Проблеми со ЕВН

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
За лупање глупости по форуми, 130000 сметка би ти дал.

Не се читаат броилата на време на короната. Со следните сметки ќе се направи порамнување.
Абе дај боже да е така, ама не ми се верува...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.888
Поени од реакции
24.978
Taka e. Ni kaj mene ne pominaja, onaka nekoj prosek stigna smetkata. Za ovaa sega me zamoli inkasatorot da mu procitam sostojba i toj mi potvrdi za proslata smetka deka ne pominale tuku takq od oko pisale.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.218
Поени од реакции
3.495
„НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР“... „НЕМА КРАЖБА НЕМА МИР“... КОНЕЧНО ДОЈДЕ ЖИВОТОТ... Дојде животот за големците во ЕВН и за големите во Владата...

1.209 денари за период од 19 март па се до 16 април со само еден уклучен обичен фрижидер и повремено уклучување на сијалиците. Тоа досега не ми се има десено... Претходно со месеци кираџии во тоа приземје сум имал и готвеле на струја и нон стоп переле со пералната, бојлерот од 80 литри нон стоп уклучен, нон стоп два телевизори, 1 компјутер па пак иста сметката била...

Абе арамиска држава оваа мора ние да плаќаме за некои личности...

Прегледај го приврзокот 251500

Kako oвој што е бележан со црвено знам дека со години целиот долг ЕВН му го прости и притоа имаше право во неговите фирми кога ќе му дојдеше екипа за исклучување комотно да може да ги избрка...
На 3 месеци ги читаа кога ја немаше короната, сега сигурно прескокнале некој месец,
па таму на лето кога прават пресметка за цената на струјата ќе морат да ги прочитаат точно и да бараат зголемување.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.193
Поени од реакции
873
За лупање глупости по форуми, 130000 сметка би ти дал.

Не се читаат броилата на време на короната. Со следните сметки ќе се направи порамнување.
Аман бе,ебави комуњарите,човек да не смее ниту да се побуни и питање да постави,да ви се испосерам у тој комуњарско-поданичкиот менталитет,Заптија не давате ниту да размислува а камоли да нападне некоја фирма,што ако е во право човекот? И на мене ми стигна сметка за вода 2500 ден. од Водовод и канализација а немаме бавча позади у двор така да оправдано е и јас да се бунам и да прашувам по форуми

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Аман бе,ебави комуњарите,човек да не смее ниту да се побуни и питање да постави,да ви се испосерам у тој комуњарско-поданичкиот менталитет,Заптија не давате ниту да размислува а камоли да нападне некоја фирма,што ако е во право човекот? И на мене ми стигна сметка за вода 2500 ден. од Водовод и канализација а немаме бавча позади у двор така да оправдано е и јас да се бунам и да прашувам по форуми
Убаво му кажуваат дека не се читани броилата и дека ќе се порамнат сметките. Коментарите се на сметка на Саше Политико информации во постот...
Не се нервирај...

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.755
Поени од реакции
7.287
ЕВН има обврска еднаш годишно да ги прочита броилата или, при промена на цена. Доволно е корисникот, во периодот кога се чита неговата група да ја пријави состојбата по телефон во Контактниот центар. Навистина за ова нема место за нервоза

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.763
Дали му се има случено на некој со користење на ЕВН онлине да му излезат долгови 10+ години стари?

Денес се логирав да ја платам сметката за август и во неплатени фактури ми излегоа за 11ти и 12ти месец 2004 и 1ви и 2ри месец 2005. За секој од четирите месеци долгот изнесува околу 300 денари, нејсе.

Зедов ја штиклирав да ја платам само фактурата за прошлиот месец, ја платив. Зедов се логирав на online banking кога гледам ми повлекле + пари.
Сметката за минатиот месец беше околу 3300 денари а имаа наплатено + 1400 денари.

На емаил како потврда дека сум платил ми дојде порака со фактурите, таму се 5 фактури по околу 300 денари а бројот на фактурите е различен со оној на ЕВН онлајн + фактурата за минатиот месец.

Крашба? Баг? Или стварно има долг? Но ако има зошто не го наплатиле ЕВН досега? Требаше да се регистрирам за онлјан плаќање за да го наплатат долгот?

Стариве мој ги чуваат сметките од 2001ва, така да ги имам и овие за четирите месеци прикажани во евн онлајн, + уплатниците.

Некој со слично искуство?

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.755
Поени од реакции
7.287
Дали му се има случено на некој со користење на ЕВН онлине да му излезат долгови 10+ години стари?

Денес се логирав да ја платам сметката за август и во неплатени фактури ми излегоа за 11ти и 12ти месец 2004 и 1ви и 2ри месец 2005. За секој од четирите месеци долгот изнесува околу 300 денари, нејсе.

Зедов ја штиклирав да ја платам само фактурата за прошлиот месец, ја платив. Зедов се логирав на online banking кога гледам ми повлекле + пари.
Сметката за минатиот месец беше околу 3300 денари а имаа наплатено + 1400 денари.

На емаил како потврда дека сум платил ми дојде порака со фактурите, таму се 5 фактури по околу 300 денари а бројот на фактурите е различен со оној на ЕВН онлајн + фактурата за минатиот месец.

Крашба? Баг? Или стварно има долг? Но ако има зошто не го наплатиле ЕВН досега? Требаше да се регистрирам за онлјан плаќање за да го наплатат долгот?

Стариве мој ги чуваат сметките од 2001ва, така да ги имам и овие за четирите месеци прикажани во евн онлајн, + уплатниците.

Некој со слично искуство?
Секако, си избрзал што си ги платил. Ако ги чуваш тие сметки од порано, оди во твојот КЕЦ и барај исправка. Ако не ги чуваш, нема да успееш да си ги вратиш парите, иако се застарени

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.763
Секако, си избрзал што си ги платил. Ако ги чуваш тие сметки од порано, оди во твојот КЕЦ и барај исправка. Ако не ги чуваш, нема да успееш да си ги вратиш парите, иако се застарени
Јас ја штиклирав само фактурата за минатиот месец, тие автоматски наплатија и за застарените. А бројот на фактурите на евн онлајн со онаа во пораката на емаил се различни. Иначе ги имам сметките.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.932
Поени од реакции
41.915
Тој долг од 2004/05 го имаат скоро сите, порано за тв се плаќаше преку сметка за евн.
Имаше нешто збрки. Некои тогаш мислам плаќаа само за струја, а сметката за тв не.

Не може да ти повлечат ако не ти е штиклирано. ;)

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.763
Тој долг од 2004/05 го имаат скоро сите, порано за тв се плаќаше преку сметка за евн.
Имаше нешто збрки. Некои тогаш мислам плаќаа само за струја, а сметката за тв не.

Не може да ти повлечат ако не ти е штиклирано. ;)

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Мхм. Немам право да се бунам?

Е добро ај не можи.
2.png

Полето за штиклирање од прошлиот месец е замрзнато, кај застарените не е

Друго нешто чудно е полето "Трансакции"

1.png

Износ 4768 .... Толку вкупно ми наплатија за сите фактури а фактурата за прошлиот месец фали тука

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.932
Поени од реакции
41.915
Па не е е кај застарените затоа што не ти е платено. Еве баш сега платив сметка за кај баба ми по што таа не ни знае јас и плаќам онлајн секој месец.

Screenshot_2020-09-20-16-48-18-923_com.android.chrome.jpg Screenshot_2020-09-20-16-54-49-198_com.android.chrome.jpg

IMG_20200920_165022.jpg

IMG_20200920_170027_724.jpg

Последно уредено:
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.763
Па не е е кај застарените затоа што не ти е платено. Еве баш сега платив сметка за кај баба ми по што таа не ни знае јас и плаќам онлајн секој месец.
Screen Shot 2020-09-20 at 4.58.47 PM.png

Како не ми е платено?

Screen Shot 2020-09-20 at 4.59.29 PM.png

119864534_2854106198153397_6129219127093799761_n.png

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.932
Поени од реакции
41.915
Кога веќе го избриша она последното дека ти наплатиле 6 наместо 5.
Сврти на другата страна на неплатени имаш уште една. Прва страна покажува 5 сметки, а ти имаш и втора страна. Имаш 5 и уште некоја плус.

Никој не ви краде или се работи за баг или сите ги имаш претходно штиклирано. И плус кога внесуваш број на картичка пишува вкупна сума за плаќање и сигурно и имаш добиено и отп код за потврда, ама кога не гледате никој не ви е крив.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.763
Кога веќе го избриша она последното дека ти наплатиле 6 наместо 5.
Сврти на другата страна на неплатени имаш уште една. Прва страна покажува 5 сметки, а ти имаш и втора страна. Имаш 5 и уште некоја плус.

Никој не ви краде или се работи за баг или сите ги имаш претходно штиклирано. И плус кога внесуваш број на картичка пишува вкупна сума за плаќање и сигурно и имаш добиено и отп код за потврда, ама кога не гледате никој не ви е крив.
Баг е, не можи една сметка да штиклирам а за уште 5 да наплати.
Во ред тоа, ја прашав мајка ми не се сеќава зошто долг стар 15 години. Ете од телевизијата било. Фала

Него можи нешто да се направи да си вратам парите?

Kajgana Shop

На врв Bottom