Fabullous_178
Psychonautics:.
- Член од
- 21 февруари 2007
- Мислења
- 2.987
- Поени од реакции
- 190
Седам тука,со нозите ставени на фиоката,тастатурата во скут и чекам да излезе од мене.Чекам нешто да испадне,нешто као у Allien,од стомакот,и да ја изеде целата околина,ама за разлика од филмот,она што ке излезе можеби нема да ме убие мене.Глупа споредба.Али добро,тоа и е единственото што може да го дадам во моментов.Али темава е Прозни Искри,а не Лични Дневници,значи треба да пишувам приказна.Нешто,што му се случувало на Некој.Или пак можеби за ништо.Не знам,порано некако не ми беше галје шо пишуев.Само го пишуев и излегуваше од мене.Го пуштав без никаков страв и срам.Знаев што ке биде.Тажно ебано црно чудовиште,со носот надоле,крвави очи и лоши помисли.Изградено од депресија,неговата мајка,која го направила такво,за подоцна да почне да беснее длабоко во мене.Мораше да се храни.Од секоја моја емоција,која ке излезеше на моменти,го земаше најдоброто,а за мене оставаше само остатоци,кои не беа доволни ни да ги замаскираат раните кои ги правеше со неговото беснеење низ моето тело.Одвратно.Не знам како излезе,не знам воопшто...само знам дека го нема.А ова сега?
Чудно е.Смешно е.Не знам шо е.Не знам дали е корисно за мене,дали е чудовиште,дали е ангел,дали сум тоа навистина јас...Глупости.Барам само метафори за да објаснам душевна состојба.И скоро секогаш се губам бранот од нив,кој надоага секогаш кога ке ги повикам за да ми помогнат да извадам нешто од мене.И место помош,добивам море од нив,во кое најнормално неможам да се снајдам бидејки не знам да пливам.Затоа,одбирам само неколку и ги употребувам.И на крај,гледам дека не се оние вистинските,туку само рандом зборови,кои биле најсветликави и ми го привлекле вниманието.И секогаш,наместо зборовите да ги прилагодувам на моето расположение,се случува обратното.Јас морам да се прилагодам на зборовите.Ебати глуп.А зошто го правам тоа?Не знам.Немам поима.Навика веројатно.Навика која останала од времето кога бев премногу слаб да влијаам на било што,кога неможев воопшто да се замешам во текот на настаните и само легнував на нивниот грб,послан со бодликава жица,и оставав да ме носи.Иако болеше.
Ама доста од тоа сега.Работите се поинакви во оваа сегашност.Кругот се заврте околу својата траекторија.Ништо од тогаш не постои.Се се повлече заедно со она црно чудовиште кое со одвратни извици,борејки се со сите сили да опстане,пропадна во реката на Заборавените Секавања,повлекувајки ги со него и сите корени кои претходно ги пуштило.
Мир.
Раните оздравеа.
Светлината се врати.
Чувствувам топлина во мене,само што пишувам за ова.
Остана само таа глупа навика:Да се прилагодувам на зборовите кои ги користам,која настанала веројатно од непостоењето на волја за нивна селекција и прераспоредување.
Но нејсе...таа навика си оди.
Сега...со овој текст,се губи засекогаш.
Transformation Complete.
Чудно е.Смешно е.Не знам шо е.Не знам дали е корисно за мене,дали е чудовиште,дали е ангел,дали сум тоа навистина јас...Глупости.Барам само метафори за да објаснам душевна состојба.И скоро секогаш се губам бранот од нив,кој надоага секогаш кога ке ги повикам за да ми помогнат да извадам нешто од мене.И место помош,добивам море од нив,во кое најнормално неможам да се снајдам бидејки не знам да пливам.Затоа,одбирам само неколку и ги употребувам.И на крај,гледам дека не се оние вистинските,туку само рандом зборови,кои биле најсветликави и ми го привлекле вниманието.И секогаш,наместо зборовите да ги прилагодувам на моето расположение,се случува обратното.Јас морам да се прилагодам на зборовите.Ебати глуп.А зошто го правам тоа?Не знам.Немам поима.Навика веројатно.Навика која останала од времето кога бев премногу слаб да влијаам на било што,кога неможев воопшто да се замешам во текот на настаните и само легнував на нивниот грб,послан со бодликава жица,и оставав да ме носи.Иако болеше.
Ама доста од тоа сега.Работите се поинакви во оваа сегашност.Кругот се заврте околу својата траекторија.Ништо од тогаш не постои.Се се повлече заедно со она црно чудовиште кое со одвратни извици,борејки се со сите сили да опстане,пропадна во реката на Заборавените Секавања,повлекувајки ги со него и сите корени кои претходно ги пуштило.
Мир.
Раните оздравеа.
Светлината се врати.
Чувствувам топлина во мене,само што пишувам за ова.
Остана само таа глупа навика:Да се прилагодувам на зборовите кои ги користам,која настанала веројатно од непостоењето на волја за нивна селекција и прераспоредување.
Но нејсе...таа навика си оди.
Сега...со овој текст,се губи засекогаш.
Transformation Complete.