- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 249
- Поени од реакции
- 148
мусакаЗатоа; Ве молам, да дадете, предлог што друго може да се подготви од ова мелено пилешко месо.
полнети пиперки
сос за шпагети
тава боранија со месо
мусакаЗатоа; Ве молам, да дадете, предлог што друго може да се подготви од ова мелено пилешко месо.
Значи се, само не може ќофте, плескавица и такви пржени работи?мусака
полнети пиперки
сос за шпагети
тава боранија со месо
Може и плескавици, порано продаваа готови плескавици од пилешко.Значи се, само не може ќофте, плескавица и такви пржени работи?
Се растура повеќе од телешкото, стави му презла повеќе во месењето, исто така има адитив еден од Кам како додаток во мелено месо за ќофте со презла и останати зачини во него што ќе му го подобри вкусот.Значи се, само не може ќофте, плескавица и такви пржени работи?
Имаш некој рецепт без лук?Може и плескавици, порано продаваа готови плескавици од пилешко.
Еве како пример еден рецепт кој звучи добро.
Не купувај друже такво месо, те молам. Посебно пилешко кој знае какви адитиви и хормони има. Знам за кое збориш, јас за Лулу (кучето), зимам такво, ама и она не ми го јаде секогаш.Денес во самопослугата каде што обично пазарам, забележав дека продаваат замрзнато мелено пилешко месо. Цената му е 73 денари за килограм, што мора да признаете е многу ефтино, посебно сега во оваа ситуација. .
Moже да се прават ќофтиња, еве ти рецептЗначи се, само не може ќофте, плескавица и такви пржени работи?
Не го ни приметив лукот овде, на брзина го видов само рецептот.Се растура повеќе од телешкото, стави му презла повеќе во месењето, исто така има адитив еден од Кам како додаток во мелено месо за ќофте со презла и останати зачини во него што ќе му го подобри вкусот.
На него пишува дека пакетчето е за 500 гр. месо, но јас би ти рекол да ставаш дупло помалку од тоа, односно цело пакетче за 1 кг.
Исто така со мелено месо можеш да направиш и пица со тоа што ќе го замениш шунката или вратот со меленото месо.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 16:47 ---
Имаш некој рецепт без лук?
Eve ti receptМоже некој да ми каже рецепт за слатко од зрели смокви?
Jaс ставив ми се допаѓа на твојот пост и веднаш сакав да одговорам, но дури сега успеав да најдам некој податоци и ако недоволни.Не купувај друже такво месо, те молам. Посебно пилешко кој знае какви адитиви и хормони има. Знам за кое збориш, јас за Лулу (кучето), зимам такво, ама и она не ми го јаде секогаш.
Провери на рендето дома дали имаш нешто како овие од странаКако да си направам чипс како во Соул Паб? Сфаќам дека е тоа мн тенко сечен компир (ваљда со некоја направа како онаа за лупење краставици) ама мислам дека истата направа нема да е доволно јака да вади такви тенки парчиња од компир. Друга некоја таква направа?
Мене не ми е убав домашен чипс и никогаш не сум правел. Ќе прашувам имаш пробано во фритеза дали излегува?Провери на рендето дома дали имаш нешто како овие од страна
Со нив ќе го исечеш компирот многу тенко, исто како за чипс. Проблемот е кога при пржењето компирот се лепи, ќе треба по малку да ставаш.
Има такво ренде во скоро секој поголем маркет или продавница за домаќинство.Како да си направам чипс како во Соул Паб? Сфаќам дека е тоа мн тенко сечен компир (ваљда со некоја направа како онаа за лупење краставици) ама мислам дека истата направа нема да е доволно јака да вади такви тенки парчиња од компир. Друга некоја таква направа?