Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде сега да го видиме помирувањето навивачко колку ви важи :icon_lol:, ако не успеете да се организирате џабе сликање на фејсбук.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.883
Поени од реакции
40.644
^Мислиш кур ги боли? Нацијава умира, а тие гз ќе дадат за еден ебан гратис у Квин. Пун е градов со бештии што им е важно само да примат кур и да се возат у БМВ. Кур ги боли дали државава иде у курац, и дали утре уствари и ќе се викаме Македонија и Македонци...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Цели слики извадиле:facepalm:
Врти сучи, на една од сликите има како двајца Шверцери бегаат по кеј додека еден ги брка од позади со бандера :icon_mrgr:
Хаха стварно е легендарна сликата. :)
Инаку поминав и јас на протестов, не можам да кажам дека сум презадоволен ама па и нема да кажам дека е неуспех... секој собир што не е организиран од партија е успех па макар и 1000 души да има како денес.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Многу лоша организација на полицијата. Изгледа очекуваа само 50-тина души, а се појавија можеби и 500. За протестот против радикалниот ислам памтам беше блокирана „Илинденска“ пред Владата, имаше специјалци од градски парк до славолак „Македонија“. Сега имаше само 20 полицајци пред Влада на почетокот.

90% од протестантите беа навивачи под 20 години. Крвта им врие, рече некој. Не сфатив што беше повод за да се премине од мавање шишиња и камења до директен судир. Причини има многу. Дали бидејќи не беа добро организирани и се плашеа дали ќе можат да стојат во место, полицајците потиснаа и ја разбија групата, од која најголем дел се упатија кон плоштад. Тука истепаа и уапсија повеќемина. Народот кој одеше на шопинг и кафенце си гледаше сеир.

Новинарите со различни и неточни преноси, како и секогаш. Сега читам, протестот наводно бил организиран од Стојанче и неговите, а повеќепати се нагласи дека нема никаква политичка позадина.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
дали го јадеше првово грбле што бега на сликава...
Жал ми е за него искрено, секогаш он го јаде...
Али со оглед на тоа дека пред протестот нападнале Македонци, да ти кажам ич не ми е гајле и по 1000000000000000 пат што го тепаат.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Видео поткрепа кон напишаното во текстот.

http://www.youtube.com/watch?v=b2B-0dvXxFw

Кога се работи за заштитените полицијата несмее на криво да ги погледне а не да апси.
И видете колкав број демонстранти а колку полиција и направете сооднос со денешните протести.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Жал ми е за него искрено, секогаш он го јаде...
Али со оглед на тоа дека пред протестот нападнале Македонци, да ти кажам ич не ми е гајле и по 1000000000000000 пат што го тепаат.

Зар толку е познат што секој пат го јаде ? :icon_lol:

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Не провоцирај бе љоч!

Кај беше денес да се прошеташ накај влада? Да се јачаш?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Го поддржувам овај протест 100 проценти, лично нема да можам да присуствувам затоа што сум од внатрешноста на Македонија, ама Скопје е доволен град за да се соберат едно најмалку 10000 луѓе со добра организација тоа се може.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Многу лоша организација на полицијата. Изгледа очекуваа само 50-тина души, а се појавија можеби и 500. За протестот против радикалниот ислам памтам беше блокирана „Илинденска“ пред Владата, имаше специјалци од градски парк до славолак „Македонија“. Сега имаше само 20 полицајци пред Влада на почетокот.

90% од протестантите беа навивачи под 20 години. Крвта им врие, рече некој. Не сфатив што беше повод за да се премине од мавање шишиња и камења до директен судир. Причини има многу. Дали бидејќи не беа добро организирани и се плашеа дали ќе можат да стојат во место, полицајците потиснаа и ја разбија групата, од која најголем дел се упатија кон плоштад. Тука истепаа и уапсија повеќемина. Народот кој одеше на шопинг и кафенце си гледаше сеир.

Новинарите со различни и неточни преноси, како и секогаш. Сега читам, протестот наводно бил организиран од Стојанче и неговите, а повеќепати се нагласи дека нема никаква политичка позадина.
Предн протестот пгоолема група Албанци нападнала 2-ца Македонци кои оделе со знамиња.
Јас незнам како само дознаваат кој кајсе дсвижи, дали има други, како за секунда после исчезнуваат, будала работа...
Меѓу другото и тоа беше причина, друга работа беше апсењето на дечкото.

Од мкд.мк може да го издвојам само последниот пасус:
Слични протести пред зградата на Владата имаше во мај минатата година, кога илјадници граѓани од албанска националност се собраа во знак на револт поради полициските апсења по убиството на петте Македонци кај Железарско Езеро. Тогаш не само што фрчеа камења кон полициските кордони, туку протестантите и корнеа асфалт и ги маваа полицајците. Тогаш летаа дури и делови од камени блокови кон полициските штитови. Полицијата тогаш не само што без да мрдне се бранеше од камената канонада и воопшто не интервенираше, туку не уапси ниту едно од лицата што беа инволвирани во насилствата.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Го поддржувам овај протест 100 проценти, лично нема да можам да присуствувам затоа што сум од внатрешноста на Македонија, ама Скопје е доволен град за да се соберат едно најмалку 10000 луѓе со добра организација тоа се може.
Помина протестот...:)

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Zamisli ovie
da se pravea vaka jaki ko prvite na slikata. Da pocna de diveaat niz grad ;)
ЕПА ТОА СЕ ЧЕКА БЕ БРАТУ МОЈ ТО СЕ ЧЕКА ДА ПОЧНИТЕ ДА ДИВЕЕТЕ ДА ИМАМЕ ДОЗВОЛА ОД МВР ДА ВЕ ОГРБАЈМЕ ОД МАВАЊЕ, АЈДЕ ОРГАНИЗИРАЈ ГИ ДА ДИВЕАТ НИЗ ГРАД !!!!

Член од
7 август 2011
Мислења
4.959
Поени од реакции
15.176
Го поддржувам овај протест 100 проценти, лично нема да можам да присуствувам затоа што сум од внатрешноста на Македонија, ама Скопје е доволен град за да се соберат едно најмалку 10000 луѓе за на харлем шејк
Вака си требал да пишеш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom