СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Професорката Мими по математика дава изгор лесни тестови и многу лесно се поминува кај неа. Како и да е, јас секогаш решавам и потешки задачи од што бара (пред тест) затоа што не се знае кога може да ми притреба. :)
А за тие што ги предаваат другите математики во трета слушав дека многу барале, ама подетални информации стварно не знам. :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Значи прочитав за таа професорка Мими и ми звучи баш како овој нашиов, така да ако е таква ситуацијата нема што да се преместувам. Ако може некој да ми каже нешто за другите професори по математика, и ако отприлика знаете кој би можел да ми предава ако наредна година сум трета. :wink:
фала многуу :smir:
поздрав :helou:
Мими е легендата, ДРВО! Ми предаваше прва година.. за жив срам во втора не знаев како е можно да се извади x пред заграда [x+3x^2=x(1+3x)] Маки сум мачел со нејзиното НЕзнаење и НЕспособност да го предаде материјалот што го 'знае'. Идол и беше Митруш, втората легенда.... Човекот нвистина има знаење и ако внимаваш од него многу ќе научиш, но атмосферата на негови часови е ужас. Како во некое средно техничко школо кај што се запишува неизживеан сељачана. Премногу галама, а он не баш се секира за тоа. Интересното доаѓа во 3-та, ако избереш смер ПМА. Ќе имаш аналитичка геометрија во простор (Сузе) и Алгебра (Павлина). Сузе е ОК, но не и совршенство. Знае, но не за да предава. Предметот е релативно интересен се додека не се дојде до векторски простори кои ретко кога стигаат да ги предаваат. Павлина е супер. Предава, објснува и на нејзини часови може многу да се научи за општа математика. Во четврта ќе имаш математичка анлиза (Фросина). Предметот е одлична основа за понатаму (факултет) бидејќи се обработува материјал од низи, диференцијално и интегрално сметање. Фросина е најдобриот професор по математика. Добро предава и плус е забавна. Еден од ретките професори што знае и да се нашали покрај сувопарното предавање.

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Мими е легендата, ДРВО! Ми предаваше прва година.. за жив срам во втора не знаев како е можно да се извади x пред заграда [x+3x^2=x(1+3x)] Маки сум мачел со нејзиното НЕзнаење и НЕспособност да го предаде материјалот што го 'знае'. Идол и беше Митруш, втората легенда.... Човекот нвистина има знаење и ако внимаваш од него многу ќе научиш, но атмосферата на негови часови е ужас. Како во некое средно техничко школо кај што се запишува неизживеан сељачана. Премногу галама, а он не баш се секира за тоа. Интересното доаѓа во 3-та, ако избереш смер ПМА. Ќе имаш аналитичка геометрија во простор (Сузе) и Алгебра (Павлина). Сузе е ОК, но не и совршенство. Знае, но не за да предава. Предметот е релативно интересен се додека не се дојде до векторски простори кои ретко кога стигаат да ги предаваат. Павлина е супер. Предава, објснува и на нејзини часови може многу да се научи за општа математика.[/U][/B] Во четврта ќе имаш математичка анлиза (Фросина). Предметот е одлична основа за понатаму (факултет) бидејќи се обработува материјал од низи, диференцијално и интегрално сметање. Фросина е најдобриот професор по математика. Добро предава и плус е забавна. Еден од ретките професори што знае и да се нашали покрај сувопарното предавање.
Од Павлина можеш само конкретни задачи да научиш како се решаваат, а надвор од материјата што она ја спремила за часот, нема појма како се решава, така да не е баш добра во математика, и во објаснување, а Фросина е без коментари, дефинитивно најдобрата!

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
Јас планирам од наредната година да учам во Корчагин, зачи 3та и 4та да завршам таму, а 1ва и 2ра учев во гимназијата во Куманово.
Најмногу што ме интересира се професорите по математика, затоа што уште од основно имам најмногу афинитетти кон математиката и сега со професорот во средно баш ја зезнавме работава зашто не е некој кој многу се труди, ниту дава знаење, ниту бара, ниту пак има сериозен пристап кон предметот. Читав дел од вашите коментари и се извинувам ако повторувам некое прашање, ама луѓе сте испишале 17 страни ако не и повише :nesvest:
Значи прочитав за таа професорка Мими и ми звучи баш како овој нашиов, така да ако е таква ситуацијата нема што да се преместувам. Ако може некој да ми каже нешто за другите професори по математика, и ако отприлика знаете кој би можел да ми предава ако наредна година сум трета. :wink:
фала многуу :smir:
поздрав :helou:
Мене, на времето, ми предаваше математика Марија 1 и 2 год, потоа ПМА 3 и 4 год - Павлина, Сузана и Фросина, и Мими ми има предавано. Јас сум задоволен, овде можам да потврдам дека стварно се работи [позитивните резултати се поткрепени со екстерното оценување исто така, не е случајно тоа што РЈК држи прво место, работата си ги дава резултатите] ако сакаш да научиш математика која што ќе ти користи за понатаму повели во РЈК.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Sto pravat huliganite vo korchagin?
-Ne gi vrakaat stolcinjata na mesto :)

Sto prai korchaginec koga e sam doma ?
-Uci na glas :))

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Може некој да ми даде повеќе информација за професорката "Марија МекНолти"? Многу ми е итно, било каква информација ќе ми помогне, што предава, каква професорка е, слика, било што. Ова е единственото што можев да го најдам.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Зошто си ја ставила во наводници? Наставничката е топ! За друго, ПП

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Јас планирам овде да се запишам......има многу мрднати професори?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Јас планирам овде да се запишам......има многу мрднати професори?
Па ако за тебе строго е мрднато......:)

Не е ништо посебно, само си бара редовно учење, концентрација на час (вака најдобро се учи) и дисциплина.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Па ако за тебе строго е мрднато......:)

Не е ништо посебно, само си бара редовно учење, концентрација на час (вака најдобро се учи) и дисциплина.
Абе сеа знам за строго ама ко шо викаат имало некоја физика ептен мрдната сите од неа се жалат шо завршија осмо минатата година...а шо викаат сите многу математика барала?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Абе сеа знам за строго ама ко шо викаат имало некоја физика ептен мрдната сите од неа се жалат шо завршија осмо минатата година...а шо викаат сите многу математика барала?
Паа незнам мене математика ми предава Митруш. (добро предава, самошто на негов час има многу галама и тешко е да го пратиш)

А за физика, треба да имаш доообра концентрација на час, иначе ќе си имаш проблеми (од искуство, на полугодие имав 2ка ама затоа сега откога внивамам на час се е ОК, ја поправив оцената :))
Генерално професорите многу добро предаваат, строги се ама не дотолку колку што мислиш, и од досегашново колкаво-толкаво 7 месечно искуство најмногу ценат активност на час. Затоа: активност + концентрација + редовно учење = winning combination. А во оценувањето се реални, па и попуштаат понекогаш, зависи за каков ученик се работи :)

Можеби малку ќе ти биде тешко прво полугодие, додека ги запонаеш професорите, привикнување итн. ама од 2ро полугодие не би требало да имаш поголеми тешкотии.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Паа незнам мене математика ми предава Митруш. (добро предава, самошто на негов час има многу галама и тешко е да го пратиш)

А за физика, треба да имаш доообра концентрација на час, иначе ќе си имаш проблеми (од искуство, на полугодие имав 2ка ама затоа сега откога внивамам на час се е ОК, ја поправив оцената :))
Генерално професорите многу добро предаваат, строги се ама не дотолку колку што мислиш, и од досегашново колкаво-толкаво 7 месечно искуство најмногу ценат активност на час. Затоа: активност + концентрација + редовно учење = winning combination. А во оценувањето се реални, па и попуштаат понекогаш, зависи за каков ученик се работи :)

Можеби малку ќе ти биде тешко прво полугодие, додека ги запонаеш професорите, привикнување итн. ама од 2ро полугодие не би требало да имаш поголеми тешкотии.
Се сложувам со тебе за концентрацијата, ама за активноста и редовното учење не до толку. Се зависи од барањата на професорот. На пример, Павлина биологија бара да се знае секој час, особено оние кои имаат високи оценки. Затоа и после покажаното знаење од часовите може да влијае на оценката од тестот ( ако си близу до граница, може и да намали ама и да зголеми оценка). Од друга страна, редовното учење е полесно, ама знаеш дека кога фаќа мрзата, ама ич не ти се учи. За тоа треба работна навика уште од основно затоа што после ќе ти треба време додека ја стекнеш. (мое мислење)
По не знам кој пат ќе кажам, во Корчагин не е така како што викаат... полошо е xD
Се шегувам, ништо не е тешко доколку се сака, нели? Е сега, може да се појават некои "леви" професори, ама ќе пројде и тоа. Најмногу ти треба концентрација и снаоѓање во средината (да знаеш какви се барањата на професорот и слично на тоа). Може да се каже дека јас на тој начин успеав да завршам скроз одличен во прва, а и сега на пат сум кон тоа (има 1-2 критични предмети). Не дека редовно учев...како што реков, само биологија (можда и некој друг предмет ама не ми текнува сега).

Инаку, точно е тоа дека во Корчагин бил провален ооо толку "добриот" Е-дневник?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Се сложувам со тебе за концентрацијата, ама за активноста и редовното учење не до толку. Се зависи од барањата на професорот. На пример, Павлина биологија бара да се знае секој час, особено оние кои имаат високи оценки. Затоа и после покажаното знаење од часовите може да влијае на оценката од тестот ( ако си близу до граница, може и да намали ама и да зголеми оценка). Од друга страна, редовното учење е полесно, ама знаеш дека кога фаќа мрзата, ама ич не ти се учи. За тоа треба работна навика уште од основно затоа што после ќе ти треба време додека ја стекнеш. (мое мислење)
По не знам кој пат ќе кажам, во Корчагин не е така како што викаат... полошо е xD
Се шегувам, ништо не е тешко доколку се сака, нели? Е сега, може да се појават некои "леви" професори, ама ќе пројде и тоа. Најмногу ти треба концентрација и снаоѓање во средината (да знаеш какви се барањата на професорот и слично на тоа). Може да се каже дека јас на тој начин успеав да завршам скроз одличен во прва, а и сега на пат сум кон тоа (има 1-2 критични предмети). Не дека редовно учев...како што реков, само биологија (можда и некој друг предмет ама не ми текнува сега).

Инаку, точно е тоа дека во Корчагин бил провален ооо толку "добриот" Е-дневник?
Хмм па незнам за еДневникот, можда е точно, ама како што читнав сеуште бил во експериментална фаза. Ама од другата година нема да има спас од еДневник :)
Иначе да, некои професори преферираат интерактивна настава, па треба да се знае секој час од материјалот и од новата лекција итн. Прва сум, има време уште некои работи за Корчагин да научам :) Јас на полугодие поминав со просек 4.2, ама за на крај се стремам кон 4.5 или повеќе.

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Fizika profesorkite se site ok, i site se stari veke taka da ako ti se padne Jedina, sto mislam deka veke e vo penzija ke i zaspies na rpedavanja, predava monotono, ako ti se padne Globocka ke raskazuvas lekcii na test i tolku, a za isprasuvanje ke gi citas od ucebnik :D a milka ako ti se padne niso posebno :d, a matematika ako ti e Mitrush ke uzivas, ako ti e Mimi ke uzivas pak poso toa ti e zenska verzija od Mitrush :D, ako ti se padne edino Pavlina ili Suze togas malce inat ke treba da teras, ama ne e niso tesko veruvaj, ic da ne se sekiras za toa :D

--- надополнето ---

znaci ne se ic takvi kako sto gi kaza, ako ti imas vrski togas si i megu omilenite ucenici i da ne ucis nakraj ek ti popusti na sovet,a pred drugite ke kaze deka nema teoretski sansi za povisoka ocena, ama dokolku ne si i pomegu omilenite ucenici togas ke si go krkas celi 4 god posebno za makedonski Roza!

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
znaci ne se ic takvi kako sto gi kaza, ako ti imas vrski togas si i megu omilenite ucenici i da ne ucis nakraj ek ti popusti na sovet,a pred drugite ke kaze deka nema teoretski sansi za povisoka ocena, ama dokolku ne si i pomegu omilenite ucenici togas ke si go krkas celi 4 god posebno za makedonski Roza!
Абе види затоа кажав имам многу мало искуство (7 месеци), тек сега ќе завршам 1ва, па ќе видам дали мн. попуштаат на крај или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom