Свекрва / мајка - како ги нарекувате родителите на вашиот партнер?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ја моите родители и поблиско семејство си ги викам домашни животни,а од девојка ми како што им е името

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Колку ми се смешни и крајно неприфатливи вакви мислења.На партнерот мајка му да ја викам мамо :tapp: ни во сон,зошто има име.
Да можам некако да ги вклопам сличните традиции,на сите ќе ми биде истиот одговор(името на детето да биде на нив или на моите:tapp: ,да го земам неговото презиме:tapp: и уште не ми текнуваат многу се..)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Јас мајка ми ја викам по име веќе со години...Па свекрвата да ја викам мамо..Аха, сигурно..Нити ми е мајка нити така ќе ја доживувам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па не сум (сеуште) женет ама традиција... Дедо и Бабо. Така ке биде. Не е тоа толку страшно. Мислам дека и секој странец како дете можеш да го нарекуваш дедо или баба.
Ама од женска гледна точка... Мислам дека тие треба сами да се одлучат дали би викале мамо-тато за родителите на партнерот.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ма какви баби, дедовци, тетки и стрини бре : ако требало така да ги викам немало ни потреба да ги крштеваат нели? По име и тачка :pishtoldz

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Да вика снаата-Мама,Тато,или зетот-Баба,Дедо,било кај нас вековна традиција која полека но сигурно прекинува!Стварно многу глупа ствар за искажување почит.Ако на пример некој еве има три брака зад себе,на сите ли три свекрви кои ги имала ќе им вика Мамо?Колку мајки/татковци треба да имаме?Безвеза!
Лично сум многу против ова!

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Тука,каде што живеам,сите се викаат на име,нема мамо,тато,бато.И тетка да ти е,на име се вика.Јас не можев да се навикнам да ја викам свекрва ми на име (30 и кусур години и постара од мене),па си дојдов на идеја да ја викам МАМА + името.Не мамо.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Vakov problem mene teshko da mi se javi, A bre ziv ne sum ako na nekoj ne mu izmisalm prekar ili nekoe ime so koe ke mu se obrakam taka da .....zavisi kakvi se taka ke gi vikam! :)

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Ќе ги викам по име.. Не би можела со мама и тато

Член од
30 јануари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ma komu mu teknalo roditelite na soprugot da gi vikame mamo i tato, jas mislam deka tie zborovi se sveti i so niv treba da im se obrakame samo na nasite roditeli, a za ovie drugive treba da se izmislat nekoi drugi zborovi zosto ne ni se nitu tetki i cickovci ili pak da se zadovolat so toa da im se obrakame so nivnite iminja (najposteno).

N

n/a

Гостин
Ej teska tema...pa.pa...
Kako prvo...majka mi nema da saka zena mi da ja vika mamo???
Ke i bide cudno na zenata....hehehe...moze samo da si ja zamislam na faca...
Kako jas ke gi vikam nejzinite...neznam...:toe:
ke ispitam situacija...
ali ne mislam deka toa kako ke gi vikam tuku kolku ke gi pocituvam,ke gi sakam i ke mi bidat dragi(i jas niv i oni mene) e presudno!

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
leandra напиша:
Колку ми се смешни и крајно неприфатливи вакви мислења.На партнерот мајка му да ја викам мамо :tapp: ни во сон,зошто има име.
Да можам некако да ги вклопам сличните традиции,на сите ќе ми биде истиот одговор(името на детето да биде на нив или на моите:tapp: ,да го земам неговото презиме:tapp: и уште не ми текнуваат многу се..)

...a mislish ti nevesto da se mazishhhhhh???...poshto teshko i da nejdesh takov "papak" sto ke ti dozvoli sve toa...:pos2: :pos2: :pos2:

...ke ja vikash mamo slatka mamichke:tv: ...a ona ke ti vika: slushni kerko ,seti se snao...:zlo:
...prezimeto si e prezime osven ako ne planirash da ziveesh vo Francija ili Shpanija...ostanue na domakinot...:pos2: :pos2: iako go dodadesh tvoeto ili samo go zadrzish pak decata ke se prezivaat po tatkovoto prezime...

...a za decata ako izberesh svoe nekoe ime treba soglasnost i od partnerot...poshto ako ne e blisko do nekoj negov rodnina i teshko da go staish poshto kumot ke reche jok-more nebiva(normalno u dogovor so drugar mu-mladozenecot)...taka da toa e toa.:pos2: :pos2: :pos2:

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
tetka taa i taa..cicko toj i toj...majka mi i tatko mi ne gi vikam mamo i tato...pa na maz mi negovite ke gi vikam... :nenene:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Ако тоа ја исполнува и ја прави среќна би и викала. Не би ми паднала устата!

Kajgana Shop

На врв Bottom