Чекај бе брат шо е проблемов? Да не беше ти во конкуренција со Милчо и тебе дан не те одбраја за да снимаш спотот? Ај кој е за фалење нека го фали спотот кој е за критика нека си кажи еднаш и толку вака многу невкусно е од нас, неаме друга работа само јајме ла*на, македонска работа...
Eve ke ti kazam zosto mnozinstvoto tuka "jadat lajna"
Zatoa sto spotot nema da ima nikakov, ama bas nikakov efekt kaj prosecniot Evropeec, ili amerikanec, i nema da go zaintrigira da ja poseti Makedonija.
Kolku i da kazuvame deka bil umetnicki, ili profesionalen, ednostavno spotot ne si ja zavrsi rabotata, odnosno nema da sluzi za namenata za koja e napraven.
Tuka lugjeto ne "jadat lajna" zatoa sto ne ja sakaat Makedonija, ili imaat nesto protiv MM, tuku BAS ZATOA STO JA SAKAAT MAKEDONIJA,i zatoa sto sakaat koga veke dale pari od budzetot da vidat efekti kaj obicniot amerikanec i evropeec, a ne spotot da mu go nadopolni bookot i portfolioto na MM kako artist/umetnik, i toa da ostane edinstvenata namena na spotot.
Vo Turskite spotovi vidov, pejsazi,plazi, morinja, prekrasni planini, nedopreni ubavini, anticki gradovi, turski dzamii, crkvi, prirodni rariteti...koi navistina izgledaa privlecno da razmislam da ja posetam Turcija.
Vo Makedonskiot spot vidov: Igraorci i baba koja e pred umiranje oblecena vo crno, 3 kukji vo Veles(so reflektori),Pustelija na koja "nekojsi" anticki heroj(koj by the way nepostoi i e simbolicki) pie voda,i strasen ovcar so buzdovan.
Vidov selski momi koi go beleat platnoto vo Praspa namesto na Biljanini izvori vo Ohrid.Vidov 3-4 skulpturi, zlatna maska , devojce so semki od lubenica po liceto, i edna selska baba kako se cereka(smee). Domat i lubenica.I za kraj edna manekenka....
Sto od toa bi go zaintrigiralo potencijalniot turist da potrosi barem 500 evra da dojde vo Makedonija?
Igraorcite?Babata? Antickiot Maneken? Ovcarot? Domatite ili Lubenicata so babata????Mozebi Manekenkata?
Prosvetli me...