Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
10 декември 2017
Мислења
11
Поени од реакции
1
Денес бев до две аптеки и ми рекоа дека можам да купам финастерид/аводарт со и без рецепт. Нормално, без рецепт беше поскапо, но изгледа даваат без проблем.

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.198
Поени од реакции
4.168
Денес бев до две аптеки и ми рекоа дека можам да купам финастерид/аводарт со и без рецепт. Нормално, без рецепт беше поскапо, но изгледа даваат без проблем.
Аводарт е дутастерид, тоа е друг лек, појак, со полош профил на нус појави. Купи? Ако да, од кај?

Член од
10 декември 2017
Мислења
11
Поени од реакции
1
Аводарт е дутастерид, тоа е друг лек, појак, со полош профил на нус појави. Купи? Ако да, од кај?
Да, знам дека е. Имам пробано финастерид пред 15 години, после 2 недели од користење ми се појавија нус појави. Не купив бидејќи со сопругата планираме деца, но во план ми е да пробам low dose финастерид 3 пати неделно по 1мг, или дутастерид 2 пати неделно (пон, вто). Едната од аптеките беше Зегин, и по реакцијата изгледа дека немаше никаков проблем да ми даде на приватно. Многу корисници кој имат нус појави со финастерид, немаат со дутастерид и обратно. Јас не сум лекар, секој што планира да ги зима овие лекови најдобро е да си се консултира со стручно лице.

Еве за low-dose дутастерид

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom