A
AnFem
Гостин
Немам пробано, ама мислам дека во фритеза најдобро ќе излезе.Мене не ми е убав домашен чипс и никогаш не сум правел. Ќе прашувам имаш пробано во фритеза дали излегува?
Немам пробано, ама мислам дека во фритеза најдобро ќе излезе.Мене не ми е убав домашен чипс и никогаш не сум правел. Ќе прашувам имаш пробано во фритеза дали излегува?
Макарони со туна?А некој љубезен да запише некој рецепт со туна?? м?
Јас му турам и пипер буковска лута, ептен се добри инаку за мезе и за јадење, посебно ако се пресни мали компири.Компири со сусам
Потребни состојки:
- компири (што помали тоа подобри)
- сусам
- малку путер
- сол
Компирите се ставаат во подлабок сад за да се сварат (се варат околу 10-тина минути). Се лупи од лушпата, се ставаат во огнооптпорна тава,се посолуваат, се посипува со сусам и се ставаат парчиња путер одозгора.
Се печат на 250 степени, додека да заруменат.
Што си ја мачиш душата со толкава процедура, земи само тури ја конзервата во чинија и стави ја во микробранова на двојка high да се стопли.Грав со сланина од конзерва
Ја земаш конзервата (од Кам маркет 60 и нешто денари), ја отвораш и ја ставаш во тенџере со вода, нормално да не го преклопиш со водата. Чекаш да достигни температура погодна за јадење, ја вадиш конзервата ја истураш смесата во пајнца и јадиш.
Подобро ни јас не можам да го направам.
Не е ист вкусот, да ме верваш.Што си ја мачиш душата со толкава процедура, земи само тури ја конзервата во чинија и стави ја во микробранова на двојка high да се стопли.
каде можат да се наjдат индискиве продукти т.е зачините?1 чаена лажица кумин семки
2 чаени лажици Сабџи Масала
1 чаена лажица Чана Масала
1 чаена лажица Гарам Масала
1 конзерва од 250 грама сварена леблебија (chickpeas)..
Зачините + оризо:
Оризо требе да се сваре и да нема никаква вода у него. Може да го сварете у тенџере и да го исцадете... Јас го варам у микробранова и излева сух и перфектен за мешајне... Ако некој сака у микробранова да го варе става 1 дел ориз, 2 дела вода.. (Значи за 250 грама ориз, 500 мл. вода).
Види во Веро, мислам дека имаше некои индиски зачини.каде можат да се наjдат индискиве продукти т.е зачините?