Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ме збуни...нели е една душа,зошто велиш ние-душите...

понатаму неја гледам улогата на светлината овде...најозбилно,и на крај краеви како бира душата додека дели свесности од мртви на живи битија??

Има и за ова формула?
Мала грешка беше тоа со душата.

Нема формула на рандом е.:toe:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Епа јас прашав,дајте доказ,значи вака и вака е,тука е детектирана има оваква форма емитува ова...па да знаеме-инаку нешто што не е докажано како да верувам дека постои:toe:

Туку за амебата:raz:
Друже, јас ќе постирам нешто подоцна, се надевам ќе ти биде интересно. Само те молам од кога ќе го постирам, биди понежен со критицизам .... те молам :smir:

S

smart ass

Гостин
Друже, јас ќе постирам нешто подоцна, се надевам ќе ти биде интересно. :smir:
Еј..па јас сакам факти,чекам:smir:

Само те молам од кога ќе го постирам, биди понежен со критицизам .... те молам
Ама јас сум ЏЕНТЛМЕН и сум нежен добро чуван спакуван,амбалажиран-немај мака.:smir:

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Операција на слепо црево - клинички мртов 3 ипол минути. А јас се гледам себе си на операционата маса. Се сеќавам дека еден од докторите не знаеше каде го оставил саатот после операцијата, а од сеќавање знам дека му падна. Кога излегов од кома, му кажав дека му беше паднат под операционата маса. Човекот не престана да ме гледа чудно од кога му го кажав тоа. Ако сум бил во несвест за време на операцијата, како е можно да го знам тоа? Или да сум го видел кога се случило? Како?

Јас не гледам никаква поврзаност со реинкарнација, реинкарнација е ново тело стар дух, обновување на духот а ова нема врска со тоа сепак можно е затоа што иако беше во кома твојата потсвет не беше и цело време работеше и затоа од некаде ти дојде тоа сеќавање, разговарај со било кој психолог, или некој психоаналитичар ќе ти го каже истото, потсвеста цело време работи без разлика дали сме во кома дали спиеме или не, еве ке ти кажам еден прост пример дали некогаш ти се случило да треба да станеш во 6,30 и го наместеш алармот во 6,30 но се разбудуваш без аларм тоа ти е потсвеста.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
109
Поени од реакции
24
Случајно го сретнав во Скопје кога бев на гости кај една другарка. Типот живее и работи во Македонија. Дошол тука затоа што во минатиот живот кажуваше дека бил Филип Македонски или Самоил или не знам кој друг владетел кој живеел на овие простори и го влечело тука :lol:
Има уште милион детали околу таа средба со него и објаснуваше како знае кој што бил во минатиот живот :D
Ovaj Japonecov go imam videno vo Prilep, i na televizija go imaat davano, ama kazaa samo deka obrabotuva mermer:toe:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
лично искуство

Во реинкарнација верувам зошто имав лично искуство. Направив два пати регресија-тоа е хипнотичко враќање во поранешни животи и искуството е незамисливо. Цело време мислев дека ке добијам слики од нешто што сум го гледала или читала меѓутоа стварноста беше сосема поинаква. Се вратив во живот на мамо детенце кое многу патеше, а следниот живот кој ми беше покажан беше на жена воин. За деталите неможам да зборувам зошто се многу лични. Секому препорачувам да направи регресија доколку сака да решеи одредени проблеми во животот.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Во реинкарнација верувам зошто имав лично искуство. Направив два пати регресија-тоа е хипнотичко враќање во поранешни животи и искуството е незамисливо. Цело време мислев дека ке добијам слики од нешто што сум го гледала или читала меѓутоа стварноста беше сосема поинаква. Се вратив во живот на мамо детенце кое многу патеше, а следниот живот кој ми беше покажан беше на жена воин. За деталите неможам да зборувам зошто се многу лични. Секому препорачувам да направи регресија доколку сака да решеи одредени проблеми во животот.
And the big question - Како?

Член од
9 ноември 2009
Мислења
109
Поени од реакции
24
Kako go izvede toa?

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Како си сигурна дека не си контактирала колективно несвесно па туѓите искуства си ги доживеала како свои?...кој и каде те подложи на регресија ако не е тајна, јас тоа одамна го барам но мислев дека во Македонија никој тоа не го работи...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Една мала дигресија за регресија, која не се прави под репресија.

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Операција на слепо црево - клинички мртов 3 ипол минути. А јас се гледам себе си на операционата маса. Се сеќавам дека еден од докторите не знаеше каде го оставил саатот после операцијата, а од сеќавање знам дека му падна. Кога излегов од кома, му кажав дека му беше паднат под операционата маса. Човекот не престана да ме гледа чудно од кога му го кажав тоа. Ако сум бил во несвест за време на операцијата, како е можно да го знам тоа? Или да сум го видел кога се случило? Како?
Нептун, ова што го наведе не е никаков доказ за реинкарнација...си имал проекција па си можел да го видиш сопственото тело и се околу тебе...тоа нема никаква врска со реинкарнација...можеби ппретходно во темава беше одговорено но ете сакам пак да слушнам од тебе...што е подложно на реинкарнација?...и зошто се реинкарнира?...се разбира не расправам за некаква точност на одговорите, само ме интересира твоето мислење...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021

Има многу такви случаи, но тоа нема врска со реинкарнација ?!?!
Реинкарнација колку што знам јас е мртвиот да стане жив најпросто кажано!

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Пак за реинкарнација

Сукон бараше повеќе информации за регресија. Регресија не се прави без причина мораш да имаш прашање на кое сакаш да ти биде одговорено за да ти биде покажен животот на кој сакаш да добиеш одговор. Ти си во лесна хипноза и свесен си за состојбата во која се наоѓаш. Имаш невидени напливи на емоционални доживувања и слики. Регресија мора да ти биде направена од стручно лице.

Регресија направив кај еден невиден регресолог се вика Сузан и доаѓа два пати во година. Контакт со неа може да побарате во Институтот Константин. Сузан е мајстор и по реики и Бахова цветна терапија. Знам дека ми беа покажани мои животи зошто немав искуство кое можеше да се поврзе со ништо што сум го причитала или видела како филм. Точно ми се даде одговор на прашањата на кои побарав одговор. Искуството не се раскажува само може да се доживее. И верувајте знаете дека е вистина. Она што за мене сега е најважно јас немам страв од смрт.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Според мене реинкарнација е најглупа теорија. Финтата е дека ти у ствари не си овој сеа него стално некој друг, што у превод значи само родот опстојува, а секој поединечно е само еднаш и никад више ко сега него стално друг. Баш утешно.Со други зборови нема господ само едни се раѓаат други умираат.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Нихилиста морам да ти казам дека си во заблуда. Твојата Душа е вечна, а се раѓаш во друго тело во зависност од тоа што треба ново да одработиш на патот на прогресијата на твојата Душа.Секој живот што го добиваш е со една цел да се сетиш зошто си се родил пак и што треба да одработиш. Сети се дека си дел од Бог, Тој преку тебе стекнува искуства, а ти треба совршено да го одживееш животот за да го прекинеш ланецот на повторни раѓања. Прочитај го патот на душите од мајкл Њутн феноменална книга.

Kajgana Shop

На врв Bottom