Рамна Земја?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.277
Поени од реакции
30.602
Не знам кои сте Вие, но чест ми е што ве смеам.[DOUBLEPOST=1453975651][/DOUBLEPOST]
Немам што да кажам. Мислам дека не е точна. Сепак и пред Миленко да објави било што, сум читал за разно ранзи теории меѓу кои и за тоа дека земјата е шуплива:). За мене ова е еден вид ментална гимнастика и потсетување дека не треба се да земеме здраво за готово. Постојат многу научни теории но тие се сепак теории. Не би отфрлал мислења на други луѓе (и веднаш да врескам дека се луди откачени и не знам што) особено ако доаѓаат од научници и истражувачи а многу вакви теории се поддржувани од такви луѓе. Мене лично не ми менува дали е рамна или заоблена а уште помалку да се з"гнам некого да го ставам на клада ради тоа.
Другото за Миленко си го кажав во првиот пост денес - темата е за оваа теорија не за Миленко. Отворете тема за него и дискутирајте. Според коментариве само најдовте повод каде да продолжите да ги објавувате вашите политички фрустрации.
P.S. стисни на првата страна, темата е објавена од некој член на кајгана пред некој месец. Ова не е теорија на Миленко па ни на тој член.
Кој дел од планета, небесно тело, физика, гравитација е политички?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.949
Поени од реакции
37.194
Во неговиот универзум сѐ се врти околу неговата политичка партија (и сонцето, и земјата, и ние). Затоа ги помешал дисциплините. ;)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Делот во којшто silmarillion вика "Тестира дебелиот дали му јаде и на вакви глупости. Очигледно дека антикиве уште гризат, добро е : ))"
Или zmej gorjanin vika "Ја се кладам дека пастирот вака тестира лојалност на членство. :pos:"
или iceman вели "Ne znam za vas no mene ova se poveke i pobeke mi nalikuva na S.Korea, mozno e za nekolku dena na vestite na sitel da kazat deka milenko stignal do krajot na zemjata i se slikal, i pola gledaci ke poveruvaat i ke go branat, eh do kaj stignavme."
или Frater Barrabbas "Кретен,тој нема три чисти.Ова не вреди ни за основно,а камоли неговиот факултет и физиката.Газолизач бил секогаш,комунистите погрешно не учеле.Ова да не му се сонило на Ниче,или Иљов добил некоја генијалност.Само на рамна земја Македонија е центарот на светот.Кучкар,што видел тој освен пустелијата во Подлес и неговите кучиња."
Коловрт "Сител уште пред неколку години докажаа дека Македонија е центар на светот."

и така натака.
Еве ти кажи ми каква врска има ова со оваа тема?[DOUBLEPOST=1453978339][/DOUBLEPOST]
Во неговиот универзум сѐ се врти околу неговата политичка партија (и сонцето, и земјата, и ние). Затоа ги помешал дисциплините. ;)
Навистина? на мене ми се врти светот околу политика? Ајде кажи каде јас на оваа тема имам коментирано за политика? А овие коментари не ти се политички? Интересно.
Делот во којшто silmarillion вика "Тестира дебелиот дали му јаде и на вакви глупости. Очигледно дека антикиве уште гризат, добро е : ))"
Или zmej gorjanin vika "Ја се кладам дека пастирот вака тестира лојалност на членство. :pos:"
или iceman вели "Ne znam za vas no mene ova se poveke i pobeke mi nalikuva na S.Korea, mozno e za nekolku dena na vestite na sitel da kazat deka milenko stignal do krajot na zemjata i se slikal, i pola gledaci ke poveruvaat i ke go branat, eh do kaj stignavme."
или Frater Barrabbas "Кретен,тој нема три чисти.Ова не вреди ни за основно,а камоли неговиот факултет и физиката.Газолизач бил секогаш,комунистите погрешно не учеле.Ова да не му се сонило на Ниче,или Иљов добил некоја генијалност.Само на рамна земја Македонија е центарот на светот.Кучкар,што видел тој освен пустелијата во Подлес и неговите кучиња."
Коловрт "Сител уште пред неколку години докажаа дека Македонија е центар на светот."

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Од темата се забегува, ради политика.Искрено, ако мислете дека земјата не е рамна како што тврди Миленко, на неговите прашања одговорете со факти, а не со пцовки.Исто така има и прашања што ако земјата е рамна немат логика, па нека ги одговори Миленко.Се дур науката не ги одоговори сите прашања кои и се поставуват, ќе има теории за тоа каква е нашата планета.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.949
Поени од реакции
37.194
Навистина? на мене ми се врти светот околу политика? Ајде кажи каде јас на оваа тема имам коментирано за политика? А овие коментари не ти се политички? Интересно.
Не реков „околу политика“, туку „околу партија“. ;)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не реков „околу политика“, туку „околу партија“. ;)
Добро каде е тука партијата? Се меша политика и партии без врска. подфорум мистерии, тема отворена пред некој месец за теорија која има поддржувачи низ цел свет (пак ќе кажам јас во ова не верувам) а тука се коментира сител, вмро, кореја а еве ти и партии најде.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
па ете повеќето се согласуваат дека е како сфера не како топка:)
Миленко ти е олицетворие на пола ваше членство ,нормално е коа ќе пише нешто вакво да се поврзе со политика.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Миленко ти е олицетворие на пола ваше членство ,нормално е коа ќе пише нешто вакво да се поврзе со политика.
Немам јас членство а миленко беше уфрлен на темава од страна на член кој има задача да пушти 10 постови дневно поврзани со политика. Во меѓувреме најдов сајт каде што се debunked сите наводни докази дека земјата е рамна. Звучат солидно :)

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.498
Поени од реакции
9.180
па ете повеќето се согласуваат дека е како сфера не како топка:)
Сфера Е топка.
https://mk.wikipedia.org/wiki/Сфера

Тоа ти што мислиш дека е, не е сфера, туку сплеснат сфероид.
https://mk.wikipedia.org/wiki/Сфероид

И што бидна, мислиш дека Земјата не е рамна или не си сосема сигурен дека не е рамна?

Kajgana Shop

На врв Bottom