СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

Chimpanzee

Pazza Inter Amala !!!
Член од
9 септември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ја како што видов,во холот никој немаше..

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Значи вака,Позз до сите!Се викам Војче,исто така учам во Корчагин и сум I-8,Ни предава Пацка и многу е строга сега за сега сме имале само 1 час така да,кје видиме понатаму ! Позз до сите и совет за тие со сакаат да се запишат,дека не е толку страшно,да не ве лажат сите,јас ви казувам од искуство :vozbud:
Битен е првиот впечаток. Знам мене ме запамти уште од првиот/вториот час, нешто биолошки прашања ни поставуваше. И битно е да те смета за "учениче". Седиш мирен на час, заинтересирано глеаш, одговараш на прашањата...

И запишувај што збори ако тоа го нема у книга, зошто после може да те праша за тоа.

Друго, немате гајле.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Битен е првиот впечаток. Знам мене ме запамти уште од првиот/вториот час, нешто биолошки прашања ни поставуваше. И битно е да те смета за "учениче". Седиш мирен на час, заинтересирано глеаш, одговараш на прашањата...

И запишувај што збори ако тоа го нема у книга, зошто после може да те праша за тоа.

Друго, немате гајле.
Isto taka i temata e bitna :D...
No.. kolku :D?
ustvari greshka :D

Se soglasuvam so NG :D

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ја како што видов,во холот никој немаше..

Се извинувам за денес ми беше лошо и заборавив на ова,утре ве чекам во хол дојдете кај тоа статуата без раце шо е.Или таму негде да се видиме некако?Пишете одделениа?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Се извинувам за денес ми беше лошо и заборавив на ова,утре ве чекам во хол дојдете кај тоа статуата без раце шо е.Или таму негде да се видиме некако?Пишете одделениа?
Абе идете соберете си се на кафе некаде, а не во ходник. Некако глупо е.

Ја имав (не)среќата да ми предава Павлина биологија лани. И тогаш, како и многу години наназад викаше дека ова и е последна година и ќе оди во пензија, па ете пак почна од почеток. Една од ретките кои убаво го предаваат материјалот. Секое ќоше од учебникот треба да се простудира (па и предговор на авторот и сликите) оти не знаеш што прашање може да ти постави на тест или на час. Иначе, полесни тестови од тие она што ги дава никаде нема. Речиси се дебилни. Треба само еднаш да се прочита темата и тестот можеш одлично да го направиш. На часови премногу замара со некои непотребни работи, постојано критикува (некогаш и навредува), многу често е лута, и се што кажува поврзува со EX Yu музика (Рибја Чорба главно). Тој што е претседател на класот го има надрапано кај неа.:smir:

Иначе, најдобри профсори во РЈК моментално се: Снеже (биологија), Вера (историја), Сузе (математика, лин. алгелба и ан. геометрија), Павлина Маркудова (математика, алгебра), Роза (македонски), Перо (спорт), Сидо (философија), Фросе (математика, мат. анализа), Гордана (хемија), Невена (хемија), Тања (биологија) и Луси (еx - македонски, си замина од РЈК).

По мој вкус не е Дамески (социологија) :devil2:

Што научив во овие три години? Не треба да му се потресуваш на професорот и да не го гледаш како некое врховно суштество, оти во РЈК главно другарски се сите поставени. Друго, не е толку страшно доколку развиеш тактика која ќе ја практикуваш цела година. Треба да го научиш професорот како се однесува, што сака и што бара, оти некои сакаат миленик, а некои пак не сакаат некој што постојано се експонира.

Ете така, и нека им е среќен почетокот на сите првачиња во РЈК и безболно до стигнете до матурата :smir:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
6.703
Гледам за корчагин зборите ,аххх тоа школо ке ми недостасува.Поготово класната Маја (англиски) срце жена (мада повеке личи на девојче) во четврта ми оправда едно 100 неоправдани :) јаки денови беа тоа.Туку ме интересира како се новите генерации на ученици и професори ? :helou:

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
По мој вкус не е Дамески (социологија) :devil2:
Дамески е најголема легенда. Човекот колку и да негирате социологијата ја предава како што треба. Него не му е целта ние да набубаме дефиниции од учебник, сака да не поттикне да размислиме и оформиме свое видување на нештата. Исклучително е паметен, ама ретко кој го слуша, а човекот има огромно знаење. Е сега за оценување со дискусии е лошото што сето време едни исти ученици дискутираат, на другите им се спие на час па само заради тетратката двојки си добиваат и тоа со два минуса.:smir:

А инаку професот кој што навистина си ја знае работата е Роза македонски. Жената навистина има знаење и објаснува феноменално.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Abe o bb... rothers and sisters. I konverzacija vo msn ta postoi...
For more informations contact me or google :D.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
А инаку професот кој што навистина си ја знае работата е Роза македонски. Жената навистина има знаење и објаснува феноменално.
Роза ми беше омилената професорка пред повеќе од 14 години. Пред некој ден и на квиз ја поздравив :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.014
Поени од реакции
74.329
Иначе, најдобри профсори во РЈК моментално се: Снеже (биологија), Вера (историја), Сузе (математика, лин. алгелба и ан. геометрија), Павлина Маркудова (математика, алгебра), Роза (македонски), Перо (спорт), Сидо (философија), Фросе (математика, мат. анализа), Гордана (хемија), Невена (хемија), Тања (биологија) и Луси (еx - македонски, си замина од РЈК).
Си ја заборавил Благето по физика:):) и легендите Личков и Јорде:)
Иначе Павлина Математика и не е баш меѓу подобрите, да не се лажеме:)
Слабо предава, а многу бара, тоа е факт!
А и таа Фросе, добра е само нема кој да ја утепа:pos2::pos2:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дамески е најголема легенда. Човекот колку и да негирате социологијата ја предава како што треба. Него не му е целта ние да набубаме дефиниции од учебник, сака да не поттикне да размислиме и оформиме свое видување на нештата. Исклучително е паметен, ама ретко кој го слуша, а човекот има огромно знаење. Е сега за оценување со дискусии е лошото што сето време едни исти ученици дискутираат, на другите им се спие на час па само заради тетратката двојки си добиваат и тоа со два минуса.:smir:

Не знам, но Дамески кај нас ништо посебно не предаваше од тоа што требаше. Се водеа само празни разговори како цело школо појма нема, како он е над сите и дедо му, дедо му, дедо му.......

За Роза најголем респект. Жената, покарј тоа што знае што прави, предава ненормално добро, а и за матура оваа година има да не поткова одлично :smir:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Мене некако прв впечаток многу добар ми оставија сите професори.
Али за најлегенди би ги издвоила Личков, Раде, класната Љубица Антевска и многу јасно Пацка :vozbud: [секој на свој начин е посебен] :smir:
Само нешто што највише ме нервира е што уште немаме професор по историја. :nenene: :nesvest: Таа што наводно требала да ни биде била на претпородилно и сега не можеле да најдат друг со познавање на француски :uvo: Нема смисла... не само што ми е омилен предмет, него и после кога ќе ни се натрупа материјалот... :nesum::nesum:

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Не знам, но Дамески кај нас ништо посебно не предаваше од тоа што требаше. Се водеа само празни разговори како цело школо појма нема, како он е над сите и дедо му, дедо му, дедо му.......

За Роза најголем респект. Жената, покарј тоа што знае што прави, предава ненормално добро, а и за матура оваа година има да не поткова одлично :smir:
Факт е дека Дамески знае да критикува се што ќе му дојде на памет, но човекот како што реков не го интересира да набубам од книга. Кога се работи за социологија многу е поважно да имаш свое мислење, отколку да знаеш дефиниции, а тој токму преку дискусии сака да изгради сопствен став. На Личков му нема рамен во цела гимназија, колку ми фалат сега неговите заебанции. А исто една од најголемите легенди е Митруш - ти збори си колку сакаш он си предава ли си предава и мува не го лази.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom