Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Ако сакаш обичен спот, еве Јован Јованов почна да режира, него да би го ангажирале од влада, ќе направи нешто верувам по твој вкус.
Ахх - не си ме разбрал или не сакаш да ме разбереш. Не зборам јас за обичните спотови на други режисери. Зборам за „Пуасоновата крива со големо стеснување од десно“ на успехот на Манчевски. Со „Пред дождот“ се вивна во небото на квалитетни уметнички режисери, а после со „Прашина“, „Сенки“ а и со спотов - од преголемо напрегање да направи уматност - резултатите се осредни - кон незадоволителни. Македонците се надеваа дека или „Прашина“ или „Сенки“ пак ќе биде номиниран за Оскар. Дури и пари за промоции се истурија. И дали беа тие два филма номинирани за Оскар? НЕ! Затоа што не пијат нафта во филската академија на САД. Точно е - комунизмот умре, ама умре и слепата глорификација на “супер“ - безгрешни луѓе. Во случајов со Манчевски за жал не само што се покажа дека не е безгрешен туку и дека во недостаток на идеи (а достаток на големи пари) ќе си позајми идеја од друг - со надеж дека ние во Македонија нафта пиеме и весла цицаме.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Браво бе ДамеМак, ко ја да сум го пишувал коментарот, право у месо!!

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Спотов искрено да ви кажам ич не ми се допадна еве зошто
1. Подкраднато дело
2.Не се споменати историски важни градови како Битола, Пелистер, Големо и мало езеро, Хераклеа итн итн и истото со Биљанините извори.
3.Можеше да се прикаже малце и современа Македонија а не само историски личности и духовни објекти.
4.Не се опфатени другите етнички заедници и сите култури како и духовните објекти на етнички заедници како што е на пример Зелената Џамија.....
5.Многу грешки кои иако сака да ги прикрие Милчо, Првото прикажување на Александар каде што го имаат заборавено горниот дел во боја и рефлекторите кои многу добро можат да се видат.

Милчо и да сака и да не сака да ги прифати ова се наши мислења и секој си има право на свое мислење и како второ сакам да кажам дека сум голем почитувач на делата кои ги направи Манчевски но ова видео не ми остави некој голем впечаток.:helou:

И не знам што мислеше дека ке остани сето ова без критика. Македонија без критика ја оставивме во Југославија сега секој си има право колку сака да критикува и да си кажува мислења.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Имам впечаток као да е склепано ептен набрзина, затоа се појавиле такви аматерски грешки. Ама па Милчо не очекуваше вакви реакции од цел народ. Треба да биде муж, да ги признае грешките и да го поправи спотот!!

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Еден од видеата од серијалот incredible india кој е со иста намена како македонскиот Македонија засекогаш.
http://video.google.com/videoplay?docid=-1867709999606483412

Пак ќе кажам сакате само да какате на се што е македонско, следуваат нови спотови во кои подетално ќе се прикажат работите.

Македонско е, убаво е, допира до сите...

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Еве ги спотовите со кои Турција се промовираше на CNN,BBC како и во повеќе земји и вака нешто беше мојата замисла современото,историското туристичките локации и преплетеноста на христијанството и исламот сето тоа собрано во едно прекрасно видео

Не сакам да ја споредувам со Турција само сакам да напоменам уште еднаш дека не беа опфатени сите аспекти од Република Македонија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не е убаво,предизвикува одбојност и не е наменето за Македонската јавност,туку за останатиот свет ебаго,треба веднаш да се смени со нешто малку поинвентивно,не сме сите како Итар Пејо кој го јадел сапунот само затоа што дал пари.:toe:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Videoto e top bez ekspertsko kriticni komentari
Da si kriticar na nekoja rabota treba da imas ogromni poznavanja vo taa rabota,odnosno da dokazes zosto mislish deka necini ili pak da se pokazes so delo....toa vo slucajot go nema od vasa strana...ok e so zableskite ili so predlozite...ama preteravte vo sekoj slucaj ...pa na forumof ima poznavaci na filmovi umetnosti.....ili laici (ocenete sami) nego hollywood sto gi ima (predlagam kamenjata na stobi da se smenat u Stobiwood) pa sto da ne,pokraj ovolku filmsko umetnicko,kriticizni dusicki u stilu kozata na komsijata da umre...mozda ke staneme posle boolywood i nie nekoja produkcija od koja ke ispagaat perfektni,umetnicki dela....
Milco e edna od vrednostite vo MK serete na nego ,SRAMOTA, koj ke go napravese spotot???? Spored vas trebalo site gradovi da gi ima i planini ok 10 min klip nema nikoj koj da go gleda...ne trebalo so krale marko trebalo so toni zen,jovan i dve picki mozda,ne trebalo baba tebalo suzana gavazova , e ondah na kraj sloganot...HipHop erotika MACEDONIA...Plagijat....se site filmovi sto ja imat knigata i rabotite sto izleguvaat od nejze (ima mnogu filmovi takvi) ... a da na kraj covekot kaza

Спотов добива исклучителни пофалби од цел свет, ама кај нас луѓето бараат мани дури и кога ги нема. Ова е одличен пример како негативно се занимаваме со самите себе. Лошото не' интересира и просто го бараме и го предизвикуваме. Очекував бурни и злобни реакции, ама ги очекував од грчки националисти, а не и од нашинци - вели Манчевски.

I posle begale vrednostite od drzavata ne be ...zaso?..Istiot muabet vleva vo mnogu drugi muabeti i za ime i za nacija i za se ...MAKEDONSKA NEIZLECIVA BOLEST !!!!

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Turskite videa se daleku podobri od naseto, ima Egzotika, Mistika,Ubavina, Kultura, Tradicija,Privlecnost...prezentirana na unikaten, ne plagijatorski nacin..

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Da si kriticar na nekoja rabota treba da imas ogromni poznavanja vo taa rabota,odnosno da dokazes zosto mislish deka necini ili pak da se pokazes so delo.... ...MAKEDONSKA NEIZLECIVA BOLEST !!!!
како не бре...видеото е за публиката за обичниот човек...обичниот човек треба да каже што мисли...и еве кажува

клипот е запек

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
како не бре...видеото е за публиката за обичниот човек...обичниот човек треба да каже што мисли...и еве кажува

клипот е запек
Neznam zasto go secis mojot del od muabetot,napravete vie ,dadete predlozi,pustete go sami na net...pokazi deka ti si originalen imas podobar klip ....Ondah vrati se i seri po milco deka e zapek ili neznam sto.......pa nie ke ti veruvame .....
I avtarot bode oci da znaes ....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Videoto e top bez ekspertsko kriticni komentari
Da si kriticar na nekoja rabota treba da imas ogromni poznavanja vo taa rabota,odnosno da dokazes zosto mislish deka necini ili pak da se pokazes so delo....toa vo slucajot go nema od vasa strana...ok e so zableskite ili so predlozite...ama preteravte vo sekoj slucaj ...pa na forumof ima poznavaci na filmovi umetnosti.....ili laici (ocenete sami) nego hollywood sto gi ima (predlagam kamenjata na stobi da se smenat u Stobiwood) pa sto da ne,pokraj ovolku filmsko umetnicko,kriticizni dusicki u stilu kozata na komsijata da umre...mozda ke staneme posle boolywood i nie nekoja produkcija od koja ke ispagaat perfektni,umetnicki dela....
Milco e edna od vrednostite vo MK serete na nego ,SRAMOTA, koj ke go napravese spotot???? Spored vas trebalo site gradovi da gi ima i planini ok 10 min klip nema nikoj koj da go gleda...ne trebalo so krale marko trebalo so toni zen,jovan i dve picki mozda,ne trebalo baba tebalo suzana gavazova , e ondah na kraj sloganot...HipHop erotika MACEDONIA...Plagijat....se site filmovi sto ja imat knigata i rabotite sto izleguvaat od nejze (ima mnogu filmovi takvi) ... a da na kraj covekot kaza

Спотов добива исклучителни пофалби од цел свет, ама кај нас луѓето бараат мани дури и кога ги нема. Ова е одличен пример како негативно се занимаваме со самите себе. Лошото не' интересира и просто го бараме и го предизвикуваме. Очекував бурни и злобни реакции, ама ги очекував од грчки националисти, а не и од нашинци - вели Манчевски.

I posle begale vrednostite od drzavata ne be ...zaso?..Istiot muabet vleva vo mnogu drugi muabeti i za ime i za nacija i za se ...MAKEDONSKA NEIZLECIVA BOLEST !!!!

Абе видео спотчево го правевме за филмските критичари или за светската јавност,или во типот на Мао,било што-само тој со петокраката да е во спотот па ќе биде убаво,кој ги јебе сите оние на кој спотот им е наменет.Или треба “Крал Марко“ со боздоганот да те “фрсне“ за да се освестиш?Баш Грчките националисти би рекле дека спотчето е убаво за никој да не посака ни да си припомне за оваа Македонија.:toe:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Да му ги оценувате режисерските способности и уметничката вредност на Милчо...епа, не можете.
Само сељак и тоа крајно арогантен, може да претпостави дека може да му суди на квалитетот на Милчо.
Станете режисери, снимете нешо, па бујрум, бидете и критичари.

Ама, за спотот како реклама кој треба да не промовира...Е тука Милчо ја заебал.
Спотот НЕ требаше да биде само уметничко дело. Спотот требаше да биде, пред се, реклама.

Што од спотот ќе разбере еден Ханс, кој пие пиво пред ТВ и не знае кај е и што е Македонија?
Како него спотот ќе го привлече кон Мк?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Neznam zasto go secis mojot del od muabetot,napravete vie ,dadete predlozi,pustete go sami na net...pokazi deka ti si originalen imas podobar klip ....Ondah vrati se i seri po milco deka e zapek ili neznam sto.......pa nie ke ti veruvame .....
I avtarot bode oci da znaes ....
сечам како црна арапина бре...предлози се дадени, предлози има во комшии..колата под гз и ке видиш се што треба

кој ке го направел за 200 евра..СИТЕ за и тоа за 50

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
сечам како црна арапина бре...предлози се дадени, предлози има во комшии..колата под гз и ке видиш се што треба

кој ке го направел за 200 евра..СИТЕ за и тоа за 50
Bas taka ....Drug ke prai jas ke seram vrz toa nemajki aber od taa rabota ...
Toa mnogu go postujem i mene koa ke me prasat zaso ne ti se svidza ja Izletuem so strucen komentar ima i drugi ke go napraat..koi se tie ..aber nemam imam slusnato samo......RESPEKT...za strucnjacite od takov tip....Pravete be ljudze napravete nesto....ne samo kritiki turska imala poubav klip....vo turska mozda ima poveke kako milcho....Pa ke kazam da dadete strucna kritika za nekoe delo terba da imate dlaboki poznavanja ili da se zanimavate so takov vid na rabota da za komentarot vi bide na mesto.....
Kako ide muabetov nema obicni ljudze u mk sve nekoi reziseri(ama kratko trajno-nedelno) koa ke ima nesto pointersno odma se prefrlame u drugi kategorii na eksperti.....hmm....

Kajgana Shop

На врв Bottom