- Член од
- 3 јануари 2023
- Мислења
- 9.155
- Поени од реакции
- 5.745
Го ислушав целово интервју и саму уште толку ме збуни.
Постоењето на целата Вселена, а во неа и на Земјата, небитно дали Земјава е „топка„, „плоча„, „тетраедар„ или „коцка„, е бесмислено без верското толкување на наведените природни феномени.Го ислушав целово интервју и саму уште толку ме збуни.
Ове двајцава цело време мешаат наука (па макар и да е квази) со некои верски глупоштини.
Прво вие што верувате во рамна земја верувате во научната позадина за рамна земја или во верската позадина.
Ако верувате во научната би сакал да прочитам, слушнам, видам статии, слики ,видеа со докази и да донесам заклучок.Само без логоа на ОН и такви глупости. Географија, физика, математика покрај историја, археологија, етнологија се доволен докази.
Ако ми продавате верски просеравња i am out. Не ми се слушаат глупости од некои самонаречени пророци што имале привиденија.
На сликава што значи тоа D ?Ти дали си ја видел мапата на италијанскиот картограф Урбано Монти од 16-ти век? Каде ја имаш и Македонија како полуостров...
Прегледај го приврзокот 385741
Мислам на антички Хелени. Сегашниве Грци знам дека се египетски цигани доселени за време на Отоманска Империја кои во 19 век биле покрстени и даден им бил германски крал само за да можат да ги откинат како територија од Отоманската Империја.Народ Грци и држава Грција никогаш не постоеле во антиката. Од кога постои за тебе "грчкото потекло"? 16-17век можеби?
Зошто божјите луѓе како и самата религија (особено хебрејство, христијанство и ислам) се дел од една целосно политички смислена пропаганда за манипулација на народот и полесна контрола врз општеството. Особено во прв ред фактот што те убедуваат дека си брат и дека сте исти со некој од другата страна на светот.Постоењето на целата Вселена, а во неа и на Земјата, небитно дали Земјава е „топка„, „плоча„, „тетраедар„ или „коцка„, е бесмислено без верското толкување на наведените природни феномени.
Мешањето на верски и на научни сознанија не е проблем, туку е корисно, за да видиме на кои се‘ начини може да се истолкува постоењето на Светов и се‘ што е во него.
Ако сметаш дека науката може да даде повеќе смисла и цел за било чие постоење, повели, па да читаме...
Од хелиумските балони му е гарант контраефект некој.
...аууу, каде го научи овака искривено? по таа логика ти немаш античко потекло и што си од каде дојден од Пакистан?Мислам на антички Хелени. Сегашниве Грци знам дека се египетски цигани доселени за време на Отоманска Империја кои во 19 век биле покрстени ...
Појасни што е сликава што ја гледаме?
Ти пишува испод сликата на латиница.Појасни што е сликава што ја гледаме?