Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Хинт... побарај ја темата - Индиго деца :smir:

V

vlako088

Гостин
Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Читајте повеќе православна литература а не се и сешто што ја труе душата на човекот.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Читајте повеќе православна литература а не се и сешто што ја труе душата на човекот.
A што е со слободата на верување која христијанството ја дава на оние кои одлучиле да не го следат тој пат?

V

vlako088

Гостин
A што е со слободата на верување која христијанството ја дава на оние кои одлучиле да не го следат тој пат?
Св.Апсосол Павле во посланијата вели се ви е дозволено но не ви е се од корист. Така и Вие како мислите така работите. Но вистината е во православната вера...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Св.Апсосол Павле во посланијата вели се ви е дозволено но не ви е се од корист. Така и Вие како мислите така работите. Но вистината е во православната вера...
Проповедај во религија :) не тука.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ako нема реинкарнација тогаш што беше пред да се родиш ?
Дали не постоеше пред да се родиш овде на земјава ?

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Живееме во 21 век, време на квантна физика, време кога се повеќе и појасно станува јасно дека религијата (мислам на сите религии) е надмината, сега стапува на снага духовноста или вистинската Божја посветеност. ДА реинкарнација постои и тоа е нормален процес на развој на душата.Неможам да разберам како се задоволувате само од знаењето кое е дадено во пречистените религиски текстови напишани пред век и половина на ниво на знаење и разбирање на тогашниот развиток на човекот и се разбира прочистени од црквата, а за доброто на верниците(овчичките). Животна желба ми е да влезам во Ватиканската библиотека и да ги прочитам забранетите книги.

V

vlako088

Гостин
Живееме во 21 век, време на квантна физика, време кога се повеќе и појасно станува јасно дека религијата (мислам на сите религии) е надмината, сега стапува на снага духовноста или вистинската Божја посветеност. ДА реинкарнација постои и тоа е нормален процес на развој на душата.Неможам да разберам како се задоволувате само од знаењето кое е дадено во пречистените религиски текстови напишани пред век и половина на ниво на знаење и разбирање на тогашниот развиток на човекот и се разбира прочистени од црквата, а за доброто на верниците(овчичките). Животна желба ми е да влезам во Ватиканската библиотека и да ги прочитам забранетите книги.
Чудна животна желба имаш.... Св.Козма Етолски на нас православните христијани ни има оставено аманет пред многу векови ПРОКЛИЊИТЕ ПАПУ!!! се мисли на сите папи, а ти сакаш да одиш таму... не би ти препорачал со самато одење во Ватикан а за да ги прочиташ забранетите книги треба да земеш благослов од папата а земане благослов од еретик т.е. папата е проклетство и со тоа душата му ја предавате на ѓаволот.
Можеби сега ќе ми речете дека многу челници на МПЦ и СПЦ и функционери биле кај папата сите тие се за жалење ни го донесоа од таму најголемиот бакцил од кој како што забележувам сте се заразиле и вие.
Небарај те го она што не ви носи добро, секако дека сме 21 век но во Светото евангелие се вели ГОСПОД Е ИСТ ВЧЕРА ДЕНЕС И УТРЕ, според тоа не е ништо сменето а и никаде во Светото евангелие не се споменува реинкарнација. Јас не се базирам на некои забегани умови на квантна физика, мене доволно ми е Светото евангелие на кое се темелат сите закони на православието.
ВИСТИНАТА БАРА ЈА ВО ПРАВОСЛАВИЕТО....

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Апсолутно си сигурен во ова, без никаков сомнеж, без најмала резерва дека може и да не е така?

Kajgana Shop

На врв Bottom