Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
12 ноември 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
jas pravev zimoto vo Negotino.
3 sesii, odlicno ispadna, bolno bese ama zavrsivme rabota.
ako te interesira povekje detali, mozam da ti pustam i sliki pred/potoa,
pisi mi poraka.
Здраво
Каде во Неготино правевте скалп микропигментација. Ве молам за контакт и повеќе информации околу постапката.Колку чини еден третман? Поздрав

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.419
Поени од реакции
9.747
Здраво
Каде во Неготино правевте скалп микропигментација. Ве молам за контакт и повеќе информации околу постапката.Колку чини еден третман? Поздрав
ti pishav vo poraka

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
961
Поени од реакции
1.568
@Triadis и остала екипа шо пие фин, како се справувате со несакани ефекти?

Triadis

splinter in your mind
Член од
10 јануари 2024
Мислења
38
Поени од реакции
92
@Triadis и остала екипа шо пие фин, како се справувате со несакани ефекти?
Буквално никакви несакани ефекти, освен покачен тестостерон што е плус ;). Јас ги прекинав пред година време пошто немаше никаква разлика и не делуваа.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.194
Поени од реакции
4.164
Финастеридот да не делува, и тоа ли е можно?
Можно е. Кај други враќа доста. Секој различно реагира. Во секој случај, не е лек. И да имаш добар ефект, не блокира цел ДХТ во тело, а коса паѓа и од други андрогени хормони. Плус, секој има различна генетска предиспозција за тоа колку му се осетливи фоликулите на андрогени хормни. Меѓу другото.

Пробај, види како иде. Само така ќе дознаеш дали тебе ти врши работа.

Triadis

splinter in your mind
Член од
10 јануари 2024
Мислења
38
Поени од реакции
92
Финастеридот да не делува, и тоа ли е можно?
Кога почнав да го пијам, после недела две буквално 10 влакна немав изгубено. После некое време од околу 5 месеци почна пак да паѓа, па престануваше, па накај 3та година од користење ептен почна дифузно и преминав на дутастерид ама исти курац. Само го забавува процесот. Кај мене е дифузно опаѓање, NW 1.5 Minoxidil исто нема фајде.

Како што кажа братот погоре, битен е ДХТ во скалпот, не серумот. Фин го елиминира околу 40% Дут околу 50%. Ако си осетлив и тие 20% ќе те сјебат.

Има шанси и Т да придонеува пошто вежбам 6 дена у неделата скоро 10 год и земам креатин. Не читај мн глупости по редит и HLT. Ако имаш активен живот и не си со прекумерна килажа, немаш гајле.

Член од
20 април 2024
Мислења
5
Поени од реакции
0
vo aptekava od kaj so zimav finasterid do sea mi vikaat deka nemaat ako znaete vo nekoi drugi apteki kaj bi imalo kazete oti panicam haha

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.194
Поени од реакции
4.164
vo aptekava od kaj so zimav finasterid do sea mi vikaat deka nemaat ako znaete vo nekoi drugi apteki kaj bi imalo kazete oti panicam haha
Сум чул од луѓе што пијат дека нема нешто никаде. Што не е за изненадување, со оглед дека во последнава година-две, многу лекараства фалат на периоди.

Член од
10 декември 2017
Мислења
7
Поени од реакции
1
Некој да не има купено Rogaine foam преку нет или по комшииве? Гледам во Грција имаат веб страна но никаде нема инфо каде може да се купи по аптеките таму.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
592
Поени од реакции
250
Некој да не има купено Rogaine foam преку нет или по комшииве? Гледам во Грција имаат веб страна но никаде нема инфо каде може да се купи по аптеките таму.
А зошто баш Rogaine? премногу е скап, а има други брендови поевтини што се исти. BioHTin е супер и дупло поевтин

Член од
10 декември 2017
Мислења
7
Поени од реакции
1
А зошто баш Rogaine? премногу е скап, а има други брендови поевтини што се исти. BioHTin е супер и дупло поевтин
Имам користено Rogaine лонсион, се суши прилично брзо и не ти го остава скаплот мрсен, за foam верзијата дури била подобра. BioHTin го продаваат кај нас? Ако е како Пифуд, многу мрсна ми ја правеше косата.

Дечки, како е со препишување финастерид/аводарт кај нас? Освен уролози други лекари го препишуваат ли? И, дали некој од аптекиве даваат без рецепт. Како е со препишување на лековиве од докторите, знаејќи дека не се признаени кај нас како терапија за опаѓање на коса.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom