Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Koристени се симболи и грчки артефакти од различни периоди на грчката историја, дури и грчката азбука . Така би бил некако преводот .
Токму така.
Погледенете и натаму што пишуваат: Клик

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
``eksperti``

od kamen da e za makedonija da e.

kritizeri c c c c c c..t.e. apaticni mudroseri ili moj sloboden prevod za takviti tivki ubijci na duhot..podlozni na meka i bezbolna asimilacija, koi svrusuvat na stranski produkcii od site vidovi.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Вистината боли :pos:
Единствено ми е несфатливо како можеле да ги заборават рефлекторите, од другото сум презадоволен, во една минута не може да ги опфати сите убавини на Македонија, не може ни во три-четири саати тоа.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Стави се у улога на извесен Џим од САД, кој никогаш не ги напуштил соединтетие држави, ниту пак слушнал за Македонија.
Како таков, просечен граѓанин на странска држава, што ти би сфатил и со што би се запознал, во историски и културен контекст, од спотот?
Која порака, јасно и недвосмислено, ти ја пренел истиот?
Ада првин прочитај малце за биографијата на Манчевски и после пишувај коментари.

Милчо Манчевски (http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%98%D0%B518 октомври 1959) година во Скопје - е македонски филмски режисер и сценарист.
Студира на Филозофскиот факултетhttp://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%84%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%82 во Скопје историја на уметноста и археологија. А потоа оди во УСА. :helou:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Леле се режисери и професионалци...сите грешки ги фативте браво...може да му кажеме на Груевски да отвори и македоски Холивуд во Бунарџик...штета е толку професионалци да останат без работа :tapp:

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
kritizeri c c c c c c..t.e. apaticni mudroseri ili moj sloboden prevod za takviti tivki ubijci na duhot..podlozni na meka i bezbolna asimilacija, koi svrusuvat na stranski produkcii od site vidovi.
Не можам да се сложам со тебе во случајов. Иако не сакав понатаму да коментирам, а особено не за “уметничката вредност“ на спотот, неколку работи морам да кажам.
Прво, која е таргет групата на спотов? Одбрана елита уметници (0,0005% од светската популација), или просечниот Џим Боб со пиво у рука пред телевизор? М?
Второ, спотов иде на ЦНН, мислите дека у Грузија немаат ЦНН и нема да го забележат плагијатот? Или десетиците илијадници странци кои ја посетиле Грузија? Или милионите кои ги знаат Ерисиони и ја виделе “Грузиска Легенда“ кои ги споредуваат со “Риверденс“?
Трето, спотов е финансиран од БУЏЕТОТ на Македонија, така? Е, јас како редовен плаќач на сите даноци и давачки кон државава се сметам себе си за клиент на ММ во случајов и имам право да кажам дека нешто ми се допаѓа, или не во спотот. Ме боли кур ако ММ освоил оскар, или го фатил Господ за муда. За МОИ ПАРИ, ЈАС го задржувам правото да кажам дека спотот е плагијаторко срање! Јасно?
Четврто, ако ММ има неостварени амбиции на уметник нека си најде приватни продуценти и нека мастурбира на плоштад, ако мисли дека тоа е уметност! Промотивен спот значи рекламирање, понуда на производ на пазар. А на пазарот има воспоставени правила во односите меѓу изведувачот (ММ) и финансиерот (Македонија)! Ако рекламираш супермаркет сигурно нема да снимиш спот со некаков старец у кожуф пред влезот како витла буздоган накај тебе! Извинете, ама јас очекував ММ да ја претстави Македонија како Прилепчанецот у вицот кога извадил патлиџан у возот.
- Шо е тоа бе?
- Рибизла ебате! Од Македонија!
И петто, ма шо му ебем матер бе?! Хајт!

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Turskite videa se daleku podobri od naseto, ima Egzotika, Mistika,Ubavina, Kultura, Tradicija,Privlecnost...prezentirana na unikaten, ne plagijatorski nacin..
Чекај бе брат шо е проблемов? Да не беше ти во конкуренција со Милчо и тебе дан не те одбраја за да снимаш спотот? Ај кој е за фалење нека го фали спотот кој е за критика нека си кажи еднаш и толку вака многу невкусно е од нас, неаме друга работа само јајме ла*на, македонска работа...:toe:

McQ

McQ
Член од
15 мај 2008
Мислења
208
Поени од реакции
28
ubav ubav
me bendisue!
ne sekojdneven....
mozda i za toa ima tolku reakcii

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Чекај бе брат шо е проблемов? Да не беше ти во конкуренција со Милчо и тебе дан не те одбраја за да снимаш спотот? Ај кој е за фалење нека го фали спотот кој е за критика нека си кажи еднаш и толку вака многу невкусно е од нас, неаме друга работа само јајме ла*на, македонска работа...:toe:
Eve ke ti kazam zosto mnozinstvoto tuka "jadat lajna"
Zatoa sto spotot nema da ima nikakov, ama bas nikakov efekt kaj prosecniot Evropeec, ili amerikanec, i nema da go zaintrigira da ja poseti Makedonija.
Kolku i da kazuvame deka bil umetnicki, ili profesionalen, ednostavno spotot ne si ja zavrsi rabotata, odnosno nema da sluzi za namenata za koja e napraven.
Tuka lugjeto ne "jadat lajna" zatoa sto ne ja sakaat Makedonija, ili imaat nesto protiv MM, tuku BAS ZATOA STO JA SAKAAT MAKEDONIJA,i zatoa sto sakaat koga veke dale pari od budzetot da vidat efekti kaj obicniot amerikanec i evropeec, a ne spotot da mu go nadopolni bookot i portfolioto na MM kako artist/umetnik, i toa da ostane edinstvenata namena na spotot.

Vo Turskite spotovi vidov, pejsazi,plazi, morinja, prekrasni planini, nedopreni ubavini, anticki gradovi, turski dzamii, crkvi, prirodni rariteti...koi navistina izgledaa privlecno da razmislam da ja posetam Turcija.

Vo Makedonskiot spot vidov: Igraorci i baba koja e pred umiranje oblecena vo crno, 3 kukji vo Veles(so reflektori),Pustelija na koja "nekojsi" anticki heroj(koj by the way nepostoi i e simbolicki) pie voda,i strasen ovcar so buzdovan.
Vidov selski momi koi go beleat platnoto vo Praspa namesto na Biljanini izvori vo Ohrid.Vidov 3-4 skulpturi, zlatna maska , devojce so semki od lubenica po liceto, i edna selska baba kako se cereka(smee). Domat i lubenica.I za kraj edna manekenka....

Sto od toa bi go zaintrigiralo potencijalniot turist da potrosi barem 500 evra da dojde vo Makedonija?
Igraorcite?Babata? Antickiot Maneken? Ovcarot? Domatite ili Lubenicata so babata????Mozebi Manekenkata?

Prosvetli me...:toe:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
:tapp::tapp::tapp:

Цел живот да се јадело гомн*....епа досадни сте ама сериозно....
Коа се иде на Евровизија се јаде бурек не ви се свига
Коа се прака девојка за Мис Свет се јаде бурек не ви се свига
Коа ке излезе некоја нова песна се јаде бурек не ви се свига
Ке се направи нешто пак се јаде бурек и пак не ви се свига

Па незнаев дека живеам во земја во која лугето се од типот..Пред пладне се мразам самиот себе си, а после пладне цел свет....

И уште еднаш ке кажам досадно сте со коментариве...ајт или земете иселете се па јадете бурек или направете вие нешто па да да се гордееме со вас....сега за сега јас им симнувам капа на сите оние кои се обидуваат на одреден начин да ја презентираат Македонијава.

Спотот е одличен

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ада првин прочитај малце за биографијата на Манчевски и после пишувај коментари.

Милчо Манчевски (18 октомври 1959) година во Скопје - е македонски филмски режисер и сценарист.
Студира на Филозофскиот факултет во Скопје историја на уметноста и археологија. А потоа оди во УСА. :helou:
:pos: :pos:

Абе друже, каква врска има мојот коментар со ова што го напиша?

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
:tapp::tapp::tapp:

Цел живот да се јадело гомн*....епа досадни сте ама сериозно....
Коа се иде на Евровизија се јаде бурек не ви се свига
Коа се прака девојка за Мис Свет се јаде бурек не ви се свига
Коа ке излезе некоја нова песна се јаде бурек не ви се свига
Ке се направи нешто пак се јаде бурек и пак не ви се свига

Па незнаев дека живеам во земја во која лугето се од типот..Пред пладне се мразам самиот себе си, а после пладне цел свет....

И уште еднаш ке кажам досадно сте со коментариве...ајт или земете иселете се па јадете бурек или направете вие нешто па да да се гордееме со вас....сега за сега јас им симнувам капа на сите оние кои се обидуваат на одреден начин да ја презентираат Македонијава.

Спотот е одличен

Za 190 000 evra i JAS ke se obidev da bidam najgolem patriot i da ja promoviram Makedonija na odreden nacin.
Patriot za pari???? Odi setaj...cist(a mnogu poverojatno MATEN) biznis!

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
За сите оние што претпладне се мразат себе си, а попладне го мразат Милчо и за сите оние што претпладне го мразат Милчо а попладне се мразат себе си да ви кажам дека спотов е супер затоа што е за Македонија. Ме разбирате ли вие критизери? Спотов е супер затоа што нашата мила Македонија оди на СиЕнЕн, а вие можете и аргати да си фатите и пена на уста да фатите и колку сакате да плукате и да се по.ерете ако сакате и да не дојдат туристи барем луѓево се обидуваат со нешто и некако да привлечат внимание и туристи, а вие со вашите фрустрации само млатите празна слама, а верувам дека никој од вас не испратил барем линк од веб страната што ја промовира Македонија заедно со спотот до некој свој пријател уште повеќе до некој странски пријател. Да ама плукањето и синдромот на самопонижување ви е побрз во устата отколку делата ваши.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Го гледав спотот и од Грузија.
Ефектите кај нас се далеку подобри.
Нивниот спот е речиси пет минути и во него немаат ништо прикажано.
Нашиот спот е одличен, освен тринаесеттата секунда.
Има патриотизам, ама прикажани се убавини, природни богатства, гостопримливост.

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
За сите оние што претпладне се мразат себе си, а попладне го мразат Милчо и за сите оние што претпладне го мразат Милчо а попладне се мразат себе си да ви кажам дека спотов е супер затоа што е за Македонија. Ме разбирате ли вие критизери? Спотов е супер затоа што нашата мила Македонија оди на СиЕнЕн, а вие можете и аргати да си фатите и пена на уста да фатите и колку сакате да плукате и да се по.ерете ако сакате и да не дојдат туристи барем луѓево се обидуваат со нешто и некако да привлечат внимание и туристи, а вие со вашите фрустрации само млатите празна слама, а верувам дека никој од вас не испратил барем линк од веб страната што ја промовира Македонија заедно со спотот до некој свој пријател уште повеќе до некој странски пријател. Да ама плукањето и синдромот на самопонижување ви е побрз во устата отколку делата ваши.
I lani odese spot za Makedonija na CNN, i ne kostase 190 000 evra!!!!
Ako ne si go gledal, pogledni go, i sporedi gi dvata

http://au.youtube.com/watch?v=qv4i_T2-fpU

pa potoa napagjaj lugje...

Kajgana Shop

На врв Bottom