Постоењето на целата Вселена, а во неа и на Земјата, небитно дали Земјава е „топка„, „плоча„, „тетраедар„ или „коцка„, е бесмислено без верското толкување на наведените природни феномени.Го ислушав целово интервју и саму уште толку ме збуни.
Ове двајцава цело време мешаат наука (па макар и да е квази) со некои верски глупоштини.
Прво вие што верувате во рамна земја верувате во научната позадина за рамна земја или во верската позадина.
Ако верувате во научната би сакал да прочитам, слушнам, видам статии, слики ,видеа со докази и да донесам заклучок.Само без логоа на ОН и такви глупости. Географија, физика, математика покрај историја, археологија, етнологија се доволен докази.
Ако ми продавате верски просеравња i am out. Не ми се слушаат глупости од некои самонаречени пророци што имале привиденија.
Мешањето на верски и на научни сознанија не е проблем, туку е корисно, за да видиме на кои се‘ начини може да се истолкува постоењето на Светов и се‘ што е во него.
Ако сметаш дека науката може да даде повеќе смисла и цел за било чие постоење, повели, па да читаме...