Прозни искри

С

Сатори

Гостин
...

Green eye напиша:
srcko moja zosto solzi??? ja ne sakav toa da go postignam. jas sakv da se iskazam so mi lezi momentalno na dusa i dr da svatat deka moze da se saka iskrajno i da ne popustaat koga se skarani. da im sluzi kako inspiracija. a za da mu go kazam ova ili pak da mu go pokazam toa ne, ne saksm povtorno da se razocarm koga nema da go svati
Прво, солзите не ми се лоши, така за да се олеснам малку, да се одморам од мојот „совршен” живот.
Второ, како ќе дознаеш ако не ризикуваш, нели?Може он да разбере, само ти треба да бидеш тука за да објасниш.:toe:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
ЗБОГУМ,А НЕ ДОВИДУВАЊЕ

Вчера кажав збогум.Не мислев довидување.Крикнав од себе збогум,кое не можев да го запрам.Само излета.Дошло времето.
По повеќе години, душава ми се расцвета од болка, од делење, од немање, од криење, од лажење...Збогум.
Физички ме боли,но не можам да спречам да заврши.Го поттикнував крајот, за полесно да можам да заминам, да те пуштам да заминеш. За да преживеам.

Тебе? Не. Нема да ти биде страшно.Ти имаш дом,семејство,топла прегратка, секогаш. Понекогаш, ќе ти залетам во мислите,како лош период,кој ете најпосле заврши и ќе бидеш среќен, што си слободен. Што не мора повеќе да се криеш,што не мора повеќе двете да не лажеш.

Мене? Да.Ќе ми биде празно,досадно,ќе ми фали делче душа, прегратка, зборот, мислата, насмевката, ти...Ќе имам чувство на распаѓање, ќе ме боли умот од сеќавање, ќе ме боли снагата од сакање празно.

Ќе преживеам.
Ќе научам да живеам без тебе. Ќе научам, навечер да не мислам на тебе. Ќе научам наутро да не се будам со тебе. Ќе научам дека не ме сакаш одамна. Ќе научам дека неа ја сакаш над се. Ќе научам дека не си мој, дека не ми припаѓаш. Ќе научам сама,па и пред тоа бев.

Ако се сретнеме?
Нема да се сретнеме. Ќе ги избегнуваш можностите за тоа. Безбедна сум, барем за тоа не треба да се грижам. Сепак, скриј се, не ми се јавувај, пушти ме да поминам без да те видам.
Не ми враќај ништо.Не ми се јавувај, да се договориме, да си ги вратиме, малите ситни, заеднички нешта. Ионака се малку.Фрли ги. Заборави ги. Уништи ги сите докази на моето постоење. Диши со полни едра.

ЗБОГУМ љубов моја, сонце мое, еден низаеден, око немирно, најмило...среќо!

Ако некој те спомне, ќе ме убие од прва, ако те видам, ќе се убијам од прва.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
bibika напиша:
ЗБОГУМ,А НЕ ДОВИДУВАЊЕ

Вчера кажав збогум.Не мислев довидување.Крикнав од себе збогум,кое не можев да го запрам.Само излета.Дошло времето.
По повеќе години, душава ми се расцвета од болка, од делење, од немање, од криење, од лажење...Збогум.
Физички ме боли,но не можам да спречам да заврши.Го поттикнував крајот, за полесно да можам да заминам, да те пуштам да заминеш. За да преживеам.

Тебе? Не. Нема да ти биде страшно.Ти имаш дом,семејство,топла прегратка, секогаш. Понекогаш, ќе ти залетам во мислите,како лош период,кој ете најпосле заврши и ќе бидеш среќен, што си слободен. Што не мора повеќе да се криеш,што не мора повеќе двете да не лажеш.

Мене? Да.Ќе ми биде празно,досадно,ќе ми фали делче душа, прегратка, зборот, мислата, насмевката, ти...Ќе имам чувство на распаѓање, ќе ме боли умот од сеќавање, ќе ме боли снагата од сакање празно.

Ќе преживеам.
Ќе научам да живеам без тебе. Ќе научам, навечер да не мислам на тебе. Ќе научам наутро да не се будам со тебе. Ќе научам дека не ме сакаш одамна. Ќе научам дека неа ја сакаш над се. Ќе научам дека не си мој, дека не ми припаѓаш. Ќе научам сама,па и пред тоа бев.

Ако се сретнеме?
Нема да се сретнеме. Ќе ги избегнуваш можностите за тоа. Безбедна сум, барем за тоа не треба да се грижам. Сепак, скриј се, не ми се јавувај, пушти ме да поминам без да те видам.
Не ми враќај ништо.Не ми се јавувај, да се договориме, да си ги вратиме, малите ситни, заеднички нешта. Ионака се малку.Фрли ги. Заборави ги. Уништи ги сите докази на моето постоење. Диши со полни едра.

ЗБОГУМ љубов моја, сонце мое, еден низаеден, око немирно, најмило...среќо!

Ако некој те спомне, ќе ме убие од прва, ако те видам, ќе се убијам од прва.
Well that`s lovely... to bad it`s true huh??? :(
Ветувам дел од мене тука следниот пат, сега немам инспирација, а и немам тема... Бибика, или било кој... барам наслов за мојот текст. :)

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Stihozbirka…

Otvaram oci utrovo i vo zenith mi vleguva oblak temen i mracen,veter ja nisha creshata pred mojot prozor i se sprema da vrne. Ne mi se stanuva, a moram, na rabota sum. Mrzlivo i sporo se spremam,vo sebe smisluvajki bezobrazluci nameneti na onoj koj smisli rabota i stanuvanje rano kako rudar. Se prasuvam koj da mi kaze ”srecno”, koga gledam niz prozor, puka sonce, vedro nebo i vnatresen povik – aj na odmor!

Namesto na odmor,se vozam nakaj rabota.Go gledam svetnat gradov sto go sakam i ubavo mi ide na dusata.Stignuvam i naednas i neocekuvano zapocnuva dinamicen raboten posleden vo nedelata den,uzasno naporen i pomalku doaden. Zvoni telefonot, krevam slusalka i ocekuvam nekoja naredba, a ja slusam drugarka mi od drugata strana, srecna i so vesel glas pocnuva da mi raskazuva kako pominala sinoca.
Mi go razubave denot. Se fativ sebe si, vo eden moment so nasmevka ”Mona Liza”, dodeka ja slusav kako go zapoznala najinteresniot covek na svetot, bas sinoka na taa promocijata na kniga, na koja jas nesakav da odam.
I toj ja zdogledal od vrata, i se doblizil i od nea ne se pomrdnal cela vecer. Prviot primerok, od svezo pecatenata kniga i go posvetil na nea, a namesto posveta, i ja napisal najromanticnata pesna, sto dosega sum ja slusnala…
Ja terav da mi ja procita nekolku pati. Navistina e toa najubavata, najveselata i najvljubenata pesna sto sum ja slusnala, a povod za nea e bas mojata drugarka. A be sreca i veselba. I razgovarame taka okolu ljubovta voopsto, pa za ljubov na prv pogled, kakva ocigledno mu se slucila na avtorot na knigata, no, ne i na drugarka mi, koga, se otvara vratata od mojata kancelarija, a jas zanemuvam vo moment.
Drugarka mi prodolzuva da mi objasnuva, deka takvo nesto, kako ljubov na prv pogled ne postoi, a jas ne uspevam ni edno ”hhmm” da i odgovoram. Zanemev…
I si mislam vo sebe,more sama na sebe se deram, Sisiii! Broj do 10, ako ne znaes sto da pravis, broj, i pocnuvam ja taka, edeeeen, dvaa, trii…Se izvinuvam na drugarka mi i objasnuvam, deka imam rabota i ke se cueme posle, zatvoram telefon i go ispravam pogledot pravo vo covekot pred mene.
Lugje takvo nesto ne sum doziveala. Struja me udri, od blagata nasmevka, od pogledot sto mi doagjase od karshi. Cuti on, cutam jas. Se gledame. Toj konecno se pomrdnuva, ja zatvara vratata od mojata kancelarija, doagja nakaj mene, a jas se ispotreskav od zemja. Srceto vo grlo mi otide, racete mi se tresat. Doagja do mene,me diga so dvete race od sluzbenoto stolce, me gushka i tivko mi prozboruva: ” Te baram otkoga sum roden, najposle, te najdov i nikomu ne te davam”
…………………………………………. Dolga shtama.
Covekot me prashuva, na kogo treba da se javam, za da izlezam od rabota. Vo toj moment, vleguva sheficata, gleda nekolku sekundi, mi se obraca so: odi i ne prasuvaj, se smee i izleguva. Ne stignav da i se javam na drugarka mi, da i kazam deka ima, postoi, se slucuva, da veruva. Si gi zemav nekolkute sitnici od biroto, mu dozvoliv da me fati za raka i da me povede so nego.
Vljubena sum kako dete, se smeam kako bebe na zvechka, srecna sum. Sekoj den mi e poezija, sekoja negova pregratka mi e pesna, vece imam cela stihozbirka…
Uspeav sepak da i pratam edna od pesnite na drugarka mi. Znam deka ce razbere.

LIVADA

Ovaa godina prochka se pogodi na 13-ti mart
Se zapoznavme desetina dena pred toa
Cuvstvuvavme deka se sluci nesto golemo
Ubavo,sto mirisa na zeleno,
Na prolet,na vzaemna vljubenost.
Novata,a pred kojznae kolku zivoti doziveana
Prva i vecna ljubov
Ja doziveav povtorno,treperev.
Vnese vo mene nova prolet
Vo nea vidov ne samo sarenilo
Tuku tocka svetlina da go oboi mozaikot
Na tunelot na ljubovta.
Vulkanot od emocii raboti vo mene
A tvojot lik vecno ke go ladi…
Ima tolku nesta da te prasam
Ima tolku nesta da ti kazam
Kako na covek na koj mozes
Da mu veruvas beskonecno…
Ajde da go zgrapchime vremeto sto ni bega
Ajde da ja zgrapchime ljubovta sto ja najdovme
Vo proletnata zelena mirizliva livada.
Lele kolku sum vljubena,
Ne mozam da ja docekam slednata sredba
So dusa go cekam
Imam nesto vazno da go prasam.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Насловот даден од учителката Бибика гласи "Однатре"

Растен на дрво, како секое паметно врапче, се помислив како да и одговорам на мојата драга учителка Бибика?! И застанав на едно од гранчињата следејќи како моите другарчиња се препелкаат под крошната на дрвото и помислив... и мислев... и мислев... ама што може да смисли едно мало врапче од 23 грама. Па мене ни пердувчињата уште не ми се израснати како што треба. И ме праша Џив-Џив моето најдобро другаче, каде ми одлетал паметот? Јас велам, никаде не ми одлетал, сеуште не сме до таа лекција, не знам да летам. Денес за домашна работа имам да смислам да и кажам на Бибика што имам однатре??? Што имаш ти кажи ме еве, му велам! Па, вели тој, јас однатре имам црвче. Какво бре црвче го прашувам? Па убаво сочно, го изедов пред 5 минути, мора сега да е однатре, ми одговори набрзина и летна удолу да го смачка Буцко. Ама Буцко не е малечок, требаат барем тројца Џив-Џив да го поместат Буцко. И кога ја видов таа сцена ми текна. Тоа е кај мене однатре. Затоа и се чуствувам така огорчено деновиве. Каде и да отидеш сите те буткаат. Во пошта на друг шалтер, на ветеринар кај друг доктор, на форум кај друг администратор. Ако не си Буцко, да си силен и со длабок снажен глас, ќе удираш со клунчето во земја, ќе те боли главчето и прекасно ќе научиш да леташ. Па другите врапчиња ќе ти се смеат, ќе те пратат во посебно училиште за врапчиња со пречки во летањето, ќе паднеш во депресија и... што си направил? Само затоа што не си се родил како Буцко. Мамо и тато, дали вие деновиве ќе бидете богати, ги прашав еднаш? Не сине нема... ми рекоа. Ти учи за да бидеш богат. И јас сега морам да пишувам секој ден домашна задача кај учителката Бибика за да не ми стави единица, и кога ќе пораснам да бидам богат и убав и паметен. Освен ако во меѓувреме не се збогатам. Тогаш... не знам, не сме ја учеле уште таа лекција, ќе ја прашам учителката Бибика, таа ќе ми каже.

Делумно инспириран од "Ние Врапчињата" од Јордан Радичков.

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
od nekoj koj me saka

luge ova mi bese mojot rodendensi poklon od mojata najdobra drugarka. me zamoli da vi go napisam vas. eve vaka odi:

Vecnost

Spred mene zborot prijatelstvo e samo uste edna vo kupot izliteni frazi! Ona vistinskoto sto dvajca mozat da go pocustvuvaat e vrskata koja gi povrzuva i gi pravi edna licnost, edno bitie. Ljubovta vo prijatelstvoto e edna vo najsvetite raboti sto moze da nikne vo necie srce. Togas i da se dva kamena oddaleceni eden od drug 1000 kilometri ke svatat edno: Tie poznavaat 100 dusi, bliski se so 50, ucat so 30, razgovaraat so 5, a disat kako 1.
Vaka se custvuvam jas i koga sme zaedno i koga ne si tuka. Veruvaj ti si mi edna od najubavite raboti sto mi se imaat sluceno!!!

Veruvale ili ne od ovi raboti jas doznavam deka ne sum sama na ovoj svet, deka imam nekoj koj ke mi go cuva grbot, deka nekoj me saka.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
NEVERNA

Si bese ednas, ne mnogu odamna, edna prekrasno devojce. Nejzinoto srce bese kako kristal, tolku nezno i bleskavo, i tolku krslivo. Go minese vremeto niz suroviot svet smeejki mu se v lice i vrtejki mu grb, polna so ona sto najmnogu go imame, zivot. I eden den se pocna da stanuva uste poubavo, no i uste pocustvitelno, pominlivo. Taa stana devojka, mlada dama. Pocustvuva kako e da sakas i da bides sakan, ja zapozan svojata ljubov. Letase so krilata na ljubovta, sosema zaboravajki deka lugeto ne mozat da letaat fizicki, tie samo letaat niz vremeto i prostorot. Letase se dodeka ne se zakaci na eden oblak koj nenamerno ja butna vo edno malo sovrsenstvo. Taa zapozna nekoj sto ne bese samo nejzina ljubov, tuku nekoj sto bese ideal. Toj bese olicetvorenie na se sto sakase. Se zagubi niz stakloto kako malo ripce, davajki nasmevki, pogledi i … DUSA. Ja dade i pokraj svojata ljubov.
Se sto barase bese pred nea a taa ne mozese da go zeme, ili pak se plasese. Mozese, no se plasese. Toj strav ja odbivase od se, od site. Se vitkase vo carsav poln so lagi, vodese ljubov so bolkata, ziveese za vozvisenosta na drugi lica, nepoznati. Taa zaboravi deka postoi. Toj zamina ostavajki go svojot miris vo nejzinata dlanka, svojot dopir na nejziniot vrat, svojot pogled vo nejzinoto srce… Toj zamina daleku. Se sto taa barase naednas iscezna, zasekogas, i preleta pred oci a zaboravi da go fati i zacuva za sebe. Toj zamina a ja ostavi so nejzinata ljubov. Samo ljubov.
Se zatvori vo Pandorina kutija i ostana tamu do kraj, gledajki vo krivo ogledalo koe solzata ja iskrivuvase vo nasmevka. Ne sakase da bide neverna a ne znaese deka go stori toa. Go stori toa so sekoj pogled i nasmevka sto skrisum ja prodade za dzabe. Ja prodade dusata, zalazuvajki se so tragata sto ostana od nea. Umre, ne znaejki deka e neverna na samata sebe. Ne znaese deka sekoj zbor, sekoj pogled e neverstvo pogolemo od bilo koja usna ostavena pod necija druga. Ne znaese deka umre NEVERNA.

Kako mal presuvan cvet ostana nejzinata zaguba niz listovite na mojata dzebna kniga. Ostana da ja nosam zasekogas so sebe, da se setam na nejzioto izgubeno sovrsenstvo, za jas da ne go gubam moeto.

С

Сатори

Гостин
Ангел во демонска кожа

Сонатата на сонот
Порано познавав една девојка.Таа живееше едноставен и совршен живот, со бели рози во рацете и со насмевка на усните, а секој чекор беше лесен како пердув.
Порано познавав една девојка.Таа знаеше само за анархија, за стравот од темнината во која љубовта ја фрли да живее, а секој чекор беше болка за душата.
Порано познавав една девојка, што сакаше да исполни еден сон, да ги исполни сите сонови на луѓето што ја опкружуваа, за еден ден да сфати дека ангелите и демоните се само лажни називи.
И таа сфати дека:
или си ангел во демонска кожа
или си демон во ангелска кожа
Без разлика дали совршеноството ќе го победи хасот или редот, анархијата...соништата остануваат.​

С

Сатори

Гостин
Писмо до совршениот

Бидејќи не те познавам, морам да ти пишам на овој начин, морам, не сакам да ти призаам, дека секогаш кога поминуваш покрај мене, секогаш јас држам некој за рака, а ти или си сам или си со неа, не знам...но знам само едно, ти си совршен за мене.
Никогаш не сум била личност од прв впечаток, напротив, јас анализирам и сакам некој да го познавам пред да го пуштам да ме запознае, знам резервирана сум, но ти, ти и тој сте единствените исклучоци во мојот живот.
Како вчера се сеќавам на првиот пат кога те видов тебе, колку силна појава имаш...до ден денес, не знам ниту како се викаш, ниту колку си стар, а не ни се обидувам да дознаам...да си ја скршам илузијата за совршениот.
Знаеш, колку многу една вечер е успешна кога ќе те видам тебе, кога ти ме гледаш мене.Првиот пат...беше облечен во некоја сина блуза со ,„Мир и војна“ во рацете...аххх, имаш сини очи, голема усна и темен тен...се за што сонувам.И не вистина е, не можам да те извадам од сонишатата.
Оваа вечер повторно те видов, те гледам секоја вечер и ти мене, но тој страв во мене...ме парализира, ме убива, а сепак не можам да дозволам да те допрам, не сакам, страв ми е дека ќе те скршам и дека нема да бидеш совршен повеќе.
Живееме во ист град и ги минеме истите улици...
Чудното е дека кога имам десетина околу мене, сепак...ти си ми во мислите, шеташ така облечен во сино, со книга под раката.
Се што сакам да кажам...морам да го кажам на некој...а не можам тебе...
Но сепак, можеби еден ден, кога нема да бидам толку голема страшливка ќе дојдам до тебе и ќе допрам, тебе кој си моето совршенство...тебе кој не те знам, а толку силно ме допираш, тебе чиј поглед постојано го гледам, тебе!

До мојата сродна душа...

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Nok na dushata

NOK NA DUSATA

Vecerva bavno preletuvam niz ladniot vozduh. Nikoj ne me zabelezuva za toa sto se e temno. Se vivnuvam kon oblacite i minam niz niv. Eve ja, tuka e polnata mesecina, samo na nejzinata svetlina se ocrtuvaat moite prozirni konturi. So malo izdisuvanje gi rastrgnuvam oblacite i mesecevata svetlina dopira do nejzinata soba. Jas sum nejziniot duh koj ovaa vecer gi posetuva site dlabocini na zvucite.Nejzinite bledo crveni usni povtorno napravija malo krugce i jas se rodiv. Izvien megu tenkiot dim od cigara taa me pusti da zaminam vo nokta.
Vecerva tie bea zaedno. Koga site zivi sustestva potonaa vo lesen son, pa duri i cvetot pod nejziniot prozorec, tie povtorno se sretnaa. Nokni ptici i mali zvezdi ja blagoslovija nivnata ljubov. Jas zaigrav vo nea i taa mu se prepusti celosno. Toj nezno ja miluvase kako vajar so glina. Se opivase od nejziniot miris, ja baknuvase postojano, ja grizese za ramenata… Potoa toj zamina a taa ostana sama so sebe si. Ostana da gi custvuva bolnite ramena i da uziva vo bolkata. Da, taa odsekogas zivee vo bolka, pa duri i ljubovta ja custvuva taka. Go custvuva nego preku bolka, sekogas koga toj ke zamine barem na kratko. Se prepusta na temninata i uziva vo nea.
Vecerva patuvam, no znam, znam se sto taa ke pravi, jas sum del od nea. Bela soba so ogromen procorec. Sonliviot cvet koj stoese pod prozorecot sega stoi vrz belata sofa. Toj nezno go skina i i go podari. Znam deka taa dolgo ke lezi na drveniot pod i ke si igra so temno crveniot sonliv cvet. Potoa ke stane ke go stavi zad uvoto i ke se dvizi na prsti kako mala balerina. Ke zastane do golemiot prozorec i ke ja trgne svilenata zaveza. Ke i go prati svojot dlabok pogel na mesecinata i dolgo ke go ostavi tamu, razmisluvajki za nego. Ja nabljuduvam od najbliskiot oblak. Kako sto i mislev, stoi na prozorecot. Veterot go obvitkuva nejzinoto telo i ostava senki na belite zidovi. Taa se vrti i si poigruva so senkite, pravi mali gilabcinja so racete, pa potoa usni, pa peperutki… Sega veke custvuvam potreba da se vratam vo svoeto telo, da se vratam kaj nea. Ke i dozvolam da custvuva za da mi podari zvuci. Sakam zvuci vo ovaa nokna bleda paleta, sakam taa da sviri. Lesno ja pridvizuvam kon staroto violocelo i taa se prisposobuva na nego. Pocnuva da komunicira so drveniot instrument, posvetuva pesna za nego, a jas potonuvam nazad vo svoeto telo. Znam deka nitu eden duh ne bi se custvuval tolku dobro vo svoeto telo kako jas, zatoa i dozvoluvam se. Taa sviri i sviri se dodeka ne gi dobiva temnite krila na nokta. Potoa poletuvame niz magliviot grad. Zaminuvam so nea, nekade vo beskonecnosta, kade sto vecno ke ja slusam muzikata posvetena za nego…

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Souto na Caci…

Si bev jas srednoskolski decko, sramezliv dosta i vrtkajki se po zenski primetiv deka se vrtam po plavi, slabicki,so mali gradi.I site mi vikaat deka ne sum normalen!Od polnoletstvo,prvata sreka vo zivotot mi bese poradi toa,- si svativ deka sum poveke od normalen.
Vo vojska, dobivame paketi polni so meso, sunki, cvarki, blago.I pak jas ne sum normalen,site jadat kokoski, kolbasi, jas blago.U stvari vojskata sakav da ja povrzam, so prikaznata koga si go izgradiv Ustavot na mojata licnost, kade vo prvite tocki pisuva-sakaj samo plavi i nezni devojki i ................. takvi, i ............... onakvi.
I takvata zenska so nekoj amandman si dobi ime -Marina!Koga site tocki od Ustavot gi zavrsiv,me pustija doma.I sega, aj na rabota, imas Ustav, baraj ja!
Najdov nesto slicno, 30 km. do Peking, i se ozeniv,
I ..........................................
Ne deka nesto mi fali vo zivotot, daleku poveke od normalen sum,Si gi napraviv godinite pominati vo brak- ubav periot vo zivotot.I mnogu poveke od ubav.Zaploviv vo mirno more, nekako se opustiv,koga edna riba, lom me napravi.
Uste vo prvata sredba mi go razbrani moreto,branovi, prevrtuvanja, vrtlozi vo koi propadnav.I sega glej rasplet- Ribata se vika Marina.Onaa od Ustavot.Listajki po dnevnicite i tefterite,barajki stari pribeleski, mi se otvori eden reaktiven del od umot, mi se vrati toa vreme, toj duh.
Varijanta 1 - Taa e Taa! Varijanta 2 - Se zatreskav kako nedozrean. Poradi vtorata varijanta, sekogas ima eden prasalnik na krajot od moite planovi so nea.
Znaeme i dvajcata sto se sluci i deka toa se slucuva mnogu retko,a jas kreten, dodeka kontaktiravme pokraj toa sto i kazav deka se zaljubiv, nitu ednas ne ja prasav dali ima slicni custva.Mislev ke trae!
Koga pominuvav na rabota kaj nea da ja dopolnam baterijata nejzinite postapki bea mnogu pozitivni- mi se raduvase.
I koga resiv da i kazam deka jas sum spremen, da pocnam nov zivot so nea, se preselija- KOJZNAE KADE!
Bas lici na nekoj miks od pesnite na Balasevic, Lepa Protina kci i Prica o Vasi Ladackom.
E sega, vo stil na Balasevic, mislam deka i ona ne e srekna, deka misli na mene,dzabe ova, dzabe ona,i sega doaga Prasalnikot! Dali? Sto ako jas sum spremen da pocnam nov zivot, dali e spremna ona?

A sto ubav zivot si zamisliv:

...Ziveeme vo stan vo Centar, blizu do Park.Nautro me budi sonceto vo nejzinite oci,i reka ubavi custva.I dodeka jas i go pravam najubavoto kapucino na planetata, nasmevkata nejzina mi dava energija za rabotnite obvrski sto me cekaat.Kako da ne ja potrosam postojano polnata baterija na kreativni raboti? Poradi nea, srekni se site sto rabotat so mene.
Smeenjeto po telefon nemoze da se sporedi so srekata sto ke ja vidam popladne.

Odime na vozenje so velosipedi, site zaedno,trojca, cetvorica ili petmina ne e vazno,odime na trcanje po kej, ona vo tesni helanki,i sekogas pred mene, i popustam, ustvari sakam da ja gledam.Odime na rakomet i kosarka, nekogas na fudbal, go zasakav sportot poradi nea.Odime na kino, teatar, koncert ne propustame.

Odime na prosetki, na Vodno,odime na kafe.A koga sme doma, moram da ja izguskam dobro, kako malo srekno dete, gledajki ubavi filmcinja kade site se sakaat kako nas i imaat semejstvo polno so ljubov, toplina .......
Edno novo mirno more!...

Caci!

J

Johnny Stulic

Гостин
уф запијан сум сеа си дижојдов од крштевка мој порок беа крими-стори и ќе напишам не ме боли Џони за критики бравар сум не сум книжевник

Совршениот

Се разбуди во јулското утро како после петти оргазам со Ева Лонгорија беше испотен.
Се погледна во огледато кое ја искажуваше неговата совршеност.
Се насмеа,не беа залудни сите оние часови во теретана беше совршен.
Погледна во компјутерот имаше непрочитана порака ,ја отвори слика од петгодишно детенце беше со долга виткана плава коса прав ангел но него не му беше битно заде себе имаше страшна кариера 33 убиства сите без емоции и грешки тоа му беше репутацијата совршен убиец.
Ја погледна адресата и сликата и подголтна .
Кој е овој идиот што сака да убие ваков ангел ама тоа нему не му беше битно.
Се лоцира покрај еден јоргован до рѓосана ограда малиот наивно си играше покрај песокта до едни искривени нишалки.
Го нанишани и испали без емоции му ја разнесе главата како лубенеца падната од шпедитер на некој селанец .
Како да застана времето во тој миг се стрча неговата мајка сиромашна жена со гардероба од кинески пазар,си помисли кој би сакал да убие вакво дете која е причината но тоа беше само миг па тој е совршен без емоции не го засегаат причините и други надворешни фактори.
Појде до станот провери на неговото конто наредниот ден 10000 зелени беа на неговото конто.
Уатевер си рече уште некое убиство и прекинувам,ја имаше пикирано стриптизетата од барот во кој одеше одвреме навреме совршено тело имаше друго не му беше битно,ќе ја ќарам лесно и заминувам во Куба веќе имаше натоварено добра сума за да се пензионира ем сам си даде задача уште 2 убиства и готово.
Сврати во блискиот паб испи едно винце и замина накај станот .
Ги направи 20 склекови и се спреми за одмор.
Го разбуди смеата на пијаната комшика со нејзиниот вечерашен партнер.
Колку пати сакаше да и пресуди сам ,ги лажеше тинајџерите со нејзините облини да ги зарази со сида.
Која кучка ама не му беше од интерес да ја штави мада беше многу лесно ама ќе му паднеше репутацијата како совршен.
Се разбуди погледна кон прозорецот го изнервира несовршеноста на тулите наредени од неискусниот мајстор ја сврти главата кон компјутерот.
Уште една порака
Оваа е последна рече правеќи своите 20 склекови.
Ја отвори и пребледе на неа беше неговата слика и адреса
па тој е совршен .............................

С

Сатори

Гостин
продолжение

Johnny Stulic напиша:
уф запијан сум сеа си дижојдов од крштевка мој порок беа крими-стори и ќе напишам не ме боли Џони за критики бравар сум не сум книжевник

Совршениот

Се разбуди во јулското утро како после петти оргазам со Ева Лонгорија беше испотен.
Се погледна во огледато кое ја искажуваше неговата совршеност.
Се насмеа,не беа залудни сите оние часови во теретана беше совршен.
Погледна во компјутерот имаше непрочитана порака ,ја отвори слика од петгодишно детенце беше со долга виткана плава коса прав ангел но него не му беше битно заде себе имаше страшна кариера 33 убиства сите без емоции и грешки тоа му беше репутацијата совршен убиец.
Ја погледна адресата и сликата и подголтна .
Кој е овој идиот што сака да убие ваков ангел ама тоа нему не му беше битно.
Се лоцира покрај еден јоргован до рѓосана ограда малиот наивно си играше покрај песокта до едни искривени нишалки.
Го нанишани и испали без емоции му ја разнесе главата како лубенеца падната од шпедитер на некој селанец .
Како да застана времето во тој миг се стрча неговата мајка сиромашна жена со гардероба од кинески пазар,си помисли кој би сакал да убие вакво дете која е причината но тоа беше само миг па тој е совршен без емоции не го засегаат причините и други надворешни фактори.
Појде до станот провери на неговото конто наредниот ден 10000 зелени беа на неговото конто.
Уатевер си рече уште некое убиство и прекинувам,ја имаше пикирано стриптизетата од барот во кој одеше одвреме навреме совршено тело имаше друго не му беше битно,ќе ја ќарам лесно и заминувам во Куба веќе имаше натоварено добра сума за да се пензионира ем сам си даде задача уште 2 убиства и готово.
Сврати во блискиот паб испи едно винце и замина накај станот .
Ги направи 20 склекови и се спреми за одмор.
Го разбуди смеата на пијаната комшика со нејзиниот вечерашен партнер.
Колку пати сакаше да и пресуди сам ,ги лажеше тинајџерите со нејзините облини да ги зарази со сида.
Која кучка ама не му беше од интерес да ја штави мада беше многу лесно ама ќе му паднеше репутацијата како совршен.
Се разбуди погледна кон прозорецот го изнервира несовршеноста на тулите наредени од неискусниот мајстор ја сврти главата кон компјутерот.
Уште една порака
Оваа е последна рече правеќи своите 20 склекови.
Ја отвори и пребледе на неа беше неговата слика и адреса
па тој е совршен .............................
Се надевам, дека нема да се налутиш, ако ја продолжам приказната...

Стоеше пред компјутерот, неколку секунди, трудејќи се да разбере, не смееше да покаже било какава емоција на лицето, не можеше да си го дозволи тој луксуз, веќе со години.Уште од како се реши дека треба да се претвори во тоа што е денес, совршен.
Како можат да си играат со него на овој суров начин, зарем тие ја имаат моќта, зарем тие од сите други.Како можат дури да помислат да уништат нешто толку совршено, неодоливно, прекрасно...и во тој момент тој сфати, нешто што не сакаше веќе долго време, тоа е вистинската причина за неговата деструкција.
Сега остануваше само тоа, како да се реши овој проблем...

Оставам на тебе, да ја продолжиш, ако сакаш...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
...Tаков целиот замислен и заоден, како да удрив во ѕид, застанав пред грилот за костени. Се свртев десно. Го гледам ликот на оној тип што продава весници покрај оградата на "Дал Фуфо". Интересен карактер. Секогаш ми се чини дека не е за таму, како да е препаметен за обичен колпортер. Тргнав накај него, го поодминувам полека... "СТИГНА НОВАТА ТЕА МОДЕРНААА", ми се развика на уво. Секогаш ми го прави тоа. Мислам дека сака да ми каже нешто. Секогаш кога ќе биде сигурен дека ќе си отидам од негова близина ми вика за да ме предупреди. Сигурен сум. Ја оставив торбицата што ја м`кнам стандардно со мене во тој период и си седнав на клупата под големата крошна на дрвото спроти "Култура". Го гледам под око, и чекам да видам дали ќе почне да лебди над земјата или ќе се претвори во врколак. Но, ете к`о за инает ништо не се случува. Цел час го чекав и ништо. Не издржав па станав, дојдов до него и го прашав што знае и кога ќе се претвори во дух. Ме погледна малку луто, и отвори уста. "Е синко, додека ти дремеше, ме гледаше мене и си го губеше времето залудно, покрај тебе помина девојката која се надеваш дека ќе ја видиш случајно на улица повеќе од една година а ти не ја ни примети. Гитла сеа... СТИГНА НОВАТА ТЕАААААА..."

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Со оглед на тоа дека Учителката Бибкика инсистира темата да биде слободна, јас сум немирен ученик и барам тема. Некој доброволец да ми даде тема дали може? Прифаќам речиси се...

Kajgana Shop

На врв Bottom