the Consigliere
не читам дугачки постови
- Член од
- 17 јуни 2007
- Мислења
- 5.595
- Поени од реакции
- 263
На Личков му нема рамен во цела гимназија, колку ми фалат сега неговите заебанции.
NOT ! ! !
На Личков му нема рамен во цела гимназија, колку ми фалат сега неговите заебанции.
Хахахаха Митруш е закон! Колку е гласен ушите ќе ти ги дупне. Цело школо ечи кога предава. :pos2::pos2:А исто една од најголемите легенди е Митруш - ти збори си колку сакаш он си предава ли си предава и мува не го лази.:smir:
Filmakedon напиша:Иначе, најдобри профсори во РЈК моментално се: Снеже (биологија), Вера (историја), Сузе (математика, лин. алгелба и ан. геометрија), Павлина Маркудова (математика, алгебра), Роза (македонски), Перо (спорт), Сидо (философија), Фросе (математика, мат. анализа), Гордана (хемија), Невена (хемија), Тања (биологија) и Луси (еx - македонски, си замина од РЈК).
Saber да не се лажеме, ама Павлина математика е 2ра најдобра професорка, после Фросе. Одлично предава, секогаш нуди помош на тие што не разбрале и на крај на година имаш шанса за поголема оценка со решавање на неколку задачи што си ги кикснал на тест (иако ќе бидат малце потешки од првичните :wink:. Оваа година завршив во РЈК и од сите 4 години ги поминав сите најлоши професори/ки меѓу кои:Си ја заборавил Благето по физика и легендите Личков и Јорде
Иначе Павлина Математика и не е баш меѓу подобрите, да не се лажеме
Слабо предава, а многу бара, тоа е факт!
А и таа Фросе, добра е само нема кој да ја утепа:pos2::pos2:
Лани не предаваше пошо Нора се вратиПредава ли уште бе сестра и на Натали Грубовиќ, Марија ?
Леле колку само се влажнеше на мене у четврта година
Таа не ни предаваше, само на час што се појавувашеПредава ли уште бе сестра и на Натали Грубовиќ, Марија ?
Леле колку само се влажнеше на мене у четврта година
Тоа ми беше доволноТаа не ни предаваше, само на час што се појавуваше
Г-динот Дамески е веќе информиран дека за него се меле на форумов, па еве ја искористувам приликата да го поздравам и да му посакам успешна борба во постигнување на животната желба - директор на РЈК :smir:Оооо корчагинчиња мои златни ... гледам одлично сте ги анализирале процесорите, пардон професорите ... така треба ...
Само пазете да не ве прочитаат тие „лошите“ па да се жалите тука ...
Се гледаме по ходници и ако ве видам дека бегате од часови одма кај класните ќе ве кажам :pos2:
Дамевски требаше да го избркаат уште пред 12 години кога бараше од татко на еден другар да му направи проект за куќата.Г-динот Дамески е веќе информиран дека за него се меле на форумов, па еве ја искористувам приликата да го поздравам и да му посакам успешна борба во постигнување на животната желба - директор на РЈК :smir:
Не е можно тоа навистина да го направил, секогаш ми оставал доем на принципиелен човек.Дамевски требаше да го избркаат уште пред 12 години кога бараше од татко на еден другар да му направи проект за куќата.
Седиме така на час и он вика дали има некој родител архитект и врти по дневник. Гледа дека татко на другар ми е архитект и вика ајде нека дојде татко ти. И другар ми вика професоре ќе му кажам да дојде.
По некој месец, Дамевски вика, абе, татко ти недојде. Ако несака така, еве ти кец у дневник па да видиме дали сега нема да дојде.
Се дигна на големо работата, ама Јово (тогашниот директор) се стави на страна на Дамевски.
Ботм лајн, на таков човек НЕ му е место во Корчагин!
Еден другар цела година му правеше проекти за ќерка му и на крај ни 5 не му стави,иако заслужи.Колку ученици остави со 4.9Не е можно тоа навистина да го направил, секогаш ми оставал доем на принципиелен човек.
Абе идете соберете си се на кафе некаде, а не во ходник. Некако глупо е.
Ја имав (не)среќата да ми предава Павлина биологија лани. И тогаш, како и многу години наназад викаше дека ова и е последна година и ќе оди во пензија, па ете пак почна од почеток. Една од ретките кои убаво го предаваат материјалот. Секое ќоше од учебникот треба да се простудира (па и предговор на авторот и сликите) оти не знаеш што прашање може да ти постави на тест или на час. Иначе, полесни тестови од тие она што ги дава никаде нема. Речиси се дебилни. Треба само еднаш да се прочита темата и тестот можеш одлично да го направиш. На часови премногу замара со некои непотребни работи, постојано критикува (некогаш и навредува), многу често е лута, и се што кажува поврзува со EX Yu музика (Рибја Чорба главно). Тој што е претседател на класот го има надрапано кај неа.:smir:
Иначе, најдобри профсори во РЈК моментално се: Снеже (биологија), Вера (историја), Сузе (математика, лин. алгелба и ан. геометрија), Павлина Маркудова (математика, алгебра), Роза (македонски), Перо (спорт), Сидо (философија), Фросе (математика, мат. анализа), Гордана (хемија), Невена (хемија), Тања (биологија) и Луси (еx - македонски, си замина од РЈК).
По мој вкус не е Дамески (социологија) :devil2:
Што научив во овие три години? Не треба да му се потресуваш на професорот и да не го гледаш како некое врховно суштество, оти во РЈК главно другарски се сите поставени. Друго, не е толку страшно доколку развиеш тактика која ќе ја практикуваш цела година. Треба да го научиш професорот како се однесува, што сака и што бара, оти некои сакаат миленик, а некои пак не сакаат некој што постојано се експонира.
Ете така, и нека им е среќен почетокот на сите првачиња во РЈК и безболно до стигнете до матурата :smir:
Life is not fair.Saber да не се лажеме, ама Павлина математика е 2ра најдобра професорка, после Фросе. Одлично предава, секогаш нуди помош на тие што не разбрале и на крај на година имаш шанса за поголема оценка со решавање на неколку задачи што си ги кикснал на тест (иако ќе бидат малце потешки од првичните :wink:. Оваа година завршив во РЈК и од сите 4 години ги поминав сите најлоши професори/ки меѓу кои:
- Пацка биологија 3 години: Нема потреба да ви раскажувам за неа... Најозлогласено име во Скопје. За среќа кај нејзе на крај на година попушта оценки на кило, ама дур да стигнете до крајот (кој BTW за неа завршува БУКВАЛНО на 10 Јуни (тогаш ме има испрашувано) - ќе го видите Исус на шипка со танга гаќи.
- Глобочка физика 4 години (2 години класна): Кај неа нема испрашувања (т.е има ама ретко), туку правите тестови. На тест имате 6 прашања. Првите 2 прашања се да раскажете пола лекција (значи по една половина од различна лекција за секое прашање) и 4 прашања кои се содржат од некои дефиниции или формули. За среќа кај нејзе плусот во тест се рачуна како поголемата оцена во дневник т.е 1+ на тест = 2 у дневник, 2+ на тест = 3 у дневник итн...
- Teacher англиски (2 години класна). Јас лично немав никакви проблеми со оваа професорка. Многу ја сакав и она ме сакаше мене т.е и бев омилен. Секогаш имав 5ки. Ама имаше некои деца што не ги сакаше и им ги вадеше џигерите. Нека не ве залаже што предава Англиски јазик. Сите ќе си речете "абе знам англиски, што ти е", ама ќе се заебете. Имав еден пример во 3та година, дојде кај мене во клас едно дете од Делчево. Дечково учеше ненормално многу. Све знаеше, сите математики, биологија итн, итн. АМА, не и беше омилен кај Teacher и стално имаше 2ка (иако секогаш знаеше што и да го праша). Едноставно, немаше среќа детето. Значи, ако сте и омилен, лесно ќе си поминете (а особено тие што ви е класна). За другите.... не знам што да ви кажам.
- Фросе 4 години (во 4та ми предаваше 2 предмета): Најдобра професорка во Корчагин - EVER! Незаменлива е за предавање, муабет со деца, заебанции и такви работи, АМА - стварно си бара знаење. Од 4 години кај нејзе имав само 3 петки на тест и константно имав 4ка на крај иако се убивав од учење (изгледа не беше доволно). На крај како што реков - не ми попушташе оценки, ама не очајувајте. Дури и 3ка кај нејзе е 5ка во некои други школи.
- Митра а.к.а Мими македонски 2 години: Колку лоши спомени со неа имам АУ! Предава соодветно, ама мене најчесто ми беше досадно кај нејзе (всушност на цел клас ко ќе му текнеше дека имаме Македонски им идеше да се убијат). Писмените се :ija:. Само насловот што ќе ви го издиктира зафаќа 4-5 реда, па сеа ти види.
- Елисавета хемија: ако ви се падне оваа god help you, со Пацка се во конкуренција за најстроги професорки во РЈК (мислам дека Пацка е во благо водство).
Исто така би ја спомнал и Сузе математика, како контраст на Filimakedon бидејќи си нема појма од предавање. Мене ми предаваше Линеарна Алгебра и Аналитичка Геометрија и ништо не научив од неа. На час ни раскажуваше како вчера била во Хард Рок на роденден, па денес ја боли глава и не и се предава .
До сите што се прва година. Најверојатно ви се паднале професоркиве што ви ги набројав, па еден апел до вас. Сфатете си ја работата сериозно, бидејќи ќе видите многу правди и неправди (особено второво со тие професорки), а верувајте - НИКОЈ не може да ви помогне.
Лилјана Поповиќ
Она ти е Гандито на професорите. Нирвана доживувам додека ја гледам. Буда може вода да и носи. Она кога оди не орхидеи, платинести прачки искачаат од земја и тоа све матемачки прецизно. Се препородувам од нејзината добрина. Умирам, се реинкарнирам и станувам совршенство во тие мигови, и тоа во истиот момент... Сакам за секогаш да траат ама ете не бива таа убајна. Ручки од тупан тоа ќе трае. Суровата реалност ме носи на следниот час, час колку и да е добар сигурно не е добар како убавината што претходно ја доживеав. Жал ми е што само уште една година ќе го чуствувам, но тоа е животот.