doti4nata
Drama Queen
- Член од
- 25 септември 2005
- Мислења
- 3.390
- Поени од реакции
- 35
- Како успеваш?! Јас се трудам да го дадам најдоброто од себе, да те задоволам, да те усреќам. Сега кога ми е најпотребно да ме сакаш, да го видам твојот сјај, и да сфатам дека без тебе не можам ти расипуваш се! Не можам да те препознаам, уште полошо е што немам сила да те поднесам! Ќе престанеш ли наскоро... те молам престани! Имам потреба од тебе, од нашата блискост, а ти ме бркаш, ме туркаш се подалеку со секој грд збор. Не е моја вината што гледам туѓи очи, што љубам туѓи слатки зборови кога ти си пелин за мојата душа. „Прости ми.„, кога ќе го кажеш сто пати, го губи значењето... -
Си зборуваше со ѕидот... немаше храброст да и го каже сето тоа што ја раскинуваше нејзината изгубена душа. Сакаше да престане, зборовите беа изневерување и сакаше да престане да зборува, да престане да пишува. Кавгата и ја уништи и последната капка одлучност, па само отвори една од многуте песни за неа и ја читаше со блед израз на лицето. Како ќе заврши сево ова?
А писателката сеуште ја убиваше со секој свој стих. Полека и го корнеше срцето со секој стих наменет токму за неа.
Си зборуваше со ѕидот... немаше храброст да и го каже сето тоа што ја раскинуваше нејзината изгубена душа. Сакаше да престане, зборовите беа изневерување и сакаше да престане да зборува, да престане да пишува. Кавгата и ја уништи и последната капка одлучност, па само отвори една од многуте песни за неа и ја читаше со блед израз на лицето. Како ќе заврши сево ова?
А писателката сеуште ја убиваше со секој свој стих. Полека и го корнеше срцето со секој стих наменет токму за неа.