аман, остајте ги тие што имаат што да ебат да ебат на раат , а не да дремат на нет со к.... в раце :drk:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Туку гледам сум ја утнала темата пишувам за дружење ,а темава е за секс и врски па затоа нема што да се мешам -
Nesi ja utnala, nesi ja.
- суша е и кај мене , море само нека ми пукне филмот па има да легнам и тоа што треба и што не треба - нема да бирам женско било -машко било :lut: се изебаа сите а јас као ајде ке се контролирам , седи мирна на страна ....морееее еби док си млад у пичку матер веќе !!!
Videsh deka si na pravo mesto veke umeshana. Samo sho problemo kaj tebe e sho nemozesh da se opushtesh potpuno i da si dozvolesh mislite da gi pretochesh u dela ;)

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.170
Ти ја утињаш поентата на цел муабет. Јас не тврдам дека повеќето не се такви, ти кажуем живеам со нив цел живот, подобро од тебе знам милион пути за какви мутанти станува збор.
Мојот исказ е прост, не знам зошто се буниш. Јас тврдам дека тој металец Харис и таа некоја Агнеса, не треба да бидат мразени бидејќи они ЛИЧНО како индивидуи, се супер луѓе и покрај тоа што се Албанци.
Ова со родители на децата загинати во Смилковско ти е обид да добиеш аргумент со емоции. Ако некој е родител на децата во Смилковско, тој со право ќе ги презира убијците на тие деца, со право ќе ги презира сите 99% од Албанците кои ги поддржуваат, ама ако тој родител го презира Харис, Ведат или Аги кои се исто така против сето тоа и се супер луѓе, тој човек е морон.

Муабетот е дали некој треба да презира ЕМАНЦИПИРАН Албанец, а не ретардиран Албанец. Описот „еманципиран“ укажува на Албанец кој не спаѓа у категоријата на луѓе кои ги опишуваш.
Или намерно го водиш муабетот во друга насока (колку се еманципирани, а колку не се) или не разбираш што е муабетот.
Види, јас се слагам со тебе дека има таму некој Харис, Ведат, Аги кои се еманципирани и се супер луѓе. И мојов пријател е супер како човек. Но кога ќе згусти никој не прашува дали си ти алтруист, еманципиран или колку си побожен. Или си со нас, или против нас.
Тогаш на тој Харис му останува што да одлучи и на која страна да присегне или пак да си ја дувне за Норвешка.
Поучен од ситуацијата на поранешната ми девојка на која мајка и е Хрватица, а татко и Босанец, кој си јаде сланина и пие алкохол, слуша пинк флојд и живеел во братство и единство во поранешната ни држава. Но, се случуваат срања и нивното гратче потпаѓа под усташите кои наредуваат стрелање на неговото семејство, заедно со жена му(која има иста крв со нив) и децата. За истите да го избегнат стрелањето поради освојување на гратчето од страна на муслиманите кои исто така ги заробуваат и наредуваат погубување, но се спречени од србите во тоа. long story short, спасени се од нато силите и преминале во друга држава.
Така да, твоево размислување во теорија е точно, но за жал не живееме во бајка и реалниот свет е суров и црн.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Јас не знам зашто пробувате да замерувате за тоа што не ги сакаме Албанциве за пријатели, дечковци или сопрузи. Мене не ми е гајле дали некоја или некој се ебе со шипо, јас лично и персонално не ги сакам ни за другарчиња. Зборам за овие овдека, настрана не знам дали се поарни, зашто јас живеам тука, а не на друго место.
Неам живеено во средина кајшто се они додека растев, ама на факултет не ми се видоа нешто посебно дружељубиви и питоми. Си се групираа самите на предавања, одеа во групи од 20 души низ факултет, читалната беше нивна и галамеа постојано, не смееш ни да ги погледнеш накриво. Тоа ме нервира, имаат став дека ќе го кркаш ако им свртиш очи. Не ги сакам едноставно и никој не може да ме натера да ги гледам поинаку.
И ние сме онака мек, млитав народ, нашиве родители за наше добро би поминале и низ зет шипо или турчин, дека ние сме нивни чеда, али кај нив нема такво нешто. Колку и да си ти либерален, тие не се.
Другарка се гледа со турчин некое време, јадев гомна додека видов дека не може некому да му се тури со инка, еве ја уште си се гледа со него, а според муабетите неговите се прилично религиозни, иако демек не им сметало што син им се гледа со неа, али не мислам дека на синчето ќе му дозволат да си меша гени со неа. Освен ако синчето не им стегне заби, што исто по муабети, ќе биде на Св. Никад. Ќе биде плачки големи после, ама ајде, секој си ја крои сам судбината и решава трн во здрава нога да пика.
20 албанци си знаеш и си креирала слика дека знаеш цел народ?[DOUBLEPOST=1470082198][/DOUBLEPOST]
Истополов брак во Македонија сеуште не е дозволен, а еве јавно ќе признаам тука пред сите, девојка ми е Албанка(не е од Пустец). Шведска ми го овозможува тој брак, ама не сакам државни институции. :(
Тројка ?
:vozbud:

Последно уредено:
M

Moon Child

Гостин
20 албанци си знаеш и си креирала слика дека знаеш цел народ?[DOUBLEPOST=1470082198][/DOUBLEPOST]
Тројка ?
:vozbud:
Да.

Пред ова, имав мислење дека редно е да се помириме дека сите живееме каде живееме и никој од никаде нема да си оди.
После ова ми стана јасно дека е невозможно било каков компромис и помирување.

Се согласувам со мислењето поназад од незнам кој дека кочницата е ставена само за нив, за сите останати националности се има толеранција, па дури и за Грци.

Kajgana Shop

На врв Bottom