СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until July 13. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die next to my TV. I am the sword in the darkness. I am the watcher of the World Cup. I am the shield that guards the realms of my room. I pledge my life and honor to the WC's Watch, for this night and all the nights to come.

C

Castiel

Гостин
Блиску е уште само 8 часа..... Иначе се си мислам нерешено вечер дека ќе е или па и ако има победник не ќе биде повеќе од 1 разлика :) како и да е пошо ја нема Македонија мора да се навива за друг тим...

Forza Italia! Forza Azzuri!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кими ќе добие казнени поени за несериозноста. Убаво напоменавме да не се пријавувате ако немате време.[DOUBLEPOST=1402574757][/DOUBLEPOST]
Ja bi mu dal eden permaban.... Ebate bar ne se prijavuvaj ako ne mislis da go napravis...
Ти како издржуваш секоја ти чест, јас би експлодирала од возбуда кога ќе дојде Австралија на ред ( :icon_lol: ), со среќа вечер :D

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Статуата на Исус во Рио во националните бои на земјите учесници
Познатата статуа на Исус Христос во Рио де Женеиро синоќа беше осветлена во боите на националните знамиња на репрезентациите кои учествуваат на 20. Светско фудбалско првенство во Бразил

Илуминациите на статуата назименично се менуваа со боите на знамињата на 32 држави чии национални фудбалски селекции во наредните трисетина дена ќе играат во Бразил.

Мундијалот вечер во 22 часот на Арената Коринтијанс во Сао Паоло пред 62 илјади гледачи го отвораат домаќинот Бразил и Хрватска. Според најавите на организаторите, премиерниот меч на Светското првенство преку телевизиските екрани ќе го следат околу две милијарди луѓе ширум светот.(МИА)

Interesna i ubava rabota, praznik za ochi.
Se prashuvam dali na ova reagiraa Islamskite uchesnici, kako na primer Iran, BiH(?) ,So nacionalnite boi na Iran iluminirana statua na Isus.
Mozhebi organizatorot pobara od sekoja uchesnichka dozvola, za da bidat iluminirani nivnite nacionalni boi. Ako e takov sluchajot i Iran se soglasil, jas od srce im posakuvam golem uspeh na turnirot.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.109
Статуата на Исус во Рио во националните бои на земјите учесници
Познатата статуа на Исус Христос во Рио де Женеиро синоќа беше осветлена во боите на националните знамиња на репрезентациите кои учествуваат на 20. Светско фудбалско првенство во Бразил

Илуминациите на статуата назименично се менуваа со боите на знамињата на 32 држави чии национални фудбалски селекции во наредните трисетина дена ќе играат во Бразил.

Мундијалот вечер во 22 часот на Арената Коринтијанс во Сао Паоло пред 62 илјади гледачи го отвораат домаќинот Бразил и Хрватска. Според најавите на организаторите, премиерниот меч на Светското првенство преку телевизиските екрани ќе го следат околу две милијарди луѓе ширум светот.(МИА)

Interesna i ubava rabota, praznik za ochi.
Se prashuvam dali na ova reagiraa Islamskite uchesnici, kako na primer Iran, BiH(?) ,So nacionalnite boi na Iran iluminirana statua na Isus.
Mozhebi organizatorot pobara dozvola od sekoja uchesnichka dozvola za da bidat iluminirani nivnite nacionalni boi. Ako e takov sluchajot i Iran se soglasil, jas od srce im posakuvam golem uspeh na turnirot.
Тешко тебе, сите на фудбал мислат ти за на Иран знамето, јак курац дали ќе светело дали не.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ти како издржуваш секоја ти чест, јас би експлодирала од возбуда кога ќе дојде Австралија на ред ( :icon_lol: ), со среќа вечер :D
Абе уште сум некако несвесен дека почнува.Пробувам да не мислам (си имам 100 работи што морам да ги завршам денес до утакмицата),а и човек се навикнува после толку настапи по ЕП,СП, ОИ, ЗОИ и квалификации во кои стварно се очекува нешто. :D
Јас пробувам дури да уживам во последните мирни моменти од мојот живот овој месец. За мене срањето од 10 саат почнува.
Дури и почнувам да замразувам да ја гледам Хрватска....како тргнало на 20 и нешто инфаркт ќе ме стрефи.Помирно ми е кога не играат.
Со Исланѓаните после црвениот картон на пример станав и не се мрднав од место до крај на утакмицата.Нозете ми се здрвија саат и нешто стоење во место без да мрднам сантим (Манџукиќ 30 и некоја минута доби црвен).
Сите утакмици се потам од седење пред тв како да сум трчал маратон на 40+ степени,а човек сум кој што многу малку се поти и замирисува.
Со Турција на ЕП не можам уште да погледнам снимка. 2 недели у депресија бев,а и денес ме стега кај срцето кога ќе се присетам на утакмицата. Ракомет утакмиците со Франција и тие од полуфинале,па даље ми е права драма дома. Глава ме фрка ужасно после секоја утакмица на ракометарите.
Имам милион примери кај што сум се претресувал вака и веќе искрено ми е преку кур. Сакам еднаш да изгледам утакмица без стресови и главоболки.

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Ајде веќе не се издржува, месец дена каде се друго ќе биде споредно, а фудбалот во прв план.
Ова изданиево во Вест колку го рекламираа на крај зажалив за тие 15 денари шо ги дадов. Инаку денеска во КАМ за 230 денари имма убави памучни маички и убава изработка од Италија, Шпанија, Германија, Бразил, Англија.
Си се подновив со уште еден реквизит од Италија :)
Вечер убав фудбал ќе има, Хрватите ќе дадат силен отпор, ќе играат за себе ослободени од секаков притисок ако ги искористат шансите што ќе им се укажат може на самиот старт да има некое изненадување, но Бразилците ќе бидат супер мотивирани да ја потврдат фаворитската улога, ќе играат пред своја публика тесна победа за Бразилците.
Нека биде интересно СП со многу голови и возбудливи натпревари.
И секако FORZA ITALIA

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577

светско првенство или светска војна ?

Kajgana Shop

На врв Bottom