Проблеми со ЕВН

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.265
Поени од реакции
3.619
Да не случајно наместо квадратчето кај последната фактура го имаш селектирано квадратчето најгоре во сивиот дел па да ги селектира сите. И јас еве плаќам преку интернет со месеци и сите застарени сметки кои ги дава во систем пред 30/4/2005 за кои ЕВН не може да те тужи или даде на извршител стојат во систем. Одат гарант на фора која еве упалила кај тебе. Си селектирал и си платил сам без тие да ти бараат.
Јас имав проблем со немање струја во куќата во село од баба ми. За да добијам струја пак мораше да исплатам се или прифатам да преземам на мене долгот со нотарска изјава па да го префрлам броилото на живо лице и тогаш да направам договор за на рати. ЕВН не можеше да ми ги побара сметките пред април 2005 па сега тие сѐ уште не се платени а овие другите после тој датум морав да ги платам. Не сакам да направам траен налог затоа што не знам да не случајно побараат да се плати се или сами повлечат кога веќе си се нафатил сами да наплаќаат од сметка.
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
Да не случајно наместо квадратчето кај последната фактура го имаш селектирано квадратчето најгоре во сивиот дел па да ги селектира сите. И јас еве плаќам преку интернет со месеци и сите застарени сметки кои ги дава во систем пред 30/4/2005 за кои ЕВН не може да те тужи или даде на извршител стојат во систем. Одат гарант на фора која еве упалила кај тебе. Си селектирал и си платил сам без тие да ти бараат.
Јас имав проблем со немање струја во куќата во село од баба ми. За да добијам струја пак мораше да исплатам се или прифатам да преземам на мене долгот со нотарска изјава па да го префрлам броилото на живо лице и тогаш да направам договор за на рати. ЕВН не можеше да ми ги побара сметките пред април 2005 па сега тие сѐ уште не се платени а овие другите после тој датум морав да ги платам. Не сакам да направам траен налог затоа што не знам да не случајно побараат да се плати се или сами повлечат кога веќе си се нафатил сами да наплаќаат од сметка.
Не. Но повеќе не се логирам, наместо тоа брзо плаќање ќе користам каде се внесува број на фактура. Вчера му ѕвонев никој не крева.
Ќе појдам лице место ама не ми се верува да ми вратат парите назад.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.674
Поени од реакции
28.097
Овие пак се пуштија на најјако,исто како минатата година што направија.И у куќата у Влае и у станот у Ѓорче по 1000ка плус сметката.Нека крадат,али со усул постепено,не вака одеднаш.И други луѓе се жалат
 
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Не. Но повеќе не се логирам, наместо тоа брзо плаќање ќе користам каде се внесува број на фактура. Вчера му ѕвонев никој не крева.
Ќе појдам лице место ама не ми се верува да ми вратат парите назад.
Јас платив два пати една сметка, преку платен промет!
Се докажував едно месец дена по телефон, ама на крај ми ги рефундираа парите. Дојде до список на фактури за цела година работата, ама ја истерав!
Ти како помина? Пишете овде искуства, оти ќе помогнеме на некој кој не знае што да прави во такви случаи!
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.911
Поени од реакции
41.874
ЕВН краде се едни исти фамилии.

Проверите дали ви е точен саатот, вие мислите дека имате ефтина, а немате во тој период.
Промена на зимско сметање на време, саатот се поместува, а се поместува и кога ќе снемате струја.

Пишуваат паушали, па после порамнуваат, крај на година е.
 
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Кај мене тоа им беше практика.
Пошто живеам во викенд населба, ќе дојдат два пати да прочитаат и циркуси. Прво ништо не ми пишуваат, само улично од Ноенври до Мај, па кога ќе видат во Мај многу оп 500+ евра сметка. После пак продолжуваат со високи сметки до есен, пак ќе натпишат, цела зима повторно на нула, во Мај дерење и така 5-6 години.
Скоро го сменија броилото, идат "пореални" сметки.
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
Јас платив два пати една сметка, преку платен промет!
Се докажував едно месец дена по телефон, ама на крај ми ги рефундираа парите. Дојде до список на фактури за цела година работата, ама ја истерав!
Ти како помина? Пишете овде искуства, оти ќе помогнеме на некој кој не знае што да прави во такви случаи!
Ништо. Бев до ЕВН му се пожалив, рекоа ништо не можеле да направат. Со следната сметка ми дојде и казна. Си платив.
 
Член од
13 март 2015
Мислења
185
Поени од реакции
179
Јас секогаш сам си читам од броилото и ги пракам на претпоследниот или последниот ден(кај мене е 15 од секој месец) на страната ЕВН онлајн. За 2-3 дена подоцна(ако се работни денови) ми стига сметката не ЕВН онлајн(подоцна и по пошта истата) и ги има израчунато оние податоци што јас ги имам пратено.
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
Има некој друг што не можи да се најави на веб страната на ЕВН? Ми ваѓа проблем со воспоставуавње конекција.
Исто така и брзо плаќање не фукнционира. Внесувам бр. на корисник и бр. фактура не ја наоѓа.
Вчера исто така пробав, успешно, но проблемот беше кај плаќањето т.е не ми стигаше код на телефонот. Исто и денес пред да прекине комплетно да не функционира.
 

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.417
Поени од реакции
29.979
Има некој друг што не можи да се најави на веб страната на ЕВН? Ми ваѓа проблем со воспоставуавње конекција.
Исто така и брзо плаќање не фукнционира. Внесувам бр. на корисник и бр. фактура не ја наоѓа.
Вчера исто така пробав, успешно, но проблемот беше кај плаќањето т.е не ми стигаше код на телефонот. Исто и денес пред да прекине комплетно да не функционира.
Исто и кај мене.
Плати со e-banking режиски трошоци ако ја имаш симнато фактурата. Не може ни логин да воспостави.....од вчера им е паднато.
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.541
Поени од реакции
33.749
Има некој друг што не можи да се најави на веб страната на ЕВН? Ми ваѓа проблем со воспоставуавње конекција.
Исто така и брзо плаќање не фукнционира. Внесувам бр. на корисник и бр. фактура не ја наоѓа.
Вчера исто така пробав, успешно, но проблемот беше кај плаќањето т.е не ми стигаше код на телефонот. Исто и денес пред да прекине комплетно да не функционира.
Nekni i denes ne moze da se najavi, vcera otvori ama ne bese izlezena smetka.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.962
Поени од реакции
15.978
Ако некому му е треба стручна помош...тука сум. Хонорарно работам за скопската Агенција за судски вештачења, и досега сум имал многу спорови со ЕВН...и засега тие што се завршени сите сум ги добил, а има уште неколку за кои се во тек судски постапки.

не е евтино да се тужиш со ЕВН ....но некогаш мора, послебно ако ,,те ластат,, со голема фактура од разно разни причини
еве баш да те прашам... проблемот со 20% за можност, го плаќаат СИТЕ исто, без обзир дали имаш редовно струја и квалитетен напон...имено ние често имаме НЕнајавени прекини, а не се работи за некоја виша сила ( земјотрес, поплава, ураган) и тоа само неколку згради, а не сме ни големи потрошувачи, 90% луѓе се на парно. Проблемот е што сме врзани некако со населба Лисиче, а таму поодамна има проблем со трафостаницата, уште од 90-тите, дали оти таму беа вмровци па не им ја направија како треба и тоа остана, а тие се куќи и големи потрошувачи...инаку во околината , други во населбата Н.Лисиче немаат такви проблеми. Значи не е работата да се тужи ЕВН зошто се расипува апарат од прекини на струја ( ПЦ, ТВ, Фриз...), тоа е долга и широка, дури и апарат под гарантен рок, мајсторот мрчи ама НЕ СМЕЕ на писмено ДА ОДБИЕ гаранција поради НЕКВАЛИТЕТНА струја, туку како попче го менува апаратот... ( ама по истек на гаранција го јадеме калајот). Значи мислам да се тужи ЕВН бидејќи по мене треба да води ЕВИДЕНЦИЈА кој реон колку пати имал прекини и на тие луѓе да им НАМАЛИ % за мошност, а за тоа ТРЕБА да донесе РЕГУЛАТИВА РКЕ... јас еднаш им пишав меил и се јавив, ЗБЕСНАА како бесни кучиња... ова работа треба да се испита како е во ЕУ и ако треба до Стразбур да се даде... ИСТО како и проблемот со мерачи за топлина.. Еве исклучените од БЕГ не добија во Стразбур дека НЕ ТРЕБААТ да плаќаат нешто, ТУКУ бидејќи НЕМА мерачи па ОДОКАТИВНО им наплаќаа, инаку јасно е дека и греењето на скалите и ходниците треба заеднички да се плати и се плаќа во ЕУ, ама има ссекој стан што е на централно мерач а има и групен и точно се знае колку се троши топлина за скали и ходници па само таа се дели на сите...
Проблемот со калибрирање на струјомери и водомери теоретски правно е прецизиран, ама друго е колку тие ѓоа независни тела се објективни... еве пред мислам 7-8 години добив против телеком од АЕК, ама сега може е многу потешко
Автоматски споено мислење:

Има некој друг што не можи да се најави на веб страната на ЕВН? Ми ваѓа проблем со воспоставуавње конекција.
Исто така и брзо плаќање не фукнционира. Внесувам бр. на корисник и бр. фактура не ја наоѓа.
Вчера исто така пробав, успешно, но проблемот беше кај плаќањето т.е не ми стигаше код на телефонот. Исто и денес пред да прекине комплетно да не функционира.
од кога е проблемот ??
јас плаќам уште 28-до 30 секој месец и немам проблем..
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
еве баш да те прашам... проблемот со 20% за можност, го плаќаат СИТЕ исто, без обзир дали имаш редовно струја и квалитетен напон...имено ние често имаме НЕнајавени прекини, а не се работи за некоја виша сила ( земјотрес, поплава, ураган) и тоа само неколку згради, а не сме ни големи потрошувачи, 90% луѓе се на парно. Проблемот е што сме врзани некако со населба Лисиче, а таму поодамна има проблем со трафостаницата, уште од 90-тите, дали оти таму беа вмровци па не им ја направија како треба и тоа остана, а тие се куќи и големи потрошувачи...инаку во околината , други во населбата Н.Лисиче немаат такви проблеми. Значи не е работата да се тужи ЕВН зошто се расипува апарат од прекини на струја ( ПЦ, ТВ, Фриз...), тоа е долга и широка, дури и апарат под гарантен рок, мајсторот мрчи ама НЕ СМЕЕ на писмено ДА ОДБИЕ гаранција поради НЕКВАЛИТЕТНА струја, туку како попче го менува апаратот... ( ама по истек на гаранција го јадеме калајот). Значи мислам да се тужи ЕВН бидејќи по мене треба да води ЕВИДЕНЦИЈА кој реон колку пати имал прекини и на тие луѓе да им НАМАЛИ % за мошност, а за тоа ТРЕБА да донесе РЕГУЛАТИВА РКЕ... јас еднаш им пишав меил и се јавив, ЗБЕСНАА како бесни кучиња... ова работа треба да се испита како е во ЕУ и ако треба до Стразбур да се даде... ИСТО како и проблемот со мерачи за топлина.. Еве исклучените од БЕГ не добија во Стразбур дека НЕ ТРЕБААТ да плаќаат нешто, ТУКУ бидејќи НЕМА мерачи па ОДОКАТИВНО им наплаќаа, инаку јасно е дека и греењето на скалите и ходниците треба заеднички да се плати и се плаќа во ЕУ, ама има ссекој стан што е на централно мерач а има и групен и точно се знае колку се троши топлина за скали и ходници па само таа се дели на сите...
Проблемот со калибрирање на струјомери и водомери теоретски правно е прецизиран, ама друго е колку тие ѓоа независни тела се објективни... еве пред мислам 7-8 години добив против телеком од АЕК, ама сега може е многу потешко
Автоматски споено мислење:


од кога е проблемот ??
јас плаќам уште 28-до 30 секој месец и немам проблем..
Па вчера пробав не ми идеше код на телефонот, после не можев ни да се најавам. Исто и денес.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.962
Поени од реакции
15.978
Па вчера пробав не ми идеше код на телефонот, после не можев ни да се најавам. Исто и денес.
проба ли наново ма почетната страна да се логираш, па да ги ставаш пасвордите, не од снимените ??
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
проба ли наново ма почетната страна да се логираш, па да ги ставаш пасвордите, не од снимените ??
да, на секој можен начин пробав. Грешката што ја вади кога се логирам е: Проблем со воспоставување на конекција!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom