Рамна Земја?

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Земјата е коцка, и двете теории ви се грешка

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Трагично е што не е единствен, на youtube и по интернет има цели групи кои се залагаат за flat earth, а имаат познавања максимум од географија за основна школа.
Геофизика, геоматика, геодинамика....неблагодарно е да ги набројувам сите области поврзани со земјата кои ги имам изучувано последниве 6 години, а овие експертите ги немаат ни сретнато. Науки во кои има толку напредни математики базирани на елипсоид, геоид, потенцијали на гравитациско поле, вселенски брзини, светско време, од основни работи како гравитацијата со која се сретнуваме секојдневно, до наведување на летала, проектили, движења на бродови по локсодрома, гнсс мерења.....се ова го сретнуваме секојдневно и е базирано на математички модели за тело кое има форма приближна на елипсоид, али за експертиве ова е заговор и имаме рамна земја:toe:

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Трагично е што не е единствен, на youtube и по интернет има цели групи кои се залагаат за flat earth, а имаат познавања максимум од географија за основна школа.
Геофизика, геоматика, геодинамика....неблагодарно е да ги набројувам сите области поврзани со земјата кои ги имам изучувано последниве 6 години, а овие експертите ги немаат ни сретнато. Науки во кои има толку напредни математики базирани на елипсоид, геоид, потенцијали на гравитациско поле, вселенски брзини, светско време, од основни работи како гравитацијата со која се сретнуваме секојдневно, до наведување на летала, проектили, движења на бродови по локсодрома, гнсс мерења.....се ова го сретнуваме секојдневно и е базирано на математички модели за тело кое има форма приближна на елипсоид, али за експертиве ова е заговор и имаме рамна земја:toe:
Миленко има дипломирано Географија.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Миленко има дипломирано Географија.
Тогаш уште поапсурдно е да треси такви глупости. Не знам што учат таму, но да негираш цела наука треба да имаш цврсти докази и објаснување за истото.
Во моментов функционираат многу науки спротивно од она што тој го тврди, ако навистина е во право треба да го поткрепи истото со факти, науката е егзактна и нема приказни како во политиката, па да се убедуваме дали е вака или е така.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Дали навистина тоа он го напишал или некој се зеабава негово име?

S

silmarillion

Гостин
Тестира дебелиот дали му јаде и на вакви глупости. Очигледно дека антикиве уште гризат, добро е : ))

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.243
Сватете го Миленко ко Вучич, на пола Македонија им изгледаат ко најголеми ретарди и сељаци на пола македонија им се ко богови, и овие пошто не се толку ретарди си викаат ме боли кур нека ме ќења пола Македонија битна на другата половина (10000пати поретардирана и од двајцата заедно) ќе им ќарувам пари. И така и двајцата пуни кеш особено вучич со јахти и остали богташки срања си свиркаат

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
А шта ја се 500 милиона непријављених Кинеза? Они копају тунеле до Лондона, до Париза, до Вашингтона...! Ааа, чутимо ?! Ко је извршио приватизацију у Словачкој и....где је Исусова рука!?!?!?!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Темава е отворена од член на кајгана пред неколку месеци ама добро им дојде на некои за да се истурат врз Миленко со сочни пцовки. Не знам како неговото верување ве загрозува вас како личности?

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Ne znam za vas no mene ova se poveke i pobeke mi nalikuva na S.Korea, mozno e za nekolku dena na vestite na sitel da kazat deka milenko stignal do krajot na zemjata i se slikal, i pola gledaci ke poveruvaat i ke go branat, eh do kaj stignavme.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.950
Поени од реакции
37.196
Еден тип му оставил коментар: „Мораш да ми дадеш број од дилерот“. :pos:
Темава е отворена од член на кајгана пред неколку месеци ама добро им дојде на некои за да се истурат врз Миленко со сочни пцовки. Не знам како неговото верување ве загрозува вас како личности?
Нас и твоите верувања не нѐ загрозуваат како личности, ама сепак се погрешни и да не речам - смешни. (y)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.277
Поени од реакции
30.602
Немаш нешто да кажеш на лудата теорија?

Инаку, сеедно ми е кој ја отворил, ама не гледаш колку Миленко е назад со умот? Па дури и јавно проповеда за работа која е докажана и предокажана преку 100 пати. Ми смета кога неговото верување го форсира и дискредитира научни докази. Со тоа се гледа дека не почитува никој и ништо.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Еден тип му оставил коментар: „Мораш да ми дадеш број од дилерот“. :pos:

Нас и твоите верувања не нѐ загрозуваат како личности, ама сепак се погрешни и да не речам - смешни. (y)
Не знам кои сте Вие, но чест ми е што ве смеам.[DOUBLEPOST=1453975651][/DOUBLEPOST]
Немаш нешто да кажеш на лудата теорија?

Инаку, сеедно ми е кој ја отворил, ама не гледаш колку Миленко е назад со умот? Па дури и јавно проповеда за работа која е докажана и предокажана преку 100 пати. Ми смета кога неговото верување го форсира и дискредитира научни докази. Со тоа се гледа дека не почитува никој и ништо.
Немам што да кажам. Мислам дека не е точна. Сепак и пред Миленко да објави било што, сум читал за разно ранзи теории меѓу кои и за тоа дека земјата е шуплива:). За мене ова е еден вид ментална гимнастика и потсетување дека не треба се да земеме здраво за готово. Постојат многу научни теории но тие се сепак теории. Не би отфрлал мислења на други луѓе (и веднаш да врескам дека се луди откачени и не знам што) особено ако доаѓаат од научници и истражувачи а многу вакви теории се поддржувани од такви луѓе. Мене лично не ми менува дали е рамна или заоблена а уште помалку да се з"гнам некого да го ставам на клада ради тоа.
Другото за Миленко си го кажав во првиот пост денес - темата е за оваа теорија не за Миленко. Отворете тема за него и дискутирајте. Според коментариве само најдовте повод каде да продолжите да ги објавувате вашите политички фрустрации.
P.S. стисни на првата страна, темата е објавена од некој член на кајгана пред некој месец. Ова не е теорија на Миленко па ни на тој член.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom