Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Bas taka ....Drug ke prai jas ke seram vrz toa nemajki aber od taa rabota ...
Toa mnogu go postujem i mene koa ke me prasat zaso ne ti se svidza ja Izletuem so strucen komentar ima i drugi ke go napraat..koi se tie ..aber nemam imam slusnato samo......RESPEKT...za strucnjacite od takov tip....
О ТИ...КОЈ СТРУЧЕН КОМЕНТАР...КЛИПОТ Е ЗА ШИРОКИ НАРОДНИ МАСИ!!!

ти/ние тие отаде се конзументите, критичарите, судиите, тие се целната публика...не кошмарите на Милчо

п.с. одкајзнаеш за што имам абер?

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Секоја чест ако вреди спотот 200 илјади некој со тие пари прават филм.Ќе се направеле уште 4 спота милион евра.Спотовите биле за презентација на Македонија надвор,само не ми е јасно зошто спотот се врти по сите телевизии домашни аа да треба да земат и тие некој денар.Во оваа држава се се плаќа и независните експерти и новинари и уметници и секакви други не е важно колку пари бараат важно е да се со нас.
Според мене требаше да се прикаже Маврово,Кожув,Пелистер,Шара,Охрид езеро плажи, џамии,манастири,Плаошник,Бигорски,Канео,Манастирот Осоговски,Галичник.Такви се туристичките спотови што сум ги гледал на Хрватска,Украина,Бугарија,Црна гора.
Така го замислувам јас спотот што треба да привлече туристи а овој ми изгледа спот само за инат Грција за тој пазар е неменет по се изгледа и секако за домашниот.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Секоја чест ако вреди спотот 200 илјади некој со тие пари прават филм.Ќе се направеле уште 4 спота милион евра.Спотовите биле за презентација на Македонија надвор,само не ми е јасно зошто спотот се врти по сите телевизии домашни аа да треба да земат и тие некој денар.Во оваа држава се се плаќа и независните експерти и новинари и уметници и секакви други не е важно колку пари бараат важно е да се со нас.
Според мене требаше да се прикаже Маврово,Кожув,Пелистер,Шара,Охрид езеро плажи, џамии,манастири,Плаошник,Бигорски,Канео,Манастирот Осоговски,Галичник.Такви се туристичките спотови што сум ги гледал на Хрватска,Украина,Бугарија,Црна гора.
Така го замислувам јас спотот што треба да привлече туристи а овој ми изгледа спот само за инат Грција за тој пазар е неменет по се изгледа и секако за домашниот.
Чекај тек три се во серија што ќе излезат сеа пред избориве

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
О ТИ...КОЈ СТРУЧЕН КОМЕНТАР...КЛИПОТ Е ЗА ШИРОКИ НАРОДНИ МАСИ!!!

ти/ние тие отаде се конзументите, критичарите, судиите, тие се целната публика...не кошмарите на Милчо
Ја стварно не знам како они ја сфаќаат рекламата...Али, по правило, реклама е комерцијален продукт, наменет за мас-медиуми.

Ова на Милчо е уметнички спот, ко за на Кански фестивал правен... И, аналогно, како реклама и промоција е НЕУСПЕШЕН.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Спотот е добар но со грешки кои воопшто не морало да се направат.

Инаку и самиот Милчо си потврди дека не измислил топла вода и дека финтата со книгата била милион пати веќе употребена значи не е оригинална.

Зашто никој не пробал да измисли нешто оригинално (пари имало) не ми е јасно :toe:.

Спотот повеќе го сметам за културна и историска а помалку за туристичка презентација.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Спотот повеќе го сметам за културна и историска а помалку за туристичка презентација.
Стави се у улога на извесен Џим од САД, кој никогаш не ги напуштил соединтетие држави, ниту пак слушнал за Македонија.
Како таков, просечен граѓанин на странска држава, што ти би сфатил и со што би се запознал, во историски и културен контекст, од спотот?
Која порака, јасно и недвосмислено, ти ја пренел истиот?

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Претходниот спот кој беше даван на СНН беше далеку подобар од овој, а дали знаете колку чинеше тој спот?
0 денари - нашите само им пратија снимки на СНН и тие го составија бесплатно бидејќи Македонија закупи тогаш простор за 400.000 евра (пари од Европските фондови, не од буџетот).
Јас мислам дека џабе е да им прикажуваме на странците тоа што се прикажува на спотот или пак со реклами да привлекуваме туристи.

Нас ни требаат инвестиции во инфраструктурата, патишта, аеродроми, нови автобуси, такси, стандарди кои се почитуваат насекаде и нормално тука можеме да додадеме некоја инвентивност во нашите туристички места како Преспа, Охрид, Скопје и тн, а вака кога некој еве се излаже и дојде во Македонија и види дека се заебал бидејќи све е крш, услуга никаква, а на крај може да заврши во затвор во некое спектакуларно апсење на власта или недај боже да биде убиен како што направија во 2001 со пакистанците, како сакаат овие од валда некој да им доаѓа, тоа не ми е јасно.

Спотов мислам дека е правен за домашна употреба, за дивеење на чувствата во оние силните патриоти на кои им чука срцето кога ќе слушнат песна за Македонија или реклама со Александар Македонски, а кога ќе има војна кога ќе треба пушка да фатат со ноџината на маса прелистуваат весник на некоја од плажите кај нашиот јужен сосед.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Стави се у улога на извесен Џим од САД, кој никогаш не ги напуштил соединтетие држави, ниту пак слушнал за Македонија.
Како таков, просечен граѓанин на странска држава, што ти би сфатил и со што би се запознал, во историски и културен контекст, од спотот?
Која порака, јасно и недвосмислено, ти ја пренел истиот?
Ада, јас веќе прашав колеги што мислат за спотот. Им се допадна но не паднаа во несвест и не ја сватија пораката. Ниту добија желба да ја посетат Македонија. Сепак ми требаат уште неколку мислења да можам да извлечам генерален заклучок.

Најголема замерка им беше дека не го асоцираат спотот само со Македонија туку можел ист таков да биде за Романија, Бугарија, Кипар итн. Не ја имаме ајфелова кула ама нешто сигурно може да се најде.

Инаку сите со кој разговарав (во таа бранша) рекоа дека е прескап.

Пс. Бар тој манекенот да не беше така тапо направен :toe:.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Главно рефлекторите веќе ги тргнаа на CNN,можеби кадар по кадар и целиот спот ќе го тргнат,па ќе го заменат со нов каде Премиерот нема да се појави како главен помошник на режија.:toe:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ада, јас веќе прашав колеги што мислат за спотот. Им се допадна но не паднаа во несвест и не ја сватија пораката. Ниту добија желба да ја посетат Македонија. Сепак ми требаат уште неколку мислења да можам да извлечам генерален заклучок.

Најголема замерка им беше дека не го асоцираат спотот само со Македонија туку можел ист таков да биде за Романија, Бугарија, Кипар итн. Не ја имаме ајфелова кула ама нешто сигурно може да се најде.

Инаку сите со кој разговарав (во таа бранша) рекоа дека е прескап.

Пс. Бар тој манекенот да не беше така тапо направен :toe:.
Она кое ти го рекле, беше истото кое ме загрижува.

Значи, не само што е прескап, туку не си ја врши ни целта.

Епа, на здравје уше една утка.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Не сум го анализирал спотот, ама е одличен, во една минута не може да има се. Со овој спот сака да каже дека Македонија е земја која има историја и убави природни богатства. Глеам си ги спомнал Бигорски и Канео. Па во она што јас го видов ги имаше и Бигорски и Канео. А ако успееш во една минута да ги прикажиш сите места кои ги имаш наброено, секоја чест. И уште едно ќе кажам, не вреди ниту една џамија да биде прикажана во спот за Македонија, ниту една нема толкаво значење.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Главно рефлекторите веќе ги тргнаа на CNN,можеби кадар по кадар и целиот спот ќе го тргнат,па ќе го заменат со нов каде Премиерот нема да се појави како главен помошник на режија.:toe:
Озбилно ги тргнале? :pos2:

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Многу ми се допадна спотот и ги поздравувам ваквите промоции на татковината.
Спотот е достапен на повеќе сајтови. Јас го имам на Skype на мојот mood.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Озбилно ги тргнале? :pos2:
Па сега јебига,дури и тие имаат малку вкус кога се спотови во прашање,сигурно не би оставиле Премиерот со цела свита да се појави во некоја секвенца алудирајќи како сме одлична бизнис дестинација само затоа што владата носи портокалови кравати.А Милчо ги беше оставил намерно рефлекторите за да експериментира нешто,или можеби сакал да му покаже на светот дека овде живеат само “филмаџии“,што не е далеку од вистината.:smir:

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Лично мене не ми се свѓа спотот...!!! СМРДИ и за никаде е...!!! ЖИВИ ГЛУПОСТИ...!!! :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom