Работа во Германија

Член од
17 април 2017
Мислења
5
Поени од реакции
0
Утринава на радио слушнав како од јануар 2019 година сите баратели на работа во Германија од екс ЈУ, а немаат европски пасош како БиХ, Србија и Македонија ќе имаат ист статус како барателите на работа со европски пасош.
Точна ли е оваа информација ?
https://skopje.diplo.de/mk-mk/service/visa-einreise

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.329
Поени од реакции
3.401
Ми бркаат работа да ми извада од Германија работна виза..
Колку време би чекал овде од амбасадата Германска да ми ја одобрат?

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Дечки иам едно прашање, ако може да одговори некој што работи веќе со виза. Се работи за виза за подолг период за земјите од Западен Балкан, не разбирам како треба да изгледа доказот за сместување што е во потребни документи. Дај пишете кој го поминал ова да знам што да правам.

Член од
21 јануари 2018
Мислења
142
Поени од реакции
148
Здраво. Ако аплициран за работна виза - конкретно за во IT секторот, за колку време би добил термин/виза ? За колку време би бил во Германија, под услов да имам сместување ?
Фала

Член од
21 јануари 2018
Мислења
142
Поени од реакции
148
Здраво. Имаше некој поставено прашање пред некое време, но не можам да го најдам и најдобро е пак да прашам. Ако аплицираш за виза внесуваш број на пасош, но ако во меѓувреме го обновиш пасошот, што треба да се направи ?
Благодарам

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Здраво. Имаше некој поставено прашање пред некое време, но не можам да го најдам и најдобро е пак да прашам. Ако аплицираш за виза внесуваш број на пасош, но ако во меѓувреме го обновиш пасошот, што треба да се направи ?
Благодарам
Capture.PNG

Член од
11 ноември 2018
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво сакам да прашам има еден дечко на фб пишува дека средва за работа бо германија за повеке позиции со договор за работа на една година. Контактиравме со него на вибер и вика за 10 дена се трга тоа било последната група за оваа годиниа., требало да му пуштиме слики од пасошите и за 10 дена да одиме во љубјана тој таму ке не пречекал па ке сме потпишувале некој договор за работа со некој германнски представници и не носеле во германија и почнуваме одма со работа. Иначе работата е за во хотел и треба да ѓу платиме мего некоја сума во љубјана за тоа што ке ни среди. Е сеа некој да не знај дали нешто вакво е можно да се среди за 10 дена и да се почни на работа во германија

Член од
15 март 2010
Мислења
5.871
Поени од реакции
6.385
Здраво сакам да прашам има еден дечко на фб пишува дека средва за работа бо германија за повеке позиции со договор за работа на една година. Контактиравме со него на вибер и вика за 10 дена се трга тоа било последната група за оваа годиниа., требало да му пуштиме слики од пасошите и за 10 дена да одиме во љубјана тој таму ке не пречекал па ке сме потпишувале некој договор за работа со некој германнски представници и не носеле во германија и почнуваме одма со работа. Иначе работата е за во хотел и треба да ѓу платиме мего некоја сума во љубјана за тоа што ке ни среди. Е сеа некој да не знај дали нешто вакво е можно да се среди за 10 дена и да се почни на работа во германија
Превара ми личи. Ако е и со МК пасош тогаш сто посто е превара. За хотел мора да ви бара критериум како прво, добро ниво на познавање на јазик, раб. искуство и слично... ако ти ги нема побарано тие критериуми и згора вели може со МК пасош, подобро дај ми ги мене парите, бар јас навистина ќе ти најдам работа ако сакам...

Член од
4 март 2018
Мислења
10
Поени од реакции
0
Имам термин за виза во амбасада на 15 декември,а договорот ми почнува на 15 фебруари 2019. Прашањето ми е ако ми одобрат виза на пример на 15 јануари, од кој датум би важела визата,дали од датумот на почнување со работа наведен во договорот 15 фебруари,или на датумот кога е одобрена визата?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Nekoj da apliciral voj mesec za rabotna viza 6 meseca gastronomija/hoteljerstvo bilo sto za koga vi e zakazan terminot za intervju otprilika kolku se ceka?
+nekoj sto e dobil termin za intervju voj mesec ili naredniot neka kaze koga e tocno apliciral i dali e za 6 meseci pozz

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.466
Поени од реакции
39.160
Malce oftopik ali mozda nekoj znae dali mozes da imas problem vo Germanija ako gledas filmovi onlajn na sajtovi kako filmovizija itn ? Znaci bez daunload.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.864
Поени од реакции
5.739
Dali nekoj znae dali mozes da imas problem vo Germanija ako gledas filmovi onlajn na sajtovi kako filmovizija itn ? Znaci bez daunload.
некој ќе вика дека може, некој дека не може, некој се изгорел некој сеуште не... така да, според мене не вреди за 10ина евра плус месечно (nerflix) да ризикуваш брутални казни...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Член од
21 јануари 2018
Мислења
142
Поени од реакции
148
Здраво. Се бараат две лица за работа во хотел во Северна Германија во периодот од 25.12 до 07.01 (знам дека периодот е за никаде за работа и е само 2 недели). Работата е во хотел. Не е потребно познавање на германски јазик, но пожелно е познавање на англиски јазик.
Лицата треба да бидат со бугарски пасош или студенти ако навреме извадат дозвола за работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom