Свекрва / мајка - како ги нарекувате родителите на вашиот партнер?

Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
Јас се обраќам со тетка (таа и таа). Никогаш не би ми паднало на памет да и речам `мамо`. А и она е многу против таквото улизување, така да супер ми е, и двете сме среќни:vozbud:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
toa si e tradicija koja sto treba da se pocituva....smetam deka treba da gi vikam mama i tato i taka i ke bide.....a maz mi ke si gi vika moite roditeli baba i dedo normalno!aj sea ke ja vikam tetke ili strino ili so znam ti jas...sekogas nie novite generacii se naogame pametni da smenime neskoja tradicija i bilo sto i ko so gleam se poloso pravime so toa!!

V

Viktoranius

Гостин
Јас еднаш кога бев кај родителите на мојата девојка...татко и почна да ми вика...Дојде ли бре зете ?
:pos2:Се изнасмеав ко луд тогаш, и му вратив...Дојдов бе дедо.:vozbud:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Јас мајка ми ја викам по име веќе со години...Па свекрвата да ја викам мамо..Аха, сигурно..Нити ми е мајка нити така ќе ја доживувам.
...prvo ripni pa kazi opaaaaaaaaaa...ahahahaaaa

...mamichke mila, znachi deka ke go poshtuete partnerot, ne znachi nishto poshto se znae de deka ne vi e majka...

...e sea ako go sakate nego ke ja sakate i majka mu, poshto mu e majka i go rodila i vie imate majki isto taka i treba da si gi sakate...

...se e do kulturata...

...inache koa ke vi kaze svekrvata neshto treba da poslushate...zasto u zivotot na mazot postojat poveke zeni, majka, zena, svalerka, kerka, i taka e sea poshto vikaat deka dve zeni u ista kuka nebiva ili ednata e glavna sekogash(ova poradi mentanitetot na Makedonksata zena-poshto konkurencija netrpi)...hiihiihiiii...ke si sedite i ke si kutite i ke slushate ko mladi nevesti- i koa ke vi doe redot na vas togash ke galamite...hahahahaa...guk guk - guka - nevestata e tuka...hahahahaaaaa(ova narodcki recheno da viite kako e - malce da o' smenam stilo)...:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
...prvo ripni pa kazi opaaaaaaaaaa...ahahahaaaa

...mamichke mila, znachi deka ke go poshtuete partnerot, ne znachi nishto poshto se znae de deka ne vi e majka...

...e sea ako go sakate nego ke ja sakate i majka mu, poshto mu e majka i go rodila i vie imate majki isto taka i treba da si gi sakate...

...se e do kulturata...

...inache koa ke vi kaze svekrvata neshto treba da poslushate...zasto u zivotot na mazot postojat poveke zeni, majka, zena, svalerka, kerka, i taka e sea poshto vikaat deka dve zeni u ista kuka nebiva ili ednata e glavna sekogash(ova poradi mentanitetot na Makedonksata zena-poshto konkurencija netrpi)...hiihiihiiii...ke si sedite i ke si kutite i ke slushate ko mladi nevesti- i koa ke vi doe redot na vas togash ke galamite...hahahahaa...guk guk - guka - nevestata e tuka...hahahahaaaaa(ova narodcki recheno da viite kako e - malce da o' smenam stilo)...:)

Каква културна мајка,таков син,каков син,таква снаа,се на се мир (хаос) во куќа:wink:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...kakav otac takav sin bre...ne me buni...ustvari kakva tetka u mojov sluchaj takov vnuk...:vozbud:(miss macedonia 72-tetkata)

...mamichke milaaaaaaaaa...sto simi zgotvilaaaaaaaa...te sakam najvishe posle mamata moja, poshto go sakam mnogu sincheto tvoeeeeeeee...

...gleate deka ne e teshko...probajte ne boli...ke dobiete...nema da izgubite garantiram...EH ! ...

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
hm iskrenona mojot bifshi si ja vikav tetka lile kako drugarka ja cuvstvuvav isto kako sto zborev so majka mi zborev i so nejze mnogu cool zena ali ne sme se videle odamna steta.

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
Samo edna licnost se kornela vo dalecnata 1984 godina da me rodi i samo edna licnost moze da mi bide majka.
Po difolt nikoj drug ne zasluzuva da ja nosi titulata majka.
Decko mi neka e sreken so toa sto bi gi vikala negovite roditeli po ime.Pocitta ne se iskazuva so tituli.Taa se zdobiva.I na krajot na kraistata nikoj ne vika deka mora da gi pocituvate negovite roditeli samo bidejki se NEGOVI roditeli.
kako tie so vas, taka vie so niv.

The End

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Ах имам ужасен страв од свекрви.

Родителите на мојот маж мислам дека ќе ги викам со тетка и чичко, или по име, но дефинитивно никогаш мамо и тато!

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Сега за сега им се обраќам со тетка и чичко,но кога ќе треба ќе ги викам мама и тато.Порано бев против тоа,но доколку луѓето заслужуваат почитуванје зашто да не го добијат.Најнормално ако они мене ме гледаат како ќерка и јас ќе ги викам мама и тато.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.407
Поени од реакции
591
Море , која и да треба титула да им ја `дадеш` тешко е да се навикне човек:nesum:
И ја се мислев како да ги викам родителите на жена ми , и на крај Дедо и Бабо се договоривме . Тешко иде , ама навика бе ...:uvo:

Член од
8 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
BABA I DEDO nekeko e staro jas sakam da gi podmladam pa gi vikam CICKO I TETKA a i oni ne se protivat

Член од
8 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
vikajte gi kako sakate nesmeat da se lutat a ako se luti neka im stoi(samo bidete kulturni)

Член од
3 јануари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
:icon_eek: Lele i jas ic nekam da vikam nekogo tato - mama...Bahh:shok:

Kajgana Shop

На врв Bottom