Ќе фалат сакаат да кажат, ради не работење на бизнисите, нема прилив од даноци, а администрација МОРА плата, функционери мора тендери + нови вранотувања.
link
Tocno li e?
Ќе фалат сакаат да кажат, ради не работење на бизнисите, нема прилив од даноци, а администрација МОРА плата, функционери мора тендери + нови вранотувања.
link
Tocno li e?
Абе сега од кога влегоа во нато и добија датум за преговори со еу по 10-ти пат, ама не ни го кажваат кој датум е, одма ќе се наполни празнината, а и да не се наполни битно нато и датум за датум за преговори...
link
Tocno li e?
kazi kako dojde na vlast? neznam dali znaat drugite.ama jas neznamКратка политичко-историска ретроспектива:
Социјал демократската унија на Македонија, односно Социјалдемократскиот сојуз на Македонија е најголемата лево ориентирана политичка структура во државава.
Формирана е на 20 Април, 1991 година на 11 конгрес на тогашниот СКМ-ПДП, (партија за демократски просперитет) и како прв нејзин лидер е избран Бранко Црвенковски.
Денес со партијата раководи Зоран Заев, и СДСМ е дел од Европската прогресивна алијанса и Партијата на европските социјалисти.
Денешниот претседател и тогашен премиер е познат по создавањето и потпишувањето на Преспанскиот договор со кој се стави крај на деценискиот спор за името Македонија, а на Бившата Југословенска република Македонија, и беше додадена географска одредница - Северна Македонија.
Како дојде на власт Заев? На сите ни е јасно.
* Мора да се напомене дека државата претходно организира консултативен референдум за да го добие мислењето на народот во врска со Преспанскиот договор, и референдумот заврши со недоволен концензус, односно народот се изјасни дека е против таков договор.
Сепак, тоа му остави одврзани раце на законодавнот дом (Собранието) и по иницијатива на СДСМ, ДУИ и 10тина пратеници од ВМРО-ДПМНЕ беше променат Уставот и беше дадено зелено светло за реализација на договорот од Преспа.
- Можеби стануваме 30та полноправна членка на НАТО и ќе отпочнеме преговори за влез во ЕУ, но се тоа е надворешна политика која нема директен и брз импакт врз економската мизерна ситуација на земјава.
- Правдата која беше тесно поврзана со мирот во душата на луѓето испадна тотално расипана од глава до пети. СЈО како институција влеа толку многу надеж, а скоро во иста мера но во негативен контекст ја одзеде надежта за зептосекунда.
- Ај двојазичноста можеби беше запечатена уште со Охридскиот фамозен (рамковен) договор, и после ~20години сеуште се базира на некој фиктивен попис на население, кој од непознати и добро познати причини - сеуште не е спроведен.
- Грција побара "прст".. а останатите хиени околу нас ни ја менуваат историјата и културното наследство...
Значи критики на адреса од СДСМ...колку ви душа сака... но сепак.. не знам зошто, ама личнава интуиција ми вели дека Заев повторно ќе биде премиер.
Па повелете на дискусија...
Тоа се знаеше, а кој веруваше поинаку беше/е наивен.
Јас реков - го тргнаа од власт.sds ne go trgna zapomni vmro i grujo pobedija..go trgna usa embassy
samo 2002 imase mnozinstvo i toaТуку у оволку години као независна држава, колку пати на парламентарни избори СДС освоиле мнозинство мандати у Парламент, знае некој?
toa nema da se sluci do podelabta ili definiranje na granicite na albanija ..albanija uste ne nema priznato kako drzava i nema da ne priznae .prvo definiranje na granicite..se e spremno za podelba pomegju albnaija i bugarija.veke si teritorija kako drzava si so privremen karakter..Не гледам европски вредности и европска иднина кај другите политички опции...
Овие гзот сопствен ќе го продает за НАТО и старт на преговорите со ЕУ...
Значит спремни се да направат (и веќе направија) групно политичко самоубиство, што укажува дека ќе направат буквално СЕ, само да не внесат во Унијата...
И мене тоа ми се допаѓа. Некој мора да носи и тешки одлуки, а тоа досега не го видовме од останатите... да не речам, Груевизмот и тие слични на него.
Нив ги бива само за микрополитика, микроекономија и добар ПиАр проследен со маркетинг.., без муда за носење на решителни и крупни државни одлуки.
koj?да
Автоматски споено мислење:
има еден на листите мој школски, средно едвај заврши на сила.
E sto steta povekje mozat da napravat?Господе Боже, правите тема за најголемиот канцер на Македонија... не заслужуваат муабет да ги правиш, а не пак, да дебатираш за нив.... Предавници, одродници на македонскиот народ !!! СДСШ треба да престани да постои еднаш засекогаш, за доброто на сите и да не прават повеќе штета !!!
Ne stvarno ne mi teknuva sto mozat povekje da zaebat .Све се очекува од нив, дури и тоа на што не се надеваш, никогаш не биди сигурен...
И претходно имам пишувано за овој, само сретнување на улица и никако тепање оти не вреди да наебеш за ова гомно.Чекаш погоден момент коа нема кај да бега и унесување у фаца, пикање у некој ќош и психичко малтретирање некоја минута.Од еднаш нормално нема да му стане ништо ама ако му се случува секогаш кога ќе излезе на улица, секогаш кога ќе отиде до продавница, ќе видиш дали вака ќе пишува.Ама начекал мек народ па ќе сере.Конечно психијатрискиов случај да добие барем една кривична пријава а ако имавме нормална власт досега ќе завршеше доживотно во најригорозната психијатриска лудница :
Кривична за Бранко Тричковски поради закани упатени кон лидерот на ВМРО-ДПМНЕ
Секторот за компјутерски криминал при МВР до скопското Oсновно јавно обвинителство поднесе кривична пријава против новинарот Бранко Тричковски, кој наmakfax.com.mkКривична пријава за Бранко Тричковски поради коментарите за лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Мицкоски
Од МВР информираат дека секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика до Основното јавн...kanal5.com.mkBranko Trickovski
За секој случај Што ќе се случи ако умре Христијан М. Од корона или од запаление на слепото црево, од излив на мочка во черепот или од некоја друга смрт. Од куршумот на некој клет душманин. Може...www.facebook.com
Абе ќе најдат нешто, никогаш не ја потценувај нивната политика на посерување кога се на власт... у крвта им е тоа.Ne stvarno ne mi teknuva sto mozat povekje da zaebat .
Na muabetot...go smenile imeto na partijata. Ne e fejk....provereno e na MapsАбе ќе најдат нешто, никогаш не ја потценувај нивната политика на посерување кога се на власт... у крвта им е тоа.