Самоубиство!

Н

нихилист

Гостин
Добро а зошто луѓето се до толку алчни ... или бесмртност или ќе се самоубијам? Што очекуваме ако бидеме бесмрттни, дека ќе направиме нешто повеќе од тоа што ќе го направиме во дадените 50тина години? Ако си „мизерија“ и милион години да живееш пак ќе си „мизерија“... Така да не се согласувам дека тие што се фрлат од 15 кат или што се бесат, го прават тоа баш заради поставеноста на човекот во универзумот...

Па после абортусот не бил праведен ...
Јас не гледам што е проблемот тука. Некој дошол до заклучок дека животот не е вреден за живеење и се самоубил, која си ти да му судиш?

Болдираново нема врска со дискусијата, ние дискутираме за самоубиства од метафизички причини, ти ми зборуваш за самоубиства од очај.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Јас не гледам што е проблемот тука. Некој дошол до заклучок дека животот не е вреден за живеење и се самоубил, која си ти да му судиш?

Болдираново нема врска со дискусијата, ние дискутираме за самоубиства од метафизички причини, ти ми зборуваш за самоубиства од очај.
Самоубиство си е самоубиство, па ти каква панделка сакаш стави му ...
Јас не судам (бидејќи сум никој и ништо), јас сакам да разберам како некој доаѓа до заклучок дека животот не е вреден за живеење и единствен излез му е самоубиство..
Некој спомна болка, која болка прашав.. Ти ми спомнуваш универзум и големина ...
Зошто мене не ми текнало да се фрлам? Мислиш мојот живот е розов???

Н

нихилист

Гостин
Самоубиство си е самоубиство, па ти каква панделка сакаш стави му ...
Јас не судам (бидејќи сум никој и ништо), јас сакам да разберам како некој доаѓа до заклучок дека животот не е вреден за живеење и единствен излез му е самоубиство..
Некој спомна болка, која болка прашав.. Ти ми спомнуваш универзум и големина ...
Зошто мене не ми текнало да се фрлам? Мислиш мојот живот е розов???
Никој не те тера да се самоубиеш, самоубиството е личен избор.

Ама не се разбираме, па ќе прекинам овде...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Никој не те тера да се самоубиеш, самоубиството е личен избор.

Ама не се разбираме, па ќе прекинам овде...
Очигледно не се рабираме ... Во ниеден момент не спомнав дека сакам да се самоубијам. Единствено не ги почитувам тие што се самоубиле... Поради таа моја изопачена страна не сушам Нирвана, Дорс, Алис ин чејнс ..

П.С. А тебе те фатила некоја меланхонија, па те замислувам како мрзоволно типкаш по тастатурата :D
Ај заеби ...
Ќе чекам некој со листата на болки заради кои можеш да се самоубиеш ...

Н

нихилист

Гостин
Очигледно не се рабираме ... Во ниеден момент не спомнав дека сакам да се самоубијам. Единствено не ги почитувам тие што се самоубиле... Поради таа моја изопачена страна не сушам Нирвана, Дорс, Алис ин чејнс ..
А на мртвите воопшто не им значи дали нихилист и неса од кајгана форумот ја почитуваат нивната одлука или не.

Зарем постои некоја голема разлика помеѓу своеволно одземање на животот и чекање природата да го направи тоа наместо тебе? Постои ли некаква награда на крајот од патот ако решиш да тераш до крај?

Атеист си, така да знам дека не веруваш дека дедо боже ќе те награди ако истрпиш мушки а ќе те фрли во пекол ако потфрлиш.

И да, ептен ме мрзи да пишувам во моментов... :)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
А на мртвите воопшто не им значи дали нихилист и неса од кајгана форумот ја почитуваат нивната одлука или не.

Зарем постои некоја голема разлика помеѓу своеволно одземање на животот и чекање природата да го направи тоа наместо тебе? Постои ли некаква награда на крајот од патот ако решиш да тераш до крај?

Атеист си, така да знам дека не веруваш дека дедо боже ќе те награди ако истрпиш мушки а ќе те фрли во пекол ако потфрлиш.

И да, ептен ме мрзи да пишувам во моментов... :)
не не ја почитуваат ама си кажува човекот како што си мисли и јас се согласувам со него
самоубиството е акт на кукавичлук - мијамото мусаши

Н

нихилист

Гостин
не не ја почитуваат ама си кажува човекот како што си мисли и јас се согласувам со него
самоубиството е акт на кукавичлук - мијамото мусаши
Многу симплистичко, а воедно и погрешно гледање кон самоубиството.
Ама кој ќе се распишува пак на стопати дискутирана тема... :(

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Многу симплистичко, а воедно и погрешно гледање кон самоубиството.
Ама кој ќе се распишува пак на стопати дискутирана тема... :(
па немора да се "распишеш " едноставно можеш да кажеш ама не ти е таков стилот хахахха :) нема везе .. погрешно неможеш да кажеш дека е затоа што до самоубиство доаѓа кога неможе да се справиме со нешто а тоа е тоа кукавичлук... нмв

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нихи... Како да ти кажам мене самоубиството ми е во гени .... Од самоубиствена фамилија сум, како самураите сме ... :) Но секој кој се „решил“ се уште не ми оставил добра причина како наследство ... Затоа сум гневна ...
А пак да не зборам за живите кои ми се закануваат дека ќе се самоубијат. Нив можам комотно јас да ги „решам“ ...
Не сме сами на овој свет, и пу бе мамето создадени сме како социјални суштества ...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Нихи... Како да ти кажам мене самоубиството ми е во гени .... Од самоубиствена фамилија сум, како самураите сме ... :) Но секој кој се „решил“ се уште не ми оставил добра причина како наследство ... Затоа сум гневна ...
А пак да не зборам за живите кои ми се закануваат дека ќе се самоубијат. Нив можам комотно јас да ги „решам“ ...
Не сме сами на овој свет, и пу бе мамето создадени сме како социјални суштества ...
Да ти кажам право, читам што пишуваш и читам што ти пишува под аватар и просто не ми се верува колку не се сложуваат работиве.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Да ти кажам право, читам што пишуваш и читам што ти пишува под аватар и просто не ми се верува колку не се сложуваат работиве.
Ах бре луѓе колку сте се фатиле за тоа под аватар. 100 пати кажав дека не е за вас да го разберете. Еве еден хинт, не се зборува за физичка смрт и иако сум со некого сепак сум сама... Сега јасно ви е ...

Kajgana Shop

На врв Bottom