И 100 гола да постигнеше а Македонија останеше на истата позиција, освен титулата за најдобар стрелец немаше да добие ништо. Се дури не го однесеш тимот во најдобрите репрезентации, во САМИОТ ВРВ не можеш да се надеваш на таква награда. Ајде сеа гушни го коментаторот наш и продолжете да ги делите истите ставови. Ионака веќе ви ги испраа мозоците во последниве неколку недели.
Немора да е спорт, секоја наука се страми, преку некои индикатори да оцени , добро или лошо.. Голови и асистенции се токму тоа. Односно.. тие ја даваа индивидуалана игра на еден играч.Значи..се друго постигнато не е од тебе. туку од тимот.
Замислете ситуација, Вори најдобар играч на првенството, а најдобар пивот..некој друг ?
Во делото на поединецот има дел и тимот, како што и поединецот има дел во делото на тимот. Ама некој измислил статистика ... МИло ми е што во тој дел, неможат да се 'mestat' работите..колку си дал толку.
Заслужена победа на французите. Чудно изминатите десе години секогаш навивав за хрватска ама последната година.. последните првенства се нешто за франција.. фасцинирам сум од Стабилноста во играта дисциплината и се друго...
Не ми е јасно, дека нашите се радуваат на 11 место... Страшно добар успех што ги победивме ПОлска и Русија, ама зошто се спомнува 11 место..секако дека според мене не е некој успех. Ако гледаш така србија беа 8?..хух..многу брзо нашите се заситуваат со успех ваков...
и уште нешто..Што е финтата шо балик го зема медалот во рака, и прескокна предавањето на пехарот? Што и да е..дури и неправедно да изгубил.. ме нервираат такви реакции..најбољи сум шо сакам ке праам, Поубаво ич да не излегувал на терен..отколку мангуп да се праи..