Важи ли ова за аплицирање од тука ?https://www.amazon.jobs/de/landing_pages/versandmitarbeiter
Напрај си го на англиски, подолу види дали имаат центар во градот кај што си и аплицирај. Ако те одобрат (а 99 % ќе те одобрат), за 5 дена максимум ќе те викнат на интервју. Мора да зборуваш англиски или германски солидно, без макар еден од овие два тешко.
[DOUBLEPOST=1540315731][/DOUBLEPOST]Zdravo kjemi kazes li za kolku vreme od registracijata ti stigna poraka za terminotDali nekoj ima dobieno nov termin od prvicniot po meil? Mi stasa meil vo koj imam termin po eden mesec, a stariot termin koj go dobiv pred nekolku meseci mi beshe duri na 6. 19...
Посредувам за двајца студенти во McDonalds за оваа зима (не знам точен период) веројатно јануари-март. Со најдено сместување.
Услови:
- Барем еден да има основно познавање на Германски јазик.
- Да бидите студенти.
- Да не сте работеле оваа 2017 година како студенти во Германија.
Цената на сместувањето е 250 евра на 20 мин. пеш до работа
Работни сати 160+ месечно по 3 месеци = 4.500 евра примање минимум.
Авионска карта до самиот град сега се по 4-5 илјади пред нова година (крај на декември) а автобуската е 6.000 денари.
Цена за посредништвото е 300 евра.
Пишетеми за подетални информации ако има заинтересирани или познавате некој таков Поздрав!![]()
деновите од шенген зоната можеш да ги имаш и да ги користиш во моментот кога ќе влезеш како турист во Германија... ти сеа си влезен со виза... имаш право да останиш онолку колку шо ти е важноста на визата... во оној момент коа ќе ти истече визата ти си фактички на црно во Германија... си имал среќа сеа па ти прогледале низ прсти..Vizata mi bese do 21.10, jas ostanav do 25. Na pasoska kontrola samo bese iznerviran, I rece drugiot pat porano da si odam. Jas mislev deka gi imam potoa denovite odd Sengen zona. Ne napravi nisto dopolnitelno. zvucese samo kako opomena.
Nekoi iskustva? Dali bi mozel da imam zabrana sega?
Se nadevam deka mi e progledano niz prsti... hahaденовите од шенген зоната можеш да ги имаш и да ги користиш во моментот кога ќе влезеш како турист во Германија... ти сеа си влезен со виза... имаш право да останиш онолку колку шо ти е важноста на визата... во оној момент коа ќе ти истече визата ти си фактички на црно во Германија... си имал среќа сеа па ти прогледале низ прсти..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk