B
Borg_Drone
Гостин
Другар, тоа го посочив прво како пример.Под број еден.Под број два се убивале од разочараност.Благодарам што ми кажа, јас мислев дека повеќето се самоубиваат зошто собата им мирисала на чорапи наместо на лавандер.Збориш за човек што има мисли на самоубиство а од повеќето слушања викаат тоа било момент во афект он дека ќе се замара со вакви муабети дали ќе направел нешто за општеството???
Повеќето се убиваат од разочараност од самото општество а ти тука објаснуваш натпросечни деца или што ти ја знам.
И мислам дека не можеш да споредуваш проблеми твои со струја и вода со проблеми што некои луѓе и навистина ги имаат.
Трето, проблемите со струја, вода, се само дел од мојот живот.И тие не се направени зошто јас не сум сакал на пример да плаќам сметки и сл....Кога не го знаеш мојот живот кој си па ти да даваш критики за мојот живот?И четврто, ти мислиш дека живот без струја година и пол не може да доведе до некаков степен на разочараност во твојот живот?Но, изгледа ти тоа не го знаеш па од искуство пишуваш вака. Па оди живеј без струја да те видам...Но, тоа не е темата сега.Тоа го посочив како пример бај д веј дека во животот има и темни но и светли страни и дека не е оправдување самоубиството како излез од ситуацијата.Само кој да разбере е тука проблемот.....
Ќе разговараме другпат, сега сум навистина спречен да говорам повеќе за ова.Некогаш кога ќе се видиме некаде со задоволство.И не мислам дека си суицидален карактер, не ме разбирај погрешно...Јас не сум суицидален карактер.
Аргументот за должност спрема општеството не е валиден. Никој не побарал да биде створен и со тоа да ужива некои бенефиции од општеството. Така да од никого не може ниту да се побара лојалност спрема општеството преку апелот да се откаже од науменото самоубиство...
--- надополнето: Dec 9, 2011 5:27 PM ---