Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.585
Хинт... побарај ја темата - Индиго деца :smir:
Индиго децаХинт... побарај ја темата - Индиго деца :smir:
A што е со слободата на верување која христијанството ја дава на оние кои одлучиле да не го следат тој пат?Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Читајте повеќе православна литература а не се и сешто што ја труе душата на човекот.
Св.Апсосол Павле во посланијата вели се ви е дозволено но не ви е се од корист. Така и Вие како мислите така работите. Но вистината е во православната вера...A што е со слободата на верување која христијанството ја дава на оние кои одлучиле да не го следат тој пат?
Проповедај во религија не тука.Св.Апсосол Павле во посланијата вели се ви е дозволено но не ви е се од корист. Така и Вие како мислите така работите. Но вистината е во православната вера...
Само одговорив на она што ме прашавте.Проповедај во религија не тука.
Ako нема реинкарнација тогаш што беше пред да се родиш ?Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Читајте повеќе православна литература а не се и сешто што ја труе душата на човекот.
Живееме во 21 век, време на квантна физика, време кога се повеќе и појасно станува јасно дека религијата (мислам на сите религии) е надмината, сега стапува на снага духовноста или вистинската Божја посветеност. ДА реинкарнација постои и тоа е нормален процес на развој на душата.Неможам да разберам како се задоволувате само од знаењето кое е дадено во пречистените религиски текстови напишани пред век и половина на ниво на знаење и разбирање на тогашниот развиток на човекот и се разбира прочистени од црквата, а за доброто на верниците(овчичките). Животна желба ми е да влезам во Ватиканската библиотека и да ги прочитам забранетите книги.Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Чудна животна желба имаш.... Св.Козма Етолски на нас православните христијани ни има оставено аманет пред многу векови ПРОКЛИЊИТЕ ПАПУ!!! се мисли на сите папи, а ти сакаш да одиш таму... не би ти препорачал со самато одење во Ватикан а за да ги прочиташ забранетите книги треба да земеш благослов од папата а земане благослов од еретик т.е. папата е проклетство и со тоа душата му ја предавате на ѓаволот.Живееме во 21 век, време на квантна физика, време кога се повеќе и појасно станува јасно дека религијата (мислам на сите религии) е надмината, сега стапува на снага духовноста или вистинската Божја посветеност. ДА реинкарнација постои и тоа е нормален процес на развој на душата.Неможам да разберам како се задоволувате само од знаењето кое е дадено во пречистените религиски текстови напишани пред век и половина на ниво на знаење и разбирање на тогашниот развиток на човекот и се разбира прочистени од црквата, а за доброто на верниците(овчичките). Животна желба ми е да влезам во Ватиканската библиотека и да ги прочитам забранетите книги.
Апсолутно си сигурен во ова, без никаков сомнеж, без најмала резерва дека може и да не е така?Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Повеќе од апсулутно!Апсолутно си сигурен во ова, без никаков сомнеж, без најмала резерва дека може и да не е така?