Роман на годината

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Би било интересно да победи некој од независниве, Дејан и Огнен.

Само ебанион твитераш да не победи, тоа ќе биде брука за конкурсов.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.854
Би било интересно да победи некој од независниве, Дејан и Огнен.
Не верувам. Само еден самиздат роман победил во историјата на наградата, никогаш некој зад кој не стои издавачка куќа. Јас типувам на Баба од Луан Старова, а навивам (и навистина би било убаво да победи) Тања Урошевиќ. Од другите кои мислам дека имаат шанси се Лебед на Ана Стојаноска, Ден за одмазда на Ивица Челиковиќ и Ноќите кога заспивавме во Помпеја на Давор Стојановски.

Само ебанион твитераш да не победи, тоа ќе биде брука за конкурсов.
Кој е тој бе?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Не верувам. Само еден самиздат роман победил во историјата на наградата, никогаш некој зад кој не стои издавачка куќа. Јас типувам на Баба од Луан Старова, а навивам (и навистина би било убаво да победи) Тања Урошевиќ. Од другите кои мислам дека имаат шанси се Лебед на Ана Стојаноска, Ден за одмазда на Ивица Челиковиќ и Ноќите кога заспивавме во Помпеја на Давор Стојановски.

Кој е тој бе?
Знам дека само првиот роман добитник е таков, ама тоа што во 1999/2000 не нашол издавач, не го оспорува квалитетот на истиот.

А твитерашон е Моџо, така му е и називот на твитер.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.854
Знам дека само првиот роман добитник е таков, ама тоа што во 1999/2000 не нашол издавач, не го оспорува квалитетот на истиот.
Тоа секако! Јас сметам дека е еден од десетте најдобри романи во историјата на нашата книжевност. Уживав во секоја страница. Прекрасно книжуле!

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.286
А ваљда би почнал со Тања.
Она што е интересно за романот на Тања Урошевиќ „Еден сив мартовски ден“ е тоа е дека е најден - завршен и подготвен за печат, во оставината на писателката.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.854

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.286
Are you serious? o_O WOW, браво! Јас веќе кажав, ама еве пак: „Еден сив мартовски ден“. Не ми е читана, инаку.
Само 196 страници е романов, така да викендов ќе биде „смачкан“, па ќе напишам импресии :pipi:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.854
Само 196 страници е романов, така да викендов ќе биде „смачкан“, па ќе напишам импресии :pipi:
Сериозно - премногу изненадувачки ми е што некој читател отишол да купи 11 нови романи од македонски автори! :bravobe: Мојот рекорд е 5, на 2 пати до сега. :sramezliv:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.658
Поени од реакции
35.286
Купувајте - македонски производи :icon_mrgr:

Треба малку повеќе да си го цениме тоа што е наше, затоа што навистина имаме квалитет.

Kajgana Shop

На врв Bottom