СУГС гимназија "Орце Николов"

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Вака, и јас планирам наредна година да се запишам во Орце, сега завршувам 2ра во гимназијата во Куманво, па се двоумам меѓу Орце и Корчагин.
Ме интересира за билингвалните паралелки на англиски јазик, дали се полагаат приемни, кога, како и дали се тешки, мислам на кое ниво треба сум со јазикот..
Исти така ме интересира дали ако се запишам во билингвална паралелка ќе можам да бирам едно од трите изборни подрачја и како ќе оди тоа.. Ме интересира и за професорите по математика, зашто и тоа е една од причините поради кои сакам да се преместам во друго училиште, покрај англискиот.. Уште од основно најмногу имав афинитети кон математика, ама со професорот во средно сега скроз ја зезнав работата, човекот нема никаков сериозен пристап кон математика, ни предава ни ти бара знаење, така лежејќи си поминуваш..
Значи на кратко, билингвална паралека на англиски; природно-математичко подрачје А? и кој професор би ми предавал математика, ако некој има таква информација.. Ве молам да ми одговорите, многу ми е важно ова..
фала однапред :))
Piece of cake е приемниот.
Летоска кога полагав за билингвална дваес и некое место завршив од 100 и нешо , а никогаш немам идено на курс по англиски нит‘ знам граматика . Не дека се фалам , али стварно е лесен , по слух се решава.
За математика незнам као да ти одговорам.
мене жаклина ми предава , и онака , фино предава , само треа да си пратиш настава ко и увек , настрана тоа шо заринкав у тој предмет...:jaj:
со среќа...:pipi:

Член од
21 март 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Piece of cake е приемниот.
Летоска кога полагав за билингвална дваес и некое место завршив од 100 и нешо , а никогаш немам идено на курс по англиски нит‘ знам граматика . Не дека се фалам , али стварно е лесен , по слух се решава.
За математика незнам као да ти одговорам.
мене жаклина ми предава , и онака , фино предава , само треа да си пратиш настава ко и увек , настрана тоа шо заринкав у тој предмет...:jaj:
со среќа...:pipi:
Фала многу, со ова барем ми олесни дека за тоа нема да треба многу да се замарам.
Иначе ме интересира и накратко кои се поволностите од следење на наставата на англиски.
Знам дека во билингвалните паралелки на француски се добива некоја диплома како потврда дека ученикот е подготвен да следи настава на француски јазик и истата овозможува поголема проодност кон факултетите во странство во кои наставен јазик е францускиот. Е сега не знам дали и во англискиве е исто... ? :)

Член од
2 ноември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
11
Придобиви од билингвална во орце немаш никакви, освен тоа што професорите ќе ти прегледуваат преку прсти! Никаде не ти е признаена, и незнам што мислиш дека ќе учиш на англиски. Само тестовите ќе ти бидат преведени на англиски. Ништо друго! Ако сакаш да учиш на англиски и да имаш признаена билингвална диплома запиши се во нова или некоја слична гимназија

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Pro Tip : земете оркестар како изборен ако не ви се иде на часови

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Придобиви од билингвална во орце немаш никакви, освен тоа што професорите ќе ти прегледуваат преку прсти! Никаде не ти е признаена, и незнам што мислиш дека ќе учиш на англиски. Само тестовите ќе ти бидат преведени на англиски. Ништо друго! Ако сакаш да учиш на англиски и да имаш признаена билингвална диплома запиши се во нова или некоја слична гимназија
Есте така...
ретко коа , понекогаш добиваме материјал на англиски преку мејл , и само тоа , час , никад не сме имале целосно на англиски...:|

Член од
21 март 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Есте така...
ретко коа , понекогаш добиваме материјал на англиски преку мејл , и само тоа , час , никад не сме имале целосно на англиски...:|
Аааа ова не ми се свиѓа..
Зар ништо ништо со англискиот?

Иначе стеф, сакав да се запишам на ИБ во Нова или ЈБТ, ама ништо од тоа.. се надевав дека ќе има нешто од билингвалнва, ама слабо изгледа..

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Аааа ова не ми се свиѓа..
Зар ништо ништо со англискиот?

Иначе стеф, сакав да се запишам на ИБ во Нова или ЈБТ, ама ништо од тоа.. се надевав дека ќе има нешто од билингвалнва, ама слабо изгледа..
-Незнам за тоа , не дека е тапа школото , контра , ептен е фенси и фино...
Само шо , за сега , или е до програмава , или до професорине , малку се спика англиски...
-Можда е другачие у 2ра , ќе ти кажам за 5-6 месеци , ако си трпелива , ако не ... епа , ‘дишто...:|

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.799
Поени од реакции
11.399
Ајде вечер генерација 2002-2006 на класен :icon_mrgr

BloodLover

Rah-Rah-Ro-mama xD
Член од
10 март 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
Да се пофалам се запишав во Орце, и сега ми рекоа за билингвалната англиски ке полагам. Може ли некој што полагал да ми напише подетално што би имало на тестот?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Значи ова Орце ме уништи!
До последен можен момент те мачат, на матура прво погрешни прашања ни дадоа да учиме и кога ни го дадоа тестот ти се плаче од што првпат читаш пола од тие работи, место како и сите школи да помогнат за интерните они гледат колку што е можно најстроги да се. препишување во никј случај.

Колку што го сакав школово овие 4 години, после овие 10 дена полагање јас сфатив дека ништо не добив од него. За матура ни малце не ми помогна тоа што трпевме тортури за учење.
Да имам втора можност сега сигурно би идела во полесна гимназија кои на матуриве ќе извадат подобри резултати и нема да трпаат некој чуден воспитен режим.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Сум сонувал дека сум ја тепал Цеце физика FTW!!!!!!
Тоа е сонот на сите што завршиле во Орце :pos:
Пред некое време чекам на семафори, и Цеце физика поминува на пешачкиот пред мене...Ногата сама почна да ми иде накај педалата за гас, едвај успеав да му одолеам на искушението :ROFLMAO:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Сочувствувам со вас што се пропатиле од извесна Цеце што ве мучела физика, ама во Орце вечна ленегда по физика е само една, за жал сега во пензија, после 1800 години професорска служба. МИЦА!

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Сочувствувам со вас што се пропатиле од извесна Цеце што ве мучела физика, ама во Орце вечна ленегда по физика е само една, за жал сега во пензија, после 1800 години професорска служба. МИЦА!
Ја обожавам!
Ми фали томболата....има 7 радијатори, 5 клупи, 10 прозори ако одземеме 1 врата, 3 девојчиња со плава коса и 5 пенкала ај број 13 на табла хахаха :)
На тестови обавезно ми пишуваше дека некои нови теории измислувам и ги памтам цртежите што само она ги сфаќаше и уште 1-2 во цела генерација :)

Kajgana Shop

На врв Bottom