џо!
Фаличниот Ром
- Член од
- 31 октомври 2009
- Мислења
- 519
- Поени од реакции
- 52
Piece of cake е приемниот.Вака, и јас планирам наредна година да се запишам во Орце, сега завршувам 2ра во гимназијата во Куманво, па се двоумам меѓу Орце и Корчагин.
Ме интересира за билингвалните паралелки на англиски јазик, дали се полагаат приемни, кога, како и дали се тешки, мислам на кое ниво треба сум со јазикот..
Исти така ме интересира дали ако се запишам во билингвална паралелка ќе можам да бирам едно од трите изборни подрачја и како ќе оди тоа.. Ме интересира и за професорите по математика, зашто и тоа е една од причините поради кои сакам да се преместам во друго училиште, покрај англискиот.. Уште од основно најмногу имав афинитети кон математика, ама со професорот во средно сега скроз ја зезнав работата, човекот нема никаков сериозен пристап кон математика, ни предава ни ти бара знаење, така лежејќи си поминуваш..
Значи на кратко, билингвална паралека на англиски; природно-математичко подрачје А? и кој професор би ми предавал математика, ако некој има таква информација.. Ве молам да ми одговорите, многу ми е важно ова..
фала однапред )
Летоска кога полагав за билингвална дваес и некое место завршив од 100 и нешо , а никогаш немам идено на курс по англиски нит‘ знам граматика . Не дека се фалам , али стварно е лесен , по слух се решава.
За математика незнам као да ти одговорам.
мене жаклина ми предава , и онака , фино предава , само треа да си пратиш настава ко и увек , настрана тоа шо заринкав у тој предмет...:jaj:
со среќа...