СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
..има ли некој ТОЧНИ информации за пензионирањето на проф. пацка?..
Па колку што знам, би требало на крај на оваа учебна година да оди во пензија. Ама нема да ме зачуди ако ни остане и за во трета.

Член од
29 октомври 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
а, инаку гледам никој не ја спомнал годинешнава екскурзија за банско.. :)))
Прва екскурзија вака шо се праела ван македонија у втора година.. (:)
екстра си поминавме.
п.с. Слушам училишта како гимназијата во Драчево прават екскурзии до Париз, Турција ваму таму, а ние, као Корчагин, едвај за до Банско се изгребавме и сега и со оваа екскурзија на глава ќе ни се качат.. :/

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
екстра си поминавме.
п.с. Слушам училишта како гимназијата во Драчево прават екскурзии до Париз, Турција ваму таму, а ние, као Корчагин, едвај за до Банско се изгребавме и сега и со оваа екскурзија на глава ќе ни се качат.. :/
Мислам дека треба да бидеме задоволни со ова што ни го дадоа. Подобро тоа него ништо. Инаку не се секирај, во трета ќе идеме на две екскурзии надвор од Македонија (од кои едната е матурската). Еве трета сега беа на Златибор, а таму април-мај мислам дека ќе одат во Виена, Прага и Будимпешта.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
екстра си поминавме.
Бидете среќни што ве однеле до тамо....
Нас у втора година у Пелинце само не однесоа и толку....
А сега во четврта сакаа у Белград да не носат и тоа тамо ќе требаше да идеме на театарска претстава и на саем на книга..... И нормално поради мала заинтересираност ни ја откажаа ескурзијата... :tapp:

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
Бидете среќни што ве однеле до тамо....
Нас у втора година у Пелинце само не однесоа и толку....
А сега во четврта сакаа у Белград да не носат и тоа тамо ќе требаше да идеме на театарска претстава и на саем на книга..... И нормално поради мала заинтересираност ни ја откажаа ескурзијата... :tapp:
и имавме некои повремени прошетки до парк :)
И парк е далеко ако одеш пешки... :toe:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.753
Поени од реакции
4.522
Popovik:"Ne im potkazuvajte na drugarcinjata ke vi go zemat mestoto na fakultet" :pos2:

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Еј стварно нас нигде не не носеа....освен Парк и до Водно еднаш не носеа:):icon_mrgr
лани матурската екскурзија беше нешто ептен спектакуларно, што за разлика од нас на другиве школи тоа им е секојдневие...
се чудам сеа за прославава на матура каква ли понуда ќе добиеме..хмм:raz:
се надевам нема да кажат Гоце 2000 или во Мирко....ако, ќе биде.

Член од
20 мај 2010
Мислења
94
Поени од реакции
29
Значи вака:идната (школска) година планирам да се запишувам во Корчагин.И логично, би требале да ми се паднат професорите што сега им предаваат на 4та година.Ај ве молам, ако може некој од 4та, да ми каже што професори има и дали се строги, праведни...или нешто трето?
Сите ми викаат дека било тешко, дека нема да ја дигнам главата од учење, итн итн.Ама јас сум одлична(просек 5,00) и сакам да одам во Корчагин, иако ме разубедуваат.Имате некој совет за справување со професорите?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Значи вака:идната (школска) година планирам да се запишувам во Корчагин.И логично, би требале да ми се паднат професорите што сега им предаваат на 4та година.Ај ве молам, ако може некој од 4та, да ми каже што професори има и дали се строги, праведни...или нешто трето?
Сите ми викаат дека било тешко, дека нема да ја дигнам главата од учење, итн итн.Ама јас сум одлична(просек 5,00) и сакам да одам во Корчагин, иако ме разубедуваат.Имате некој совет за справување со професорите?
За тоа дека глава нема да дигнеш од учење не е точно ( може и некој поодличен да ти потврди пошо ја баш не сум xD ).
АКо учиш редовно сигурно ќе имаш добри оцени,пробувај секогаш меѓу првите да одговараш,пошо имаат обичај професорите у 1-2 недели сите оцени да ставаат. Значи у 1-2 недели сите тестови и испрашувања да се. Ако не почнеш од почеток да учиш тешко да постасаш се у тие 2 недели. И тоа е тоа. За професорите сама ќе ги навикнеш после првото полугодие,ќе знаеш секој што сака и што бара и ќе се прилагодиш лесно. И немој да мислиш дека ќе биде како до сега,пошо и ја бев 5.00 до 8мо ама сеа ...... :)

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
а шо слушам..
демек корчагин, орце николов, и гоце делчев биле најстроги и најпримерни гимназии во македонија???
има нешто вистина у тоа?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
Има 4 чекори до одличен успех во Корчагин:
1) седнуваш
2) учиш
3) научуваш
4) одиш на час

Напомена: Што и да се случи не прекинувај со учење и по можност зголеми го учењето.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Воопшто да не ги слушаш што ти викаат другите. Гледај ти каде сакаш да се запишеш. Јас завршив во Корчагин и сум сеуште здрав и жив. Ако сакаш успех, ќе учиш редовно и убаво, а тоа дека ќе умираш на книга 24/7 нема врска. Останало од порано дека Корчагин е баба рога за деца зошто професорите биле крвопијци, ама старата гарнитура веќе е во пензија. Има нови фаци, млади профеосри... Друго, во Корчагин се запишуваат воспитувани, културни и прибрани деца, добри се за друштво и сигурен сум дека тие 4 години додека си таму ќе си поминеш незаборавно.

а шо слушам..
демек корчагин, орце николов, и гоце делчев биле најстроги и најпримерни гимназии во македонија???
има нешто вистина у тоа?
Да, 3 години по ред први на државна матура не е шала.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
За најјака гимназија дека е тоа е точно,али дека е Алкатраз или нешто нема врска.Убаво ти кажа Драчево,веруј луѓе си поминуваат и со 3 саати учење цела година(тие 3 саати се на 8 јуни кога поправаш кецовите).
На сите професори таму им е заедничко што можеш уште првите 1-2 недели да извадиш добри оцени на лесен материјал.Ќе одговараш на 2 лекции,а после кога ќе испрашуваат не те чепкаат.Среди си се така на време после ти е лесно не ти се собира.Иначе еден совет....најлошо нешто што можеш да добиеш е 2ка.Кец ако ти стават кај сите можеш да го поправаш,а 2ка не.Од кец можеш на 3ка или па 4ка да ти го дигнат,али 2ката ќе ти остане.
Професорите.....па може Поповиќ матаматика да ти се падне.Жената знае матаматика,али го тупи со тоа доста.Добра е,не остава никогаш на полагање,па макар и да не знаеш 2 + 2 да зброиш,али ќе те натера да седнеш една 2ка да извадиш.Мисли дека матаматиката е најбитната ствар на светот и ако мразиш математика ќе ја мразиш и нејзе.Тестовите се тешки,најмногу кецови паѓаат таму.Ќе ти даде 5-6 задачи и нема некои препрости глупоти во нив и нема простор да згрешиш.Ти спремај се за 5ка,утепај се од учење,знај се згрешиш еден знак отиде задачата.А ако отиде задачата нема бодови одзимање крај е,отиде и оцената.Или цела точна или ништо.Уствари ради тоа и се заебани тестовите кај нејзе.
Македонски сака да се расправа со учениците,но сака кога и ги читаш лектирите и дискутираш на час.Биди колку толку активна на часови и многу полесно ќе ти биде на писмени.Ако не ја есапиш на час,а напишеш ремек дело не ти става повеќе од 3ка.Ако си активна 4ка на писмена не ти бега.Плус што добиваш плусеви и не те испрашува усно ако раскажеш за некоја од лектирите на час.За другите не знам кои би ти биле,а и можам тука цели реферати да ти пишувам за нив.
Уствари не ти е сигурно кои професори ќе ти бидат,а плус често ги менуваат од година во година.Ќе ти биде еден во прва,друго во 2 и 3та и сл.Башка има еден куп печени за во пензија.Уствари сите што ја направија репутацијата на Корчагин како затвор се во пензија или пред пензија.Од постарите што предаваат сега на 4та година скоро сите ќе отидат во пензија додека да завршиш.Многу млади доѓаат во последно време,а може една година еден друга година друг да ти стават професор.

П.С Тоа што си одлична во основно ништо не значи.Цела моја генерација со вишок запишани влезе со 5.00.Сега одлични во цела генерација дали се само 60-80 од 250 души.

Kajgana Shop

На врв Bottom