- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.795
- Поени од реакции
- 12.280
Ја тоа на мала врата...АППКого, па кутрата марихуана убила, Лурц?
Ја тоа на мала врата...АППКого, па кутрата марихуана убила, Лурц?
Дали треба да ги доставам фискалните сметки на увид? Да не искочи повеќе?:smir:АЦЕВА!!!!?????
Е сега, тета Ацева тебе ќе ти објасни (а и на останатите чистунци) како ќе изгледа животот после први јануари:
1. Алиштенцата нема да ви мирисаат на цигари, ама ќе мирисаат на знојче и лукче, а богами и на скаричка, зависи каде милувате да се нахраните, што значи дека пак ќе морате да ги заперете, од време на време.
2. Јас, како уживател на животот и се што сум решила дека ми е уживање, нема да влегувам и излегувам од никаде каде што е топло и каде што ми е фино и да настинувам, затоа што не сакам да го оптеретувам додатно нашиот ценет Фонд за здравство.
3. Точката два значи дека воопшто нема да ги посетувам услужните објекти, затоа што не влегувам во нив да се најдам туку да се видам со драги луѓе и да потрошам квалитетно време и квалитетна сума пари. Ако не ми е убаво, односно ако ме ставаат од другата страна на Законот со тоа што ми е убаво, јас ќе ги тошам моите пари на други места.
4. Најгруба пресметка е дека јас (само јас) трошам годишно околу 5000 евра по кафани и околу 2000 евра за цигари.
5. Со мојата одлука под точка 3, во моментов остануваат двајца вработени од услужните дејности без годишна бруто плата.
Дали треба да резимирам или сам ќе си го извлечеш заклучокот. Намерно не ставив прашалник на крај.
Aха,значи уште еден масовен убиец со ново средство за масовно убивање на отворено,како на сликите подолу?Едно просечно возило загадува,или испушта штетни материи минимум колку 500 000 пушачи во ист момент и за исто време додека работи!Како што кажав, новата кола ја возам на отворено, каде што е дозволено и да се пуши. Не влегувам во кафич со колата запалена :smir:
После “јагнето му ја матело водата на волкот“,абе ајде.:kesa:
Да бидејќи се штетни цигарите тие пари можат да одат на друго место, од џебот на пушачот се жалат нема пари вака така а кога ќе израчунаат месечно колку даваат за цигари нема да им се верува. Класично перење мозок.само на кратко.. баш ме интересираше колкуи пари се даваат по цигариве онака од цела македонија... пресметката е ваква..
30% пушачи од 2 000 000 луѓе * 50 денара кутија цигари * 365 дена во годината = 10 950 000 000 денара или во евра ако сакате тоа му доаѓа 178 048 780 евра
просечно земав ваква цена односно најниска цена за цигари - 50 денара колку шо се нормални цигари башка има некои пушат по 2 кутии некои кутија им трае два дена некои купуваат цигари од 70 80 100 денара... така да ова рачунајте го за минимум потрошувачка
епа драги мои замислете кога овие пари би се преполовиле (по претпоставка дека со законов пола од нив ке се откажат од цигариве ма да чисто сумљам) кај би се давале другите.. намалено производство на тутун ова автоматски отпушта работници од кафани кафичи дискотеки и тн и тн и тн... - ЗАКОНОВ СЕА ДОБАР Е???