СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
абе вие можете да се испокарате, да се изнапцуете, и тастатурите да ги искршите, ама тоа е!
Требаше да биде у први 7, а не и готово!
Ама то не му менува, и вака е доволно што секој тим би сакал да го има во екипа, и ќе му се нудат многу пари!
Т.ш. кулирајте:):helou:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе Лазаров не е во први седум бидејќи Македонија е 11та сватете го тоа таков е правилникот на ЕХФ.
Исто е и со МВП.
Тој е најдобар стрелец со светски рекорд и нема што повеќе да се зборува.
Тоа ќе се памети утре а не кои биле во прва постава.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Типична реакција на некој кој што влегува во дуел онака колку да се речи(ќе го цитирам, можеби ќе испаднам паметен), а не знае што да каже. Бар да речеше модератор сум(евентуално, не треба така да се понашам) затоа не ми враќаш, вака не е интересно. :(

Добро де, си имаш свое мислење, јас си имам свое. Што гмечиш тука. Јас не се сложувам со тебе, ти не се сложуваш со мене. КРАЈ!

btw, честито за французите, според мене најдобра репрезентација и заслужено на врвот. Честитки и за Хрватска секако, која очигледно беше под голем притисок од публиката која беше 90% дека ќе го земат златото.

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
И 100 гола да постигнеше а Македонија останеше на истата позиција, освен титулата за најдобар стрелец немаше да добие ништо. Се дури не го однесеш тимот во најдобрите репрезентации, во САМИОТ ВРВ не можеш да се надеваш на таква награда. Ајде сеа гушни го коментаторот наш и продолжете да ги делите истите ставови. Ионака веќе ви ги испраа мозоците во последниве неколку недели.
Немора да е спорт, секоја наука се страми, преку некои индикатори да оцени , добро или лошо.. Голови и асистенции се токму тоа. Односно.. тие ја даваа индивидуалана игра на еден играч.Значи..се друго постигнато не е од тебе. туку од тимот.
Замислете ситуација, Вори најдобар играч на првенството, а најдобар пивот..некој друг ?
Во делото на поединецот има дел и тимот, како што и поединецот има дел во делото на тимот. Ама некој измислил статистика ... МИло ми е што во тој дел, неможат да се 'mestat' работите..колку си дал толку.
Заслужена победа на французите. Чудно изминатите десе години секогаш навивав за хрватска ама последната година.. последните првенства се нешто за франција.. фасцинирам сум од Стабилноста во играта дисциплината и се друго...
Не ми е јасно, дека нашите се радуваат на 11 место... Страшно добар успех што ги победивме ПОлска и Русија, ама зошто се спомнува 11 место..секако дека според мене не е некој успех. Ако гледаш така србија беа 8?..хух..многу брзо нашите се заситуваат со успех ваков...
и уште нешто..Што е финтата шо балик го зема медалот во рака, и прескокна предавањето на пехарот? Што и да е..дури и неправедно да изгубил.. ме нервираат такви реакции..најбољи сум шо сакам ке праам, Поубаво ич да не излегувал на терен..отколку мангуп да се праи..

Член од
28 март 2008
Мислења
133
Поени од реакции
3
Sakav Hrvarska da pobedi, no toa e. Sepak golema blagodarnost do hrvatite, maksimalno ne ispocituvaa kako so imeto taka i so podrskata na nasata reprezentacija.:helou:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
единствена работа која не му одеше во прилог на Кире за да биде во ол стар тимот беше слабиот пласман на Македонија сега не знам дали тоа е правилно со оглед на тоа дека Кире беше најдобар стрелец во историјата нешто што нема да се достигне така лесно а беше и најдобар асистент мислам дека требаше да се има и малце поголем респект спрема играч кој доминира во две категории и мислам дека ИХФ направи грешка при изборот

M

Mario Gómez

Гостин
единствена работа која не му одеше во прилог на Кире за да биде во ол стар тимот беше слабиот пласман на Македонија сега не знам дали тоа е правилно со оглед на тоа дека Кире беше најдобар стрелец во историјата нешто што нема да се достигне така лесно а беше и најдобар асистент мислам дека требаше да се има и малце поголем респект спрема играч кој доминира во две категории и мислам дека ИХФ направи грешка при изборот
Па мислам таа награда не ја бира ЕХФ туку гласаат новинарите кои се присутни,барем така јас мислам!!:helou:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
па и очекувано беше тоа што Кире не влезе во најдобриот тим, бидејќи секогаш тој е составен од екипите кои ќе стигнат во полуфинале, посебно од финалистите
тоа што велам очекувано, не значи дека не заслужи, туку повеќе од тоа, но така било отсекогаш и така ќе биде.
Она што е важно е што се запиша себе и Македонија во книгата на светските ракометни рекорди, и ретко кој ќе може да го достигне тоа

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Одлично организирано светско првенство, покрај одличните спортски сали и фантастичната режија, хрватите се покажале и како доста гостопримлив и пријателски настроен народ, пред се кон нас македонците.

Имаме многу да научиме од нив како се организира едно светско првенство.

Криво ми е што не зедоа злато, но сепак се морални победници, барем за мене.

Секоја чест за тоа што не именуваа под уставно име и за овациите на публиката кога Кире ја прими наградата за најдобар стрелец. Браво Хрвати!!!
Se slozhuvam, a posebno vo delot deka ima da uchime mnogu. ;-)

Navivame za Hrvatska, no ete, pobedija francuzite.

Se' na se', golema blagodarnost do Hrvatska za prijatelskiot i fer odnos sprema nas.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Некој да каже кога ќе има реприза на финалево,не го гледав целиот натпревар????

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Најдобар асистент и најдобар стрелец треба да биде МВП но тоа е Македонија не е никоја и затоа не е одбран за МВП и да имаше 100 гола џабе ќе беше.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Го споредуваш Балич, во годината кога беше прв ракометар во светот... со Кире, кој нема некој позначаен успех во кариерата? Никој не ги оспори квалитетите на Кире, ама кога ќе почне да носи трофеи, како за репрезентација така и за клубот, тогаш ќе биде наградуван и ќе има добро реноме. Дотогаш само Македонската јавност може да го величи. Многу нормална појава.
Кога Балич во последниве седум-осум години ќе биде во првите тројца стрелци во ЛШ да ми се јавиш, ок?
Инаку ова го пишува на страната на Сител.

КИРЕ ЛАЗАРОВ ВО НАЈДОБРИОТ ТИМ НА РАКОМЕТНИОТ МУНДИЈАЛ ВО ХРВАТСКА

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога Балич во последниве седум-осум години ќе биде во првите тројца стрелци во ЛШ да ми се јавиш, ок?
Инаку ова го пишува на страната на Сител.

КИРЕ ЛАЗАРОВ ВО НАЈДОБРИОТ ТИМ НА РАКОМЕТНИОТ МУНДИЈАЛ ВО ХРВАТСКА
А еве што пишува на официјалната страница:

VRATAR: Omeyer (Francuska)
PIVOT: Vori (Hrvatska)
L. KRILO: Guigou (Francuska)
D. KRILO: Čupić (Hrvatska)
L. VANJSKI: Lacković (Hrvatska)
S. VANJSKI: Karabatić (Francuska)
D. VANJSKI: M. Lijewski (Poljska)

Za najkorisnijeg igrača SP-a izabran je Igor Vori, najbolji strijelac je Kiril Lazarov (Makedonija) sa 92 pogotka, dok je za najboljeg vratara proglašen francuski vratar Omeyer.

Не во најдобри 7, тимот на првенството, туку со посебна награда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom