Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 144 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    432
Член од
14 март 2010
Мислења
16.957
Поени од реакции
16.306
НОРВЕШКА ЕВРОПСКИ ПРВАК!

Репрезентацијата на Норвешка ја одбрани титулата Европски првак освоена пред две години во Македонија, во финалето беше поуспешна од Шведска со 25-20 (на полувреме беше 10-11).

Најефикасна на цело Европско првенство беше репрезентативката на Романија, Кристина Неагу со 47 гола, позади неа беше Бојана Поповиќ од Црна Гора со само еден гол заостанување, а на третото место е Линеа Торстен од Шведска со 45 гола.
Третото место на шампионатот го освои Романија, која беше подобра од Данска 16-15 ..малце голови:toe:

All Star Team-от :
Best Goalkeeper: HARALDSEN Katrine Lunde
Best Left Wing: AUGUSTESEN Mie
Best Left Back: NEAGU Cristina Georgiana
Best Playmaker: HAMMERSENG Gro
Best Pivot: LOKE Heidi
Best Right Back: PENA Nerea
Best Right Wing: KVIESGAARD Maibritt
Best Defence Player: WIBERG Johanna
Most Valuable Player (MVP): TORSTENSON Linnea

Член од
14 март 2010
Мислења
16.957
Поени од реакции
16.306
За три дена почнува СП во Шведска, машка конкуренција, изгледа и за ова првенство ќе си останиме без директни преноси...му е*ем телевизиите глупи.:tapp:

Тема ќе се отвара/да отворам или нема потреба? :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
отвори тема а пренос незнам на нашиве ја ќе си глеам на ХРТ2 :)

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
На HRT2 би требало да даваат СП ама повеќе ја немам на кабловска, на DSF исто би требало да даваат и таа ја исклучија за местото на Спорт Клуб, на МТВ дали ќе даваат????
Ако има некој информација на која програма ќе даваат пренос од сведското нека пиши.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Имаше најава од МТВ но ништо нема сеа,Хрт2 ќе дава јас ја фаќам таму ќе гледам да и ДСФ највероватно ќе има преноси но да не биде како за жените само Германија да ја пренесуваат.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ти е*** телевизиите наши,добро е си купив ресивер, па си имам ХРТ 2.Иначе вчера играа Франција-Хрватска 28-29 за Французите заврши.Интересна утакмица,Хрватска водеше 1-2 разлика цело време,се до последните 3-4 минути.Тогаш заредија французите 3-4 седмерци и добро се одбранија и ја свртеа.До последни секунди беше интересно кога во последната секунда Омејер му фати шут на Балиќ.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Интересен меч беше го гледав јас ги даваат и припремните на Хрватска што ги игра на ХРТ2

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ова случајно го најдов на РТС страната барајќи нешто друго,не забележав дека некој од нашите медиуми го има пренесено ова
клик
Успут можете и да прочитате доле неколку сочни коментари од нашите "браќа" срби.

Металург поразен од Лада Тољати со 31-17 во првиот 1/8 финален меч од ЕХФ купот

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.379
Поени од реакции
328
More da dade gospod sekoja godina po edna ekipa od Hell Ass da ni paga !!:)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
поглуп тим од ловен неам видено :tapp: ...гледајте сеа како карабатич ке го јаде од хрвативе :))

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Шо бе на крај и го признаа голот на Барца?

--- надополнето ---

Инаку кога видов 1-6 реков кој знае каков тим има Монпеље но сега во второ се ќе си дојде на мести.Хамбург дефинитивно има најмногу играчи за ротација,не знам како неможат последниве години да дојдат до крај.
Кога е Сиудад?

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Шо бе на крај и го признаа голот на Барца?

--- надополнето ---

Инаку кога видов 1-6 реков кој знае каков тим има Монпеље но сега во второ се ќе си дојде на мести.Хамбург дефинитивно има најмногу играчи за ротација,не знам како неможат последниве години да дојдат до крај.
Кога е Сиудад?
- го признаа бе, после голот имаше уште 2-3 секунди останаа...регуларно

- хамбург го собра пола свет ебате и уште овие да неможе да ги тепа..
- фленсбург - сиудат од 18:45 - одма после оваа иде пренос на еуроспорт

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не знам како не им е срам да неможат да ги победат овие,ако не ги тепа Карабатиќ,ништо чудно.

--- надополнето ---

И пак Хрвативе го чуваат.Дувњак и Вори фантастични да беше и Лац подобар од Хенс ќе беше.

--- надополнето ---

Хахахаха знаев дека ќе изгубат,ејјјјј ни самите не знаат како може да им се случуваат вакви нешта.

Kajgana Shop

На врв Bottom