Дури и лабави беа ковид мерките, нели секој живот е битен
Инаку не ти е на место споредбата, од ковидот барем видовме дека скинаа конци, од плочата уште не сме слушнале да падне некој, или пак да се забие со главата во фирмаментот.
Значи ист си ко религиозниве фанатици... Негираш научни докази и статистики, а нив ги исмејуваш
Многу лабави мерките, затоа цели генерации настрадаа и физички и психички, а имаш еден куп научници кои докажаа дека таквите мерки не се ефикасни за заштита (иако и од претходно се знаеше), ама па ефикасни се за уништување:
Скинаа конци, ама од што? Види овие што изјавуваат:
Да не навлегувам во објаснувањата дека ќе излезе иста работава ко со Шпанскиот грип, каде бактерија била " искрата" за смртноста, битно и ти си верник, само во друга институција.
Е за паѓање од "плочава" ако дозволат слободно да се истражува, патува во одредени делови каде забраниле, можеби и такво нешто ќе слушнеме . Мене тие забрани ми се безвезни, ако некој сака да истражува, да си патува на лична одговорност накај Антартик и Артик, зашто би ги спречувал...
Значи ист си ко религиозниве фанатици... Негираш научни докази и статистики, а нив ги исмејуваш
Многу лабави мерките, затоа цели генерации настрадаа и физички и психички, а имаш еден куп научници кои докажаа дека таквите мерки не се ефикасни за заштита (иако и од претходно се знаеше), ама па ефикасни се за уништување:
Скинаа конци, ама од што? Види овие што изјавуваат:
Да не навлегувам во објаснувањата дека ќе излезе иста работава ко со Шпанскиот грип, каде бактерија била " искрата" за смртноста, битно и ти си верник, само во друга институција.
Е за паѓање од "плочава" ако дозволат слободно да се истражува, патува во одредени делови каде забраниле, можеби и такво нешто ќе слушнеме . Мене тие забрани ми се безвезни, ако некој сака да истражува, да си патува на лична одговорност накај Антартик и Артик, зашто би ги спречувал...
kje bide li nekoj fin da mi objasni eve for the sake of argument da recheme deka zemjava e ramna, zoshto da ne lazat deka e ramna? koja e poentava?
posho ima i vo USA grupa koja veruva deka vladata gi ubila site ptici i segashnive ptici se roboti koi prislushkuvaat dodeka kvkaat ronki na tvoeto pendzere
kje bide li nekoj fin da mi objasni eve for the sake of argument da recheme deka zemjava e ramna, zoshto da ne lazat deka e ramna? koja e poentava?
posho ima i vo USA grupa koja veruva deka vladata gi ubila site ptici i segashnive ptici se roboti koi prislushkuvaat dodeka kvkaat ronki na tvoeto pendzere
Зашто лажеа дека не прскале од авиони!
Зашто лажеа дека немало снимки од НЛО!
Зашто лажеа дека слетале на месечината, дека ја изгубиле технологијата, па после да кажат дека ја имаат, ама некои детали им фалеле и дека видеото на тв што идело е претходно снимено на земјава, но со цел за на народ посликовито да му е!
Зашто лажеа за многу други работи...
Зашто е забрането на своја режија да идеш на Антарктик
Па со Зурла... Цело време се согласувате за све на темава, а тој напиша дека тоа што вечерно време горе можеме да го видиме, не постои, исто како што не постоела ни гравитацијата.
Но штом си согласен дека постојат другите небесни тела, планети, соѕведија, моја грешка за таа констатација.
Бог го создаде материјалниов Свет „од ништо„ само со користење на свој збор, односно заповед, и од таа заповед, Светов од непостоење прејде во постоење.
Каква молекула, каква плунка...
Да, и во 2023 и во наредниот милениум, треба да се трага по вистината, а трагајќи по вистината, ќе се сретнеш со живиот Бог.
Дали Земјава е „топка„ или „плоча„, тоа е битно и во 2023-тата исто како и во времињата од пред нашата ера, но еве, ајде ти посочи, кога и од која позиција го виде (!) точниот облик од Земјава?...
Па со Зурла... Цело време се согласувате за све на темава, а тој напиша дека тоа што вечерно време горе можеме да го видиме, не постои, исто како што не постоела ни гравитацијата.
Но штом си согласен дека постојат другите небесни тела, планети, соѕведија, моја грешка за таа констатација.
Зурла и јас сме два различни ликови, на одредени прашања сме согласни, на одредени не сме, така да меѓу нас не постои целосна согласност во однос на нашите светогледи.
Никаде немам напишано дека не постојат и други небесни тела, оти нивната видливост и постоење се докажливи дури и со користење аматерски фото-апарати и телескопи.
Само ѕирни на „ЈТ„...
Постоењето на дел од тие тела е познато уште од Вавилонските астрономи...
Дали Земјава е „плоча„ или „топка„, тоа е повеќе „ствар„ на лично убедување. Кој е нејзиниот вистински облик, може да се утврди само со преку личниот увид (очигледноста од обликот, со своето вродено око), а до тогаш останува личната убеденост, односно верување дали е „ова„ или „она„.
Но, настрана од обликот, битен е најширокоит можен контекст кој произлегува од маубетот околу обликот од Земјава, односно, дали Земјава е само случајно небесно тело на кое се самосоздал и саморазвил животот, односно дали Земјава и животот имаат свој Творец, смисла и цел од постоењето, наспроти општо профатената случајност и беслислица од таквото постоење.
зашто не можам да прочитам некоја од твоите премудрости на форумов? Ај жив ти мајка ти, дај посочи на која тема можам да ги читам твоите глупости...не биди стипса, покажи што не знаеш.
зашто не можам да прочитам некоја од твоите премудрости на форумов? Ај жив ти мајка ти, дај посочи на која тема можам да ги читам твоите глупости...не биди стипса, покажи што не знаеш.
Тој е испратен со специјална задача... Да дели смајлиња.
Речено му е: „Нарани кучињата, не дирај копчињата“.
Ти имаш среќа, овој барем дели „весели“ смајлиња.
Да беа оние од „другата банда“, тие делат само „тажни“ смајлиња.
Зашто лажеа дека не прскале од авиони!
Зашто лажеа дека немало снимки од НЛО!
Зашто лажеа дека слетале на месечината, дека ја изгубиле технологијата, па после да кажат дека ја имаат, ама некои детали им фалеле и дека видеото на тв што идело е претходно снимено на земјава, но со цел за на народ посликовито да му е!
Зашто лажеа за многу други работи...
Зашто е забрането на своја режија да идеш на Антарктик
Го ислушав целово интервју и саму уште толку ме збуни.
Ове двајцава цело време мешаат наука (па макар и да е квази) со некои верски глупоштини.
Прво вие што верувате во рамна земја верувате во научната позадина за рамна земја или во верската позадина.
Ако верувате во научната би сакал да прочитам, слушнам, видам статии, слики ,видеа со докази и да донесам заклучок.Само без логоа на ОН и такви глупости. Географија, физика, математика покрај историја, археологија, етнологија се доволен докази.
Ако ми продавате верски просеравња i am out. Не ми се слушаат глупости од некои самонаречени пророци што имале привиденија.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.