Падот ќе се случи во претходно споменатиот сектор.Тоа не значи некој катастрофален пад со банкрот,но значи намалување на приходи и отпуштање онаму каде има вишок.Со намалување на прометот автоматски се намалуваат и приходите на државата,а со отпуштањата се намалуваат и придонесите.Оние што ќе се најдат на улица,ќе немаат пари да си купат чоколатце од витаминка,ме разбираш ли
Кога реалниот сектор не произведува,не се создаваат приходи,тука е падот.Значи тие 200 денари ќе ги нема,нема да се создадат,за да се прелијат.А преливот на средства од државата,ќе се случи во туризмот.Зошто би одела во Охрид да се стегам за цигара,кога можам настрана да си поминам како што јас сакам.
Значи прелив од еден сектор во друг нема,туку има намалување на пари во економијата,бидејќи стагнира една гранка.Нема овој сектор да произведува онолку колку што досега беше,значи и ќе нема пари пари што ќе се одливаат во други сектори.Пластично-газдата наместо сега да си купи милка-ќе ја изостави,вработениот кој досега оставал пари во други кафани,купувал леб-ќе ги нема тие пари и ќе седи дома.
И ова не е некој огромен пад да напоменам,не е црна металургија.Но во земја како нашата каде секој денар е битен и тој сектор е важен.Муабетот е дека пад како пад сепак ќе се случи,а ние сме веќе под 1,8,нема да ни е проблем и нема да се сети.Ќе се земе кредит4е со 10% камата и така
Можам за економскиот дел да разглабам,за дискриминација нека објасни правник:smir:
Во врска со пушењето...засегната сум,оти сум зависник од цигари.Но несакам да ги трујам останатите околу мене.Нека има место за нас и за нив,така ќе можеме самите да се труеме,а да не ги загадуваме нив.