RomanistaRIM
ASR1927
- Член од
- 6 октомври 2014
- Мислења
- 1.382
- Поени од реакции
- 1.786
Земјата е коцка, и двете теории ви се грешка
Миленко има дипломирано Географија.Трагично е што не е единствен, на youtube и по интернет има цели групи кои се залагаат за flat earth, а имаат познавања максимум од географија за основна школа.
Геофизика, геоматика, геодинамика....неблагодарно е да ги набројувам сите области поврзани со земјата кои ги имам изучувано последниве 6 години, а овие експертите ги немаат ни сретнато. Науки во кои има толку напредни математики базирани на елипсоид, геоид, потенцијали на гравитациско поле, вселенски брзини, светско време, од основни работи како гравитацијата со која се сретнуваме секојдневно, до наведување на летала, проектили, движења на бродови по локсодрома, гнсс мерења.....се ова го сретнуваме секојдневно и е базирано на математички модели за тело кое има форма приближна на елипсоид, али за експертиве ова е заговор и имаме рамна земја
Тогаш уште поапсурдно е да треси такви глупости. Не знам што учат таму, но да негираш цела наука треба да имаш цврсти докази и објаснување за истото.Миленко има дипломирано Географија.
Нас и твоите верувања не нѐ загрозуваат како личности, ама сепак се погрешни и да не речам - смешни.Темава е отворена од член на кајгана пред неколку месеци ама добро им дојде на некои за да се истурат врз Миленко со сочни пцовки. Не знам како неговото верување ве загрозува вас како личности?
Немаш нешто да кажеш на лудата теорија?Темава е отворена од член на кајгана пред неколку месеци ама добро им дојде на некои за да се истурат врз Миленко со сочни пцовки. Не знам како неговото верување ве загрозува вас како личности?
Не знам кои сте Вие, но чест ми е што ве смеам.[DOUBLEPOST=1453975651][/DOUBLEPOST]Еден тип му оставил коментар: „Мораш да ми дадеш број од дилерот“.
Нас и твоите верувања не нѐ загрозуваат како личности, ама сепак се погрешни и да не речам - смешни.
Немам што да кажам. Мислам дека не е точна. Сепак и пред Миленко да објави било што, сум читал за разно ранзи теории меѓу кои и за тоа дека земјата е шуплива. За мене ова е еден вид ментална гимнастика и потсетување дека не треба се да земеме здраво за готово. Постојат многу научни теории но тие се сепак теории. Не би отфрлал мислења на други луѓе (и веднаш да врескам дека се луди откачени и не знам што) особено ако доаѓаат од научници и истражувачи а многу вакви теории се поддржувани од такви луѓе. Мене лично не ми менува дали е рамна или заоблена а уште помалку да се з"гнам некого да го ставам на клада ради тоа.Немаш нешто да кажеш на лудата теорија?
Инаку, сеедно ми е кој ја отворил, ама не гледаш колку Миленко е назад со умот? Па дури и јавно проповеда за работа која е докажана и предокажана преку 100 пати. Ми смета кога неговото верување го форсира и дискредитира научни докази. Со тоа се гледа дека не почитува никој и ништо.
Да имав место во потписот, ова сигурно ќе стоеше таму.Не знам кои сте Вие, но чест ми е што ве смеам.