Sekoja vrska zapocnuva so najubavite zborovi na svetot, duri ne se podarat i simnat site zvezdi koi se na neboto. Togas za da go dobies klucot od vratata na posakuvanoto srce, podaruvas se tvoe, posakuvas najmili zelbi, miluvas na najnezen nacin, ljubis mehanicki so celoto srce... Togas se e sovrseno, togas se e najubavo.. No podocna seto toa stanuva izbledeno , site simnati zvezdii se gubat vo nepovrat, site onie neznosti gi ostavame vo zaborav... Togas onaa ogromna ljubov, onaa posvetnost- nseto toa stanuva ednostavno samo navika! Navika so koja mozeme da ziveeme i podolgo, navika koja nesvesno ja narekuvame- LJUBOV. Seto toa e samo izbledeno sekavanje od onaa *vistinskata* ljubov na pocetokot, koja ja cuvstvuvame so cela neznost, so polna doverba, cuvstvo na elan i najmnogu naklonost i pocit.
... Sega stojam na rabot na edna neizvesnost, sama, osamena... Probuvam da razberam so li napravi od mene. Novata strana vo zivotov, ja posvetiv samo na tebe i ljubovta sto ja cuvstvuvav za tebe. Se sto sakav, posvetuvav, imav, ljubev, gledav, podaruvav... Zrtvuvav, posakuvav najdobro- se zaradi tebe! Se se vrtese okolu tebe i se okolu tebe. Nokva molam da mi prostis sto te zasakav, podaruvase, vnesuvase napor, samo za nas i nasata ljubov. A jas , jas nemav nisto da ti dadam osven edno osameno srce, koe bese preplaseno ko srna. I poslednoto nesto sto go imav ti go dadov. No vo tebe, vidov imase samo ladnokrvnost i laga. Toa se gledase duri i vo tvoite oci... PROSTI MI... Prosti mi sto ljubam so celoto srce, Mozebi jas samo bev edna temna tocka vo tvojot zivot sto ti odzemase samo od tvoeto skapoceno vreme. Te sakav na nacin na koj nikoja nema da te saka. Sega zbuneta se probivam kako pocetnik niz gustata magla sto go nisa srcevo, sega odam so treperliv cekor kon svetot. Odnovo ucam, odnovo osoznava. SE zaradi tebe. I koga sega ke se svrtam vo minatoto sto znam sekogas ke me sledi, blisko minato- se sekavam samo na edno nesto... Ti rekov- Eve zemi mi ja dusava, nemam sto drugo da ti dadam.. Samo toa mi ostana.. Toa e e sto imam! A ti me odbi na najbeden nacin na koj stoi nikogas ne go ocekuvav od tebe da go storis,,, Me boli, boli toa sto srcevo mi place.. A od ocive poveke ne tecat solzi. Mojot nepresusen izvor... Presekna. Pomisliv vistina ljubam, ne, ne sega Gospode koga sum najsrekna. No sudbinata me dovede do eden rab na koj sto sega stojam i razmisluvam kade, kade da trgnam, kade da ja utesam dusava?
Ti mi bese se. Sex sto imav a ne go podariv nikomu. Ostanatoto e nekade. nekade vo nepovrat kade i samata neznam. Mi bese kako dar od boga. Imase mnogu a vo sustina nemase nisto. Mnogu mi vetuvale, se kolnele, pagal na kolena, molele... Od samiot zivot bev izigrana. Veruvav sekomu, davav se moe, cela ljubov, doverba. Sekogas na pogresni, sto toa samo go zloupotrebuvaa, go gazea. A vo mene imase tolku ljubov i neznost sto bi go stoplila siot svet. Seto toa bese samo tvoe, i tvoe. Ne znaese da go zacuvas. Ti bese onoj koj odbra taka. Sakase luksuzen zivot oblien vo drskosta na drugite i samoljubieto nivno.. Bev podgotvena na se so tebe, Duri i ostatokot od zivotot ti go davav za da go napravis onakov kakov sto ti sakas. Najmil moj... Ne se zaborava ona sto go pominavme zaedno. Ona sto nekogas velese deka te pravi radosen. Zosto lebedu moj zavrsivme vaka? Zarem moravme da dozvolime sudbinata da ne donese na ovoj prag na koj sto sega stoime izbezumeni.. Za tebe e lesno, Znam... Mojata taga ti ne ja razbiras i ni najmal del od nea ne cuvstvuvas. Ti koj imas kameno srce. ZNam deka sega okolu tebe e se rozovo, se vo najdobar red, i na mene gledas kako na edna promasena cel i edno iskustvo sto mozebi ke go pametis. A ti ke najdes uteha vo nesto drugo ili druga na koja samo ke ja povredis- znam. No te molam kazi mi uste samo ova, Sto li pomisluvas sega koga ke poglednes vo onie sliki kade zaedno se raduvame na zivotot i mladosta koja zaedno ja rascutivme... Koga onie mesta kade sto se krievme za da si ja davame ljubovta samo megu nas....? Koga na onie mesta se pregrnuvavme so neznost...
mozebi seuste te sakam i ke te sakam se do krajot na ovoj zivot vo koj znam nema povtorno da te imam.. No znam deka edinstveniot sto sum go\ ljubela i dala se sto imav SI TI LEBEDU MOJ.....
to be continued......