Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 144 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    432

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Дечки не знам шо се чудите,ама Монпеље е се,само не НАИВЕН ТИМ...:nenene:
Па речиси пола репрезентација на Франција е таму,на чело со Карабатиќ...тука се Гигу,Акаммбре....дел од прва постава на светскиот шампион....+ Кавтичник,+еден страшен бек Хмам...голман Штокл....+уште неколку добри Арапски играчи...
http://www.montpellierhandball.com/LEGENDE/joueurs.php?joueur=965
Монпеље е доста силен тим...најавуваат дека полека ќе ги враќаат дел по дел француските интернационалци....
И повторно ќе направат дрим тим.....како пред 7,8 години,,, кога беа европски прваци....
Премногу мал беше коефициентот за Хамбург..1.30 my ass...:nesvest:
Па не игра со Загреб.....

А за Барса,малку сомнителна утакмица ми беше...
Пред почеток на мечот вртоглаво падна коефициентот за X,од 9 падна на 6 мислам....
Којзнае,можеби прават некои шеми со кладилниците...:tapp:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Некар имат доста добар тим. Гости ја тепаја Барса 1 раз. сега кој знај шо прат. Ја матат водата нешто:uvo: Во некар се Фриц, Шмал голмани, Стефансон, Сигурдсон, уште некој ислаѓанец имат:icon_cool Ке видиме тие шо ке напрат понатаму иначе според мене се супер тим
Монпељер имат гром тим - Карабатич, едно страшно крило како Кавтичник, имат неколку играчи од тунис и неколку репрезентативци - па ова е супер екипа можи да прави големи изненадувања понатаму и имат еден србин Бојинович се викаше мислам тој денес 7-8 гола сигурно му даде. А Хамбург само шо имаат позвучни имиња од Монпељер друго ништо - имат два пикери одлични- Вори и Бертранд Жил, потоа Лијевски,Дувњак, Хенс, Битер. Ама не се до то.Јас мислам дека Монпеље можи да се избори до кај 1/2 финале а најмалку 1/2 финале!!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Додади уште Јансен,Лацковиќ,Лингберг братот на Лијевски и кога ќе видиш на секоја позоција по 2 топ играчи меѓу најдобрите во своите репезентации.E сега не знам како се табелите ако може некој нека ги стави.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
http://www.eurohandball.com/ec/cl/men/2010-11/round/2/Group+Phase

П.С.За претходните коментари околу спорниот гол, на Барса..
Голот НЕ БЕШЕ ПРИЗНАТ....
Ја гледав снимката сношти...Баш на крај настана мешаница на записничката маса...се тргачеа 10 минути,на крај не го признаа голот....
Значи,не беше признат голот...затоа и се бунеа играчите на Барса..зошто тоа ќе значеше победа.....
Во ракомет се други правилата,се смета времето кога топката ќе ја помине гол линијата,не е како во кошарката кога се исфрла топката....

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ауу па тој гол многу сменувал бе сега 2 ќе беше Барса а ХСВ бил во лоша ситуација,не знам што се глупира.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе сега читам и Металург се жалеле многу од судењето ова она...
Шо се жалат го остават то крилото Опреа да му дава 9 гола. Незнаеа да го затворат- и тие до негде се криви!!!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Денес излезе се како шо треба сите реално победија!!!

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Денес излезе се како шо треба сите реално победија!!!
Е шо да не излези бе Кирка...сите фаворити играа со за класа послаби екипи....
А за Металург....
Како да го затворат Опреа?...кога мораа да играа истурена зона во одбрана...
Ако играа 6-0,ќе го јадеа дебело,Гепинген има страшни бекови....ќе ги изрешетаа.....
Тој е ризикот на таа одбрана..
Крилата имаат простор,е тука само голман те вади....и да се молиш да промаши....

Одбраната си ја заврши работата..
Нападот чкрипеше...
А за судиите.. дека .ги исекле во Германија ги исекле...и то салам......
Кога играш со такви екипи како Гепинген,доста е две три топки да ти земат без врска......и замина утакмицата...после враќање амин...:pop:..
Си направија разлика колку шо требаше Швабите...и во реваншот беа растеретени....
Да беше 2,3 разлика..се биваше,вака пред време се предаде Металург....уште по прво полувреме....

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
17:30
Chambery Savoie
-
Lowen
-
17:30
Zagreb
-
St. Petersburg
-
18:00
Celje
-
Barcelona
-
18:00
Valladolid
-
Kadetten SH Handball
-
Двојките за денес!!! Јака утакмица Шамбери- Некар (мислам дека ке е 2 за Некар да тепа)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Оти Некар да тепа кога на Шамбери му е неопходна победа а на Некар не му е важна ваа утакмица мислам дека денеска е најголем 1 таа.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Каква игра на Хрватска вечерва..:nesvest:
Победа среде Шпанија во Сиудад Реал...:bravo:
Конечен резулат 26-24,полувреме 9-8 за Шпанија....
Ако играа вака Хрватите ќе се бореа за медал на СП....
Каква игра на Дувњак,ги растури....Балич звер..потсети на старите денови....
Џокер беше Дамир Бичаниќ.....кога се решаваше мечот,при водство од 4 разлика за Шпанците некаде 40 минута,се разигра Бичаниќ....
Навистина е несфатливо како немаше место за дечково на СП...
Топ има во раката,рамо до рамо со Лацковиќ...ќе беа невиден тандем....
Одмараше Алиловиќ денес,не знам шо е причината.не беше ниту на клупа...Шего и Блажичко беа голмани..
Шего си ја заврши својата задача...имаше над 10 одбрани....посебно одличен беше во клучните моменти кога се правеше пресвртот..
Со оваа победа Хрватска веќе со едната нога е на ЕП,следува реваншот со Шпаннците во недела во Сплит ВО 17:45 ,во арената Паладиум....

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Монпеље што направи со Шавхаузен мислам играше или треба да игра ?
Не сум со тек ЛШ.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Каква игра на Хрватска вечерва..:nesvest:
Победа среде Шпанија во Сиудад Реал...:bravo:
Конечен резулат 26-24,полувреме 9-8 за Шпанија....
Ако играа вака Хрватите ќе се бореа за медал на СП....
Каква игра на Дувњак,ги растури....Балич звер..потсети на старите денови....
Џокер беше Дамир Бичаниќ.....кога се решаваше мечот,при водство од 4 разлика за Шпанците некаде 40 минута,се разигра Бичаниќ....
Навистина е несфатливо како немаше место за дечково на СП...
Топ има во раката,рамо до рамо со Лацковиќ...ќе беа невиден тандем....
Одмараше Алиловиќ денес,не знам шо е причината.не беше ниту на клупа...Шего и Блажичко беа голмани..
Шего си ја заврши својата задача...имаше над 10 одбрани....посебно одличен беше во клучните моменти кога се правеше пресвртот..
Со оваа победа Хрватска веќе со едната нога е на ЕП,следува реваншот со Шпаннците во недела во Сплит ВО 17:45 ,во арената Паладиум....
Одбраната одлична,нападот малце грешките при контра ми бодеа очи на почетокот.Шпанците неколку пати се нудеа,но овие тоа не го искористија.А бога ми и Штербик малку одбрани имаше,али тоа што го фати се беа зицери маме му е***.Дувњак ги растрти,со Балиќ заедно во игра (изум на Лино btw нивната игра заедно) тешки се за фаќање.Дувњак е брз со јак шут,но ја нема таа креација и пас и моторика на Балиќ,но затоа пак игра многу многу подобро во одбрана од него.Ми се свиѓа што веќе не се прават по 2-3 измени напад-одбрана.Тоа ги уништи во дуели со скандинавците на СП.Уште ако се додаде Бичаниќ (кој нема играно до сега многу затоа што не се мириса со Лино,а Голужа е wanna be Лино па не го викна на СП) се има многу јака бековска линија.А тука се и Бунтиќ,Вуковиќ,Лацковиќ.....Инаку игра Бичаниќ во Франција,во Шамбери мислал и растура таму.Алиловиќ го нема бидејќи е во лоша форма.Стварно е паднат типот ептен,а Шего е сосема солиден голман.Иаку морам да признаам дека пред 3-4 години кога го гледав него не знаев дали да плачам или да се смеам,сега испаднал солиден голман.И во Загреб брани вака,не е само случајност ова денес.
Лацковиќ секоја чест за тој играч.Од светска класа е,но типот не го дава тоа за репрезентација што го дава за клуб.Мислам најдобар играч во првата полусезона во Гермнанија беше,на СП труп.Така веќе 4-5 години.
Вори слаб денеска.Во одбрана додуше не беше лош,но во напад не проработе,немаше некоја корист од него.Чупиќ си е класа за себе.Секоја чест за тоа што го изигра Зрниќ на СП,но покрај Чупиќ нема што да бара.Едноставно побрз е,во одбрана игра подобро (3 пати пресече топка и има одзема,а само 1 гол примија од кај него и тој беше од мртов агол),а и рака 3 пати помека има од него.Штрлек браво за дечкото каква рука има ала да му е од какви ситуации даде гол....стварно браво.
Тоа е тоа,дефинитивно напредок во однос на СП...... и те каков напредок.Се надевам дека тоа на СП беше само едно слабо изиграно првенство.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Одбраната одлична,нападот малце грешките при контра ми бодеа очи на почетокот.Шпанците неколку пати се нудеа,но овие тоа не го искористија.А бога ми и Штербик малку одбрани имаше,али тоа што го фати се беа зицери маме му е***.Дувњак ги растрти,со Балиќ заедно во игра (изум на Лино btw нивната игра заедно) тешки се за фаќање.Дувњак е брз со јак шут,но ја нема таа креација и пас и моторика на Балиќ,но затоа пак игра многу многу подобро во одбрана од него.Ми се свиѓа што веќе не се прават по 2-3 измени напад-одбрана.Тоа ги уништи во дуели со скандинавците на СП.Уште ако се додаде Бичаниќ (кој нема играно до сега многу затоа што не се мириса со Лино,а Голужа е wanna be Лино па не го викна на СП) се има многу јака бековска линија.А тука се и Бунтиќ,Вуковиќ,Лацковиќ.....Инаку игра Бичаниќ во Франција,во Шамбери мислал и растура таму.Алиловиќ го нема бидејќи е во лоша форма.Стварно е паднат типот ептен,а Шего е сосема солиден голман.Иаку морам да признаам дека пред 3-4 години кога го гледав него не знаев дали да плачам или да се смеам,сега испаднал солиден голман.И во Загреб брани вака,не е само случајност ова денес.
Лацковиќ секоја чест за тој играч.Од светска класа е,но типот не го дава тоа за репрезентација што го дава за клуб.Мислам најдобар играч во првата полусезона во Гермнанија беше,на СП труп.Така веќе 4-5 години.
Вори слаб денеска.Во одбрана додуше не беше лош,но во напад не проработе,немаше некоја корист од него.Чупиќ си е класа за себе.Секоја чест за тоа што го изигра Зрниќ на СП,но покрај Чупиќ нема што да бара.Едноставно побрз е,во одбрана игра подобро (3 пати пресече топка и има одзема,а само 1 гол примија од кај него и тој беше од мртов агол),а и рака 3 пати помека има од него.Штрлек браво за дечкото каква рука има ала да му е од какви ситуации даде гол....стварно браво.
Тоа е тоа,дефинитивно напредок во однос на СП...... и те каков напредок.Се надевам дека тоа на СП беше само едно слабо изиграно првенство.
На оваа репка на Хрватска и треба еден екстра десен бек...и голман....
Рака на срце Шего не ми се верува да стани голем голман,иако има талент...но сепак фали и тоа како ЕДНА ВРАТАРЧИНА..
На крила се и тоа како обезбедени,и тоа за наредните 10 години..
Штрлек,Чупиќ...имаат и еден куп замени....тука нема зима за нив...
На бек,Дувњак е легитимен наследник на Балиќ,како шо ќе одминува времето ќе биди се подобар,Балиќ ќе тера уште некоја сезона....
Бичаниќ го знам уште од времето кога играше во Загреб,па во Леон....дечкото е неверојатен талент,со одлични потези,движење на тело,репертоар на удари..брзина,добра игра во одбрана..
Еден екстра бек каков шо и треба на Хрватска....
Добро кажа за Лац,едно лице за ХСВ,сосема спротивно за Хрватска....но и тој и е потребен на репката...
Кај и да е,ќе се врати во форма...за секој случај тука е и Тончи...
Вори е причично млад,26,27 години,ќе тера тој уште 5,6 години најмалку....
Во одбраната во Гојун Хрватска го добива својот Динар...дечкото е тврдина пред гол,само со добар тренер и тактика и одбраната ќе биди гранитна....
Само пак останувам на ставот дека Голужа сеуште не материјал да го води овај тим..
Треба некое далеку потешко тренерско име....

Kajgana Shop

На врв Bottom