Ако не забележа, реков дека тоа е само едно од моите искуства. Тоа ми потврди дека имам душа. Имам серија мемории кои не знам како да ги поставам во хронолошкиот редослед на настаните од мојот живот. Како помал имав многу такви. Сега повеќето се фрагментирани, но се уште се "живи".
Потсвеста го напушта телото? Во кои случаеви?
Да ми се случило, ама каква врска има со тоа што го искусив? Не гледам поврзаност.
Сега еден вика потсвест, друг проекција (астрална проекција?) Може да добијам едно објаснение?
Јас не знам да правам (астрални) проекции.
За да покажам дека реинкарнација постои, морам да покажам како сум дознал дека луѓето имаат души, step by step што се брзаш?
Зошто сме тука?
Тука сме да искусуваме. Преку искуството не учиме само за себе си туку и за се околу нас. При умирање настанува губење на меморијата но не и на искуството. Некои луѓе не се сеќаваат па мислат дека прв пат живеат на планетава, има некои, како мене, кои имаат некоја меморија од минати животи (најверојатно, инаку не знам како да го објаснам поинаку), а има луѓе кои имаат скоро целосна меморија од минати животи. Да не должам, имам објаснето и
овде некои детали.
Мора да правиш разлика меѓу реинкарнација и резурекција (воскреснување).
И јас сакам да направам регресија, вака имам сеќавања, но со регресија мислам дека можам да се сетам повеќе. Кога доаѓа таа Сузан пак?
Можеби сакаш да има Господ? Звучеше разочарано.
И да, не гледам што е глупо во тоа. Ако тебе ти е глупо - во ред. Твое мислење.
Реинкарнацијата е реалност, дали ти верувал или не, имаш доста луѓе кои го потврдуваат тоа. Само затоа што ти недостига иксуството не значи дека не постои.