СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Се огласи и Марадона по наградата на Меси изјавувајќи дека незаслужено е кај него.
Само удри на тоа дека ФИФА е лакрдија од организација.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Maradona: “Messi? I would give him heaven if possible,” the 1986 World Cup winner said on his television show on Telesur. “But it’s not right when someone wins something that he shouldn’t have won just because of some MARKETING PLAN.”[DOUBLEPOST=1405339641][/DOUBLEPOST]

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Кои педери сте станале, одма на тоа мислите. Еве што сакале да и кажат на Ријана после утакмицата

C

Castiel

Гостин
Не , само го погали онака со колено , тоа е мошне корисно , се користи за медицински цели за разубавување.
Си тренирал некад фудбал? Си одиграл ли официјален натпревар?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Не е крив Ноер, Игуаин е крив за таа ситуација. Да имаше барем К од квалитет, ќе дадеше гол во она ситуација кога се ИСПОСРА. Поради тој евентуален гол, пристапот ќе беше друг, и немаше да постои таков дуел. :D

Рицоли одработи финалето одлично, и очекувано според мене што тој го судеше финалето. Уште кога испадна Италија, „знаев“ дека тој ќе биде судија.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.102
Поени од реакции
7.068
Заслужено си тепа Германија, трењеров на Аргентина посра работа, прво што не го зема Тевез го зема факинг Паласио , и второ вчера го извади Лавеци што им беше најдобар играч тоа полувреме за да игра полу повредениот Агуеро.

А Меси зема златна топка :vozbud: па да му ебам мајката сите знаеме дека Фифа се мафија и за пари се би напраиле али бар пробај малку да потскриеш. Ех за тие пусти пари од реклами, Меси не е крив не играше лошо али не беше ни најдобар па МарсЧерано изигра боље него него али ајде. Што би рекол Блатер, Messi is a good boy he earned it :icon_lol:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не знам шо се заебаваат толку Донев и драгонски за Ширле ама поинтересен играч немам видено....типичен германски играч каде трча премногу,борбен е,дава се од себе и не губи топка,плус има добар шут...влегва во многу шанси а и заебан играч е ...стварно интересен играч, ниту емоции покажва,па и да изгуби и да победи пак ја прај истата ретардирана фаца со фризурата никаква...чуден чоек нека сиби глата

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Ај нека ми објасни некој зашто на Леси му дадоа златната топка, сеуште неможам да сватам. Значи имаше макар 5 играчи подобри од него на светсково, што стварно изгинаа колку и да играа. Меси во нокаут фазата освен пасот на Димарија, друго ништо не покажа, а и го немаше, со Холандија одеше, т.е неможеше и да оди, 2 точни паса немаше. Со Германија исто, се шлепаше цела утакмица. И на крај му даваат златна топка за најдобар играч...
Па и ја ке им дадев гол на Иран и на Босна....мислем кој не???

Катастрофа

Дали има еден кој го подржа Меси и рече дека му е залужена златнава топка... ?? У гз нека си ја пикне

Kajgana Shop

На врв Bottom