Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Па сега јебига,дури и тие имаат малку вкус кога се спотови во прашање,сигурно не би оставиле Премиерот со цела свита да се појави во некоја секвенца алудирајќи како сме одлична бизнис дестинација само затоа што владата носи портокалови кравати.А Милчо ги беше оставил намерно рефлекторите за да експериментира нешто,или можеби сакал да му покаже на светот дека овде живеат само “филмаџии“,што не е далеку од вистината.:smir:
а мене вчера ми беше многу смешно кога Манчевски за А1 кажува дека намерно го оставил тоа дека било некој склоп помеѓу сегашноста и минатото и незнам колку глупо незнаеше да го објасни значи.

Што му требаше бре бизниси да прави со Груевски. Сеа со спотов личи на искористено парче тоалетна хартија.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Главно рефлекторите веќе ги тргнаа на CNN,можеби кадар по кадар и целиот спот ќе го тргнат,па ќе го заменат со нов каде Премиерот нема да се појави како главен помошник на режија.:toe:
Не се само рефлекторите, требало и островот од позадина да го тргнат каде што е Билјана платно белеше. Се гледа дека е на Преспанско, а не на Охридско езеро:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не се само рефлекторите, требало и островот од позадина да го тргнат каде што е Билјана платно белеше. Се гледа дека е на Преспанско, а не на Охридско езеро:toe:
Да бидам искреен таа сцена со белењето платно најмногу ми се допадна во целиов спот,без разлика дали е направена на Охридско или Преспанско езеро,Можеби на Преспанско изгледа и поубаво одколку на Охридско,ама онака аматерски грешки како рефлекторите па црномурестиот Александар кој спие како “нашмркан“ или секундарните кадри на старо писмо кој се менуваат со светлосна брзина,просто не можам да сфатам како може да му се допаднат некому,кога дури и ние кој живееме овде не можеме да ги разбереме,а па камо ли некој во САД или било каде во светот,кој помислил да ја посети Македонија.А како “капак“ на се,кога ќе му се испречи “зашеметениот“ Крал Марко со боздоганот,има свеста да му се земе и нема ни да го догледа спотот.Тоа е така од некадарноста на луѓето кој одлучуваат што е убаво а што не,и кој се во близина на владата која го финансираше овој спот.Исправна реакција би била Гвујо сите да ги прати дома на до-едукација,и онака имаме прекубројна администрација окулу него.:toe:

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
ММ за ДНЕВНИК Спотот на Грузија првпат го видов сега, откако вие ми го посочивте.
Грузиското видео можам само да претпоставувам каде го има гледано, оти на истото место и јас го гледав уште во 2003. Инаку тука во Скопје го гледав. Видеото е дел од мултимедијално ЦеДе на Грузискиот Ансамбл - Ерисиони.
ММ за ДНЕВНИК-Приказната за деца што преку книга или тродимензионална сликовница влегуваат во свет на чуда е еден архетип што во литературата, во филмот и во усната традиција е виден милион пати, на пример во „Алиса во земјата на чудата“, во „Принцеза невеста“, итн.
Случајно и “The Princess Bride“ и “Alice in wonderland“ ги имам гледано, то ест читано и гледано во вториот случај, па не забележав никаква сличност меѓу нив и “Шатилис Асуло“ на Ерисиони. Особено што Принцезата невеста го гледав сега скоро, по не знам кој пат на дивиди. Точно, во филмот дедото му чита од книга, но пазете, ОД КНИГА, а не од тродимензионална сликовница на внукот и ликовите не излегуваат од сликовницата. Во Алиса пак нема ништо заедничко, бидејќи таа преминува во чудесниот свет откако ќе падне во зајачка дупка. Ах да, има и читање книга, ама тоа го прави сестра и на Алиса, а на Алиса и е досадно па шета ваму-таму и пропаѓа во дупката. Но да не должам еве ви инсерти од наведените филмови, па вие самите проценете дали е вистина што тврди ММ.
Принцезата невеста: Алиса: И за крај воопшто не ми треба некаква себепромоција, мислам дека доволно и достојно сум се промовирал себе си, а и мојата земја пред светов, па не ми требаат сега некакви 5 минути слава. А тоа што ММ толку нервозно изреагира нa моите тврдења за плагијат... епааа, да не погодив некое нервче? И кога сме веќе тука, ај да видиме како Миријам Вебстер го дефинира плагијаторството:
1. Да се украде или погрешно да се претстави (идеја, или зборови на друг) како свои,
2. Да се употреби дело на друг без да се наведе изворот,
3. Да се изврши литературна кражба и
4. Да се претстави како нова и оригинална идеја, или производ кој(а) е копија на веќе постоечки извор!
“ Со други зборови, плагијатот е акт на ИЗМАМА.
Во својата паника ММ сега признава дека “позајмил“ туѓа идеја, ама пазете, се правда во стилот “епа и другите го прават тоа“! Бедно и долно! Јадно и мизерно.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.652
Ако не се лажам, тродимензионална сликовница имаше и при преставувањето на учесниците на Евровизија 2008, зашто тоа никој не го спомнува.

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Малку оф топик..пошо видов неколку поста околу цената..
А инаку колку чини еден спот..пример за песна?...?

Грузиското видео можам само да претпоставувам каде го има гледано, оти на истото место и јас го гледав уште во 2003. Инаку тука во Скопје го гледав. Видеото е дел од мултимедијално ЦеДе на Грузискиот Ансамбл - Ерисиони.
Случајно и “The Princess Bride“ и “Alice in wonderland“ ги имам гледано, то ест читано и гледано во вториот случај, па не забележав никаква сличност меѓу нив и “Шатилис Асуло“ на Ерисиони. Особено што Принцезата невеста го гледав сега скоро, по не знам кој пат на дивиди. Точно, во филмот дедото му чита од книга, но пазете, ОД КНИГА, а не од тродимензионална сликовница на внукот и ликовите не излегуваат од сликовницата. Во Алиса пак нема ништо заедничко, бидејќи таа преминува во чудесниот свет откако ќе падне во зајачка дупка. Ах да, има и читање книга, ама тоа го прави сестра и на Алиса, а на Алиса и е досадно па шета ваму-таму и пропаѓа во дупката. Но да не должам еве ви инсерти од наведените филмови, па вие самите проценете дали е вистина што тврди ММ.
Принцезата невеста: Алиса: И за крај воопшто не ми треба некаква себепромоција, мислам дека доволно и достојно сум се промовирал себе си, а и мојата земја пред светов, па не ми требаат сега некакви 5 минути слава. А тоа што ММ толку нервозно изреагира нa моите тврдења за плагијат... епааа, да не погодив некое нервче? И кога сме веќе тука, ај да видиме како Миријам Вебстер го дефинира плагијаторството:
1. Да се украде или погрешно да се претстави (идеја, или зборови на друг) како свои,
2. Да се употреби дело на друг без да се наведе изворот,
3. Да се изврши литературна кражба и
4. Да се претстави како нова и оригинална идеја, или производ кој(а) е копија на веќе постоечки извор!
“ Со други зборови, плагијатот е акт на ИЗМАМА.
Во својата паника ММ сега признава дека “позајмил“ туѓа идеја, ама пазете, се правда во стилот “епа и другите го прават тоа“! Бедно и долно! Јадно и мизерно.
Новинари....Рекетари :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
.......τα Χριστούγέννα αρχίζοντας από το CNN και έχει ως στόχο την παρουσίαση της ΠΓΔΜ παγκοσμίως.
Στο διαφημιστικό βίντεο γίνεται εκτεταμένη χρήση ελληνικών καλλιτεχνημάτων και συμβόλων από διάφορες εποχές, ακόμη και της ελληνικής αλφαβήτου.:pos2::pos2:

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
.......τα Χριστούγέννα αρχίζοντας από το CNN και έχει ως στόχο την παρουσίαση της ΠΓΔΜ παγκοσμίως.
Στο διαφημιστικό βίντεο γίνεται εκτεταμένη χρήση ελληνικών καλλιτεχνημάτων και συμβόλων από διάφορες εποχές, ακόμη και της ελληνικής αλφαβήτου.:pos2::pos2:
Prevedi de, ne sme site Grci tuka na forumov...:nenene:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.652
In promotional video made extensive use of symbols and Greek artefacts from different eras, even the Greek alphabet​

Преку Google Translate.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.700
Koристени се симболи и грчки артефакти од различни периоди на грчката историја, дури и грчката азбука . Така би бил некако преводот .

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Google Transлate е закон :)
Christmas starting from CNN and aims to show the world FYROM.
In promotional video made extensive use of symbols and Greek artefacts from different eras, even the Greek alphabet.
Абе треба да се радуваме на вакви работи, а не само да критикуваме. Гледајте само како се јадат Грците.

А кој работи, тој и греши (Рече петелот и слезе од патката :smir:)

Kajgana Shop

На врв Bottom