Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
28 март 2006
Мислења
17.800
Поени од реакции
12.285
Ајде полни буџет...една работа чув,но не сум сигурен,за неносење лична карта казна 100 евра на место ако плати а 300 преку банка...
Значи аутоматски 300 евра пошто третина до пола плата не знам некој да носи секој ден у џеб.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Според одредбите во новите закони и драконските санкции изгледа на македонецот најдобро му било кога бил под туѓа власт:vozbud::kesa:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Значи аутоматски 300 евра пошто третина до пола плата не знам некој да носи секој ден у џеб.
Ќе донесат закон за да мораш европско-македонската плата да ја носиш во џеб. :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.800
Поени од реакции
12.285
Доста од нас и ја носиме платата у џеб, буквално... со картичката :)

Него не би било лошо барем за вработените, како казна да се наплаќа процентуално од сопствена плата. Пример (зависно од казна) 20% од плата. Тогаш би било пофер, на плата од 10.000 казна 2.000...на 50.000 плата 10.000... пореално.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

Него не би било лошо барем за вработените, како казна да се наплаќа процентуално од сопствена плата. Пример (зависно од казна) 20% од плата. Тогаш би било пофер, на плата од 10.000 казна 2.000...на 50.000 плата 10.000... пореално.
А невработените амнестирани да бидат од се.

Абе ако не згрешиш никој не те казнува, а ко ќе згрешиш и јадиш кур колку време ќе обвинуваш други за грешката е прашање на карактер.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.800
Поени од реакции
12.285
А невработените амнестирани да бидат од се.

Абе ако не згрешиш никој не те казнува, а ко ќе згрешиш и јадиш кур колку време ќе обвинуваш други за грешката е прашање на карактер.
За невработените? Не реков амнестирани, друга тарифа. И цигарата не ја гледам како грешка. Грешка е нуклеарната депонија која треба да се смести во Македонија, а за која ќе земат одлични пари, тетовското ѓубриште, велешката топилница, скопските возила кои гушат (затоа водиме у Европа како 5-ти по загаденост за која ништо не се презема) и од кои многу народ во најмала рака има пнеумонии, бронхити, синузити (потешките болести не ги спомнувам). Алкохолот уби многу народ, разведе многу парови...што е преземено во врска со тоа?

Секако дека ќе се повинувам на било кој закон што е во сила, но велам дека е тотално глуп и бесцелен према се друго што постои како извор и средство за загадување. Некои земји се имаат прилагодено, зошто не и нашата...или ние сме по-ЕУ од ЕУ.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
За невработените? Не реков амнестирани, друга тарифа. И цигарата не ја гледам како грешка. Грешка е нуклеарната депонија која треба да се смести во Македонија, а за која ќе земат одлични пари, тетовското ѓубриште, велешката топилница, скопските возила кои гушат (затоа водиме у Европа како 5-ти по загаденост за која ништо не се презема) и од кои многу народ во најмала рака има пнеумонии, бронхити, синузити (потешките болести не ги спомнувам). Алкохолот уби многу народ, разведе многу парови...што е преземено во врска со тоа?

Секако дека ќе се повинувам на било кој закон што е во сила, но велам дека е тотално глуп и бесцелен према се друго што постои како извор и средство за загадување. Некои земји се имаат прилагодено, зошто не и нашата...или ние сме по-ЕУ од ЕУ.
Шо кажваш ти бе чоек, немом да ти ја сфатам поентата. Тука се знај за шо е темата, незнам шо кур имат врска депони и алкохол. Претенциозен несврзан муабет ми прајш политички ко претставник да сум на ВМРО ако го подржвам законо.

Јас сум за законо оти нејќам да смрдам ко туршија да сум во тутун праен ко ќе се вратам секоја вечер дома. А тебе незнам шо ти е маката, ако ти се точни годините ќе си земам за слобода да погодам дека од тросед не ти е мрднат газо и незнам шо ќе ти смени тебе лично законо.

Нервозата друга ти е, тебе друг кур те дупи, од ова не ти е.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249

А оние шо се невработени.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Шо кажваш ти бе чоек, немом да ти ја сфатам поентата. Тука се знај за шо е темата, незнам шо кур имат врска депони и алкохол. Претенциозен несврзан муабет ми прајш политички ко претставник да сум на ВМРО ако го подржвам законо.

Јас сум за законо оти нејќам да смрдам ко туршија да сум во тутун праен ко ќе се вратам секоја вечер дома. А тебе незнам шо ти е маката, ако ти се точни годините ќе си земам за слобода да погодам дека од тросед не ти е мрднат газо и незнам шо ќе ти смени тебе лично законо.

Нервозата друга ти е, тебе друг кур те дупи, од ова не ти е.
каков си ти пушач ако можеш да одговориш,јас тебе не те разбирам?:wink:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.800
Поени од реакции
12.285
Синдикат и твојот е чуден мубает...за курој газој и туршија, ништо конкретно.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Синдикат и твојот е чуден мубает...за курој газој и туршија, ништо конкретно.
цело време се мачам да го разберам овој Синдикат,но никако да му влезам во траг,изгледа употребува некој си превисоки изрази кои за мене а верувам за многу од вас се исто како Нептун планетата...страшен е...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385

Абре аман?! За истата грешка различно да плаќаме зошто немаме исти примања? Никако не се согласувам со ова. Кога ќе те запрат ради сообраќајна грешка не те прашуваат колку ти е платата. Исто е и со цигарите. Јас еве лично цигарата ја гледам како грешка. Не велам дека не се согласувам дека има уште еден куп големи говна што треба да се средат, ама конкретно законово го поддржувам целосно. И нека ги дуплираат казните - сеедно ми е. На секое доаѓање дома не можам ко чоек да седнам да јадам/пијам негде без црепот од соседната маса да чади во мене. Летоска на Енио Мориконе тројца пушеа околу мене, види - на отворено било, па смеело.
Кај што нема култура мора големи казни за да законот се почитува.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Да не налетаат инспекториве на некој пијан за нова година па да му пишат казни :smee::smee:, ќе ги има на тв за брзо време :smee:

Kajgana Shop

На врв Bottom