- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.727
- Поени од реакции
- 13.465
Последно уредено:
Далтонист е.Ме дриблаш ?
Почнува да се остварува тоа - дури 6 нивни романи се исфрлени од конкуренција, а само 3 продолжуваат понатаму. За споредба - Или Или продолжуваат со 5 од 5!Интересно што Арс Либрис за прв пат чинам се вклучуваат во трката, и повторно, како и во се друго, одат на квантитет, а претпоставувам се со сомнителен квалитет. Затоа, навиваме да ги исфрлат сите до еден уште во прв круг и да им покажат кај им е местото.
Јас немам читано ништо од него, ама овој што му е во конкуренција годинава, би сакал. Овој, „Приказна за трите града“ му бил првиот напишан роман, уште пред 60 години, кога имал само 16-17 години. Искрено, ме запрепасти тој факт. Плус, бил надреалистичен, фантастичен роман, нешто налик на „Вкусот на праските“ од Влада Урошевиќ.Маџунков never more, се надевам.
Го читав добитникот на Роман на годината и не би читал ништо веќе од него.Јас немам читано ништо од него, ама овој што му е во конкуренција годинава, би сакал. Овој, „Приказна за трите града“ му бил првиот напишан роман, уште пред 60 години, кога имал само 16-17 години. Искрено, ме запрепасти тој факт. Плус, бил надреалистичен, фантастичен роман, нешто налик на „Вкусот на праските“ од Влада Урошевиќ.
Не верувам. Само еден самиздат роман победил во историјата на наградата, никогаш некој зад кој не стои издавачка куќа. Јас типувам на Баба од Луан Старова, а навивам (и навистина би било убаво да победи) Тања Урошевиќ. Од другите кои мислам дека имаат шанси се Лебед на Ана Стојаноска, Ден за одмазда на Ивица Челиковиќ и Ноќите кога заспивавме во Помпеја на Давор Стојановски.Би било интересно да победи некој од независниве, Дејан и Огнен.
Кој е тој бе?Само ебанион твитераш да не победи, тоа ќе биде брука за конкурсов.
Знам дека само првиот роман добитник е таков, ама тоа што во 1999/2000 не нашол издавач, не го оспорува квалитетот на истиот.Не верувам. Само еден самиздат роман победил во историјата на наградата, никогаш некој зад кој не стои издавачка куќа. Јас типувам на Баба од Луан Старова, а навивам (и навистина би било убаво да победи) Тања Урошевиќ. Од другите кои мислам дека имаат шанси се Лебед на Ана Стојаноска, Ден за одмазда на Ивица Челиковиќ и Ноќите кога заспивавме во Помпеја на Давор Стојановски.
Кој е тој бе?